Sıfır Haberleri

Sıfır Haberleri

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Köyceğiz’de sıfır atık için geri dönüşüm çalışmaları sergilendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okullarda sıfır atık amaçlı geri dönüşüm üretimleri devam ediyor.

“1 milyon liradan aşağı sıfır araç yok!”

Türkiye ekonomisinde yaşanan enflasyon, kur krizi ve krediye erişimin zorlaşması otomobil piyasasını vurdu. Fiyatlar epey bir gerilerken Fethiye’de yaşayan İbrahim Bey, kredilere erişimin sağlanmasının ardından araç piyasasının tekrardan yukarı yönlü seyir edeceğini mikrofonlarımıza anlattı.

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Fethiye Halk Evi’ne Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi’nin uygun fiyatlarıyla ve denize sıfır mekânıyla dikkat çeken Fethiye Halk Evi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Marmaris Turizmine Büyük Katkı Sunacak Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, devre mülk sektöründe Sinpaş güvencesiyle fark yaratıyor. Marmaris'te denize sıfır özel bir koyda yer alan proje, bölgeyi 4 mevsim canlı tutacak ve sürdürülebilir kaynaklar kullanarak bölgenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Togg'a ilk zam geldi! İşte güncel Togg T10X fiyat listesi

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatları artarken geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Togg T10X fiyatlarına da ilk zamlar yansıdı. 5 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak güncel Togg T10X fiyat listesi açıklandı. 

Sıfır atıklı yaşam imkansız değil

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.

Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi

Fethiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün organizasyonunda Fethiye Kent Konseyi’nin ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle uçurtma şenliği, çocuk oyun gösterileri, oyun parkları ve ikramların olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler. 

Geri Dönüşüm Sanat Sergisi Gerçekleştirildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kireç dağıtımı ile başlayan etkinlikler, Geri Dönüşüm Sanat Sergisi, Sıfır Atık Yarışma Ödül Töreni ve Kızıldağ Mesire Alanı yürüyüşü ile devam etti.

Dereceye giren objelere ödülleri verildi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Denize sıfır cafe görenleri hayran bırakıyor 

Fethiye’nin dünyaca ünlü plajı Ölüdeniz Kumburnu’nda denize sıfır dünyaca ünlü kahve markası atmosferiyle adeta görenleri büyülüyor.

BODTO “Temel Seviye Sıfır Atık” belgesini aldı

30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliğince BODTO’nun ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemini’ kurarak ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, gelecek nesillere yaşanabilir ve temiz bir çevre bırakmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

28 ÖĞRENCİ VE 2 ÖĞRETMENE ULAŞILDI

Denizleri korumak için 29 yıldır çalışan Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, Fethiye’deki eğitimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Sıfır Atık Mavi, iklim değişikliği ile mücadele, denizlerin önemi başlıklarında verdiği eğitimlerle binlerce öğrenci ve öğretmene ulaşıyor.

TOPRAKSIZ TARIM PROJESİ, NİSAN 2023’TE BAŞLIYOR

Bodrum Belediyesi, iklim değişikliği etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarına Avrupa Birliği düzeyinde devam ederken Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul gören FrontAg Nexus Projesi’nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başlıyor.   

ÇEVRE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü “Çevre Koruma” eğitimleri başladı.

ORTACA’DAKİ CAMİLER ‘SIFIR ATIK’ MERKEZİ OLUYOR

Ortaca Kaymakamlığı, 'Ayrıştır, dönüştür, kazandır' sloganıyla ilçedeki camilerde sıfır atık projesi başlattı. Cami bahçelerine geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirme levhaları yerleştirilecek.

DENİZ SÜPÜRGESİ İLE MUĞLA'DAN 13 TON ÇÖP TOPLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Mavi' hareketi çerçevesinde Muğla kıyılarından 2 adet deniz süpürgesi ile toplam 13 bin 121 kilogram deniz çöpü toplandı.

ÇİFTÇİYE, SIFIR FAİZLİ KREDİ İLE ELEKTRİK BORCU FAİZLERİNİN P’SİNİ SİLME İMKANI

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokol kapsamında çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Bu kapsamda elektrik borcu faizlerinin P’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.

DERECEYE GİRENLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Fethiye Belediyesi, İklim Değişikliği ve Çevre Temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren vatandaşlara bisiklet hediye etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm katılımcıları tebrik ederek, ödülleri takdim etti.

MARMARİS’TE HEDEF SIFIR ATIK

Atık Getirme Merkezi kuran Marmaris Belediyesi tarafından, ilçenin üç noktasına mobil atık getirme merkezi konuşlandırıldı.

Terk edilmiş koyda çadır kurdu, belediyeden bir kürek bir süpürge istiyor

Turizm cenneti Marmaris´e 13 kilometre uzaklıktaki turistik İçmeler Mahallesi´nde bulunan, denize sıfır eski Köy Hizmetleri Kampı kamu kurumları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır işletilmediği gibi atıl vaziyette duruyor. Geçtiğimiz yıllarda mahkeme kararı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğuna geçen kamp alanı, özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile çadır tatilcileri ile dolup taşıyor. Tuvaleti ve suyu olmayan kamp girişi Büyükşehir belediyesi tarafından beton bariyerler ile kapansa da çadırını alıp gelen, tatil döneminde buraya mesken tutuyor.

Ortaca’da narenciyede hedef maksimum verim ve sıfır hastalık

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgesindeki üreticiler için yemekli toplantı düzenlendi, toplantıda gübre ve ilaç firması yetkilileri çiftçilere bilgilendirmede bulundu.

Artvin’den Hatay’a kadar deniz suları analiz edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve tüm dünyaya örnek teşkil eden 'Sıfır Atık' projesi çerçevesinde 'Geleceğe yelken açıyoruz' ekibi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde Türkiye'nin tüm kıyılarından alınan su numuneleri analiz için MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi hocalarına teslim edildi.

Sıfırdan Başladılar, Sanat Yaptılar

Dünya Çevre Haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler farkındalık yaratmaya devam ediyor. Fethiye Belediye Hizmet Binası Önü’nde düzenlenen “Sıfırdan Başlıyoruz” ve “Ekosanat” Sergisi büyük ilgi gördü.

Menteşe Belediyesinden Çocuklara ‘Atık Bilinci’ Eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

Helenistik dönemden kalma denize sıfır ticaret merkezi gün yüzüne çıkıyor

Muğla'nın Datça ilçesinde Burgaz bölgesindeki Helenistik dönemden kalma zeytin ve üzümlerin işlenerek gemilere yüklendiği küçük bir ticaret merkezi olarak kullanılmış alan, kurtarma kazıları ile yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Köyceğiz’de geri dönüşüm sergisi açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Geri Dönüşüm Sergisi açıldı.

Ortaca’da öğrenciler sıfır atık konusunda bilinçlendiriliyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde öğrencilere yönelik Sıfır Atık Sıfır Kayıp etkinliği devam ediyor.