BODTO 'Temel Seviye Sıfır Atık' belgesini aldı

30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince BODTO'nun 'Sıfır Atık Yönetim Sistemini' kurarak 'Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, gelecek nesillere yaşanabilir ve temiz bir çevre bırakmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

 "Odamız sıfır atık konusunda temel seviye kriterlerini karşılamaktadır. Bu konudaki çalışmalarımızı daha da ileri seviyeye taşımak için çalışmalarımız sürüyor.” diyen BODTO Başkanı bu belgeyi alma zorunluluğu olan tüm üyelere de çağrıda bulunarak cezai yaptırımlara uğramamak ve çevresel etkiyi azaltmak için sıfır atık belgelerini almaya davet etti.
Başkan Kocadon konuyla ilgili şunlara dikkati çekti:
“Çevresel etkileri azaltmak ve daha yaşanabilir bir dünya ilkesinden yola çıkarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın “SIFIR ATIK” çalışmalarının yanı sıra Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat çerçevesinde döngüsel yeşil ekonomilerin güçlendirilmesi için sürdürülebilir çevre ve enerji verimliliğine önem vermeliyiz.
Bodrum Ticaret Odası olarak buradan hareketle Konacık’ta bulunan hizmet binamızın elektrik giderlerini azaltmanın yanı sıra enerji verimliliğini sağlamak amacıyla “güneş enerjisinden elektrik üretmek” için çalışmalara başladık. ADM Elektrik A.Ş.’ye yaptığımız ÇATI GES başvurumuz olumlu sonuçlandı. Kurulan sistemde %89 oranında performans ile 2,5 yılda yapılan yatırımın amortismanını hedefliyoruz. Odamızın sürdürülebilirlik politikası başta olmak üzere yerel işletmelerimizin de bu bilince ulaşması en büyük amacımızdır.
Yürüttüğümüz “Temiz, ekonomik ve güvenli enerji arzı” faaliyetlerimiz sadece sıfır atık ve güneş enerji santrali kurulumu ile sınırlı değildir. Özellikle üyelerimizin ücretsiz kullanımına açtığımız otopark içinde aynı anda 2 araca hizmet veren elektrikli araç şarj istasyonumuz da yeni nesil araçların desteklenmesi ile karbon salınımının azaltılmasını destekleyen önemli bir faaliyetimizdir. Hizmet binamızda enerji verimliliğine uygun ışıklandırma malzemeleri kullanılmaktadır.
Üye işletmelerimizi ve kamu kurumlarımızı da çevresel etkilerini azaltmaya ve etkin enerji verimliliği uygulamalarına davet ediyoruz. Bodrum’u hep birlikte koruyarak güçlendirmeliyiz…”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN