Çanakkale Programı İle İlgili Ortak Açıklama

18 Mart 2017 Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü Etkinliği ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubeleri tarafından ortak bir basın açıklamasında bulunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

18 Mart 2017 Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü Etkinliği ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği  ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubeleri tarafından ortak  bir  basın açıklamasında bulunuldu.

Ortak açıklama;  ÇYDD Fethiye şubesi binasında  ADD Fethiye şubesi başkanı Haydar Murat Topçu tarafından yapıldı. Yapılan ortak açıklamada “Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yılı etkinliğinde, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti adı geçmemiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yılı anma programı kapsamında, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırlayıp sunduğu “Kadın Kahramanlar-Perihan” adlı oyunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milleti adı yerine "İslam’ın Orduları" denilmiştir.

Dinlerin Savaşıdır” Diyenler  Yanılgı  İçindedirler” 

“Çanakkale emperyalist güçlerin bir yandan dünyayı yeniden paylaşmak, diğer yandan Türkleri Anadolu’dan atmak isteyen emperyalistlerin oyunlarını bozan önemli bir başarıdır. Vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin yazgısını değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.  Çanakkale Savaşları, devletini ve başkentini kurtarmaya çalışan Türklerin, emperyalist Avrupa ile  yüz yüze geldiği yerdir. Çanakkale; Bu destan yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. Çanakkale millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan, bir prestij ve azmin mücadelesidir. Ulusal değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir dönemde Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.  Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde bir eğitim kurumunda hazırlanan anma programında, hayretle ve ibretle emperyalizmin bu çabalarının nasıl büyük bir sonuç verdiğini görmekteyiz. Çanakkale’de emperyalist devletlerin ordularını dize getiren Türk Ordusunu ve Mustafa Kemal’i ağızlarına dahi almayan zihniyetler, Emperyalizmin paralı ve gönüllü yandaşları, “Türksüz ve Atatürksüz bir Çanakkale Savaşı tarihi” yazmak için bir hayli uğraşmışlardır.

Müslüman’ın Müslüman’a Kırdırılmak İstenmesini Görmezden Gelmektedirler

Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. Çanakkale Savaşları “dinlerin savaşıdır” diyenler yanılgı  içindedirler. İngiliz mezarlıklarındaki Müslüman İngiliz askerlerinin isimlerini görmeyenler, Çanakkale’de kıran kırana bir mücadele yaşanıyorken,  güneyde Müslüman Araplar’ın, İngilizlerle ittifak yaparak, yine Müslüman olan Türklere saldırmasını tarihin kayıtlarından düşenler halâ Çanakkale’yi idrak sıkıntısı içindedirler. Müslüman’ın Müslüman’a kırdırılmak istenmesini görmezden gelmektedirler. Mustafa Kemal Çanakkale Savaşları’ndaki başarılarından dolayı Nisan 1916′da Tümgeneralliğe yükseltilmiştir. Tümgenerallik rütbesini getiren ise Arıburnu, Anafartalar, Conkbayırı, Kireçtepe isimleriyle özetlenebilecek zaferleridir. Bu savaşlar Mustafa Kemal gibi bir askeri dehanın Türk ve dünya kamuoyu tarafından tanınmasının sağlanması açısından son derece önem taşımaktadır. Bu zafer, Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyyitleriyle, Kınalı Alileriyle, 57. Alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; Evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir. Bu zafer Çanakkale Savaşı’nın gerçek kahramanı, emperyalizmin korkulu rüyası Mustafa Kemal Atatürk’ün dür. Emperyalizmin asıl amacının yüz yıl kadar önce plan ve projelerini engelleyen Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde “bağımsızlık” ve “çağdaşlık” bayrağı açan “Türk Milletinden” intikam almak olduğu asla unutulmamalıdır.

Tüm Eğitim Yöneticilerini Göreve Davet Ediyoruz

 

18 Mart 1915 tarihinin bu yıldönümünde Çanakkale Zaferi’nin haklı gururunu yaşayarak  topuna tüfeğine geçit vermediğimiz emperyalizm, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra çok uluslu-çok ortaklı şirketleriyle, iktisadi kuşatmalarıyla, kültürüyle bizleri tekrar teslim almak istemektedir.  O halde tüm ezilen milletlere; zulme, yağmacılığa, kıyıma karşı durabilmeyi öğreten Türkler, 21. yüzyılda yine kendi tarihinden; Çanakkale’den ders çıkarmak zorundadır. Her ne olursa olsun bizi sömürmek isteyenlere geçit vermemeyi; bu yeni tip Emperyalizme karşı yine başarı sağlamayı vatanseverlikle sağlayacağız.  Genç kuşak eğitimcilere düşen görev, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşında  kazanılan Ulusal Bilinci Geleceğimizin teminatı Gençlerimize aktarmalarıdır. Tüm Eğitim Yöneticilerini göreve davet ediyoruz. Tam Bağımsızlık ve Çağdaşlık  bilinci korumalı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ve Milletimizin kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları genç nesillere öğretilmelidir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN