Cumhuriyet Ve Felsefe Kongresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi'nde Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 24 akademisyen kongreye katkı verdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 24 akademisyen kongreye katkı verdi. Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ydi.

Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nde 1923 yılından günümüze felsefeye gönül vermiş ve katkı sunmuş Hilmi Ziya Ülken, Takiyettin Mengüşoğlu, Nurettin Topçu, Macit Gökberk, Arda Denkel, İsmail Tunalı & Füsun Akatlı’yı, Uluğ Nutku, Kâmuran Birand & Bedia Akarsu, Walther Kranz, Nermi Uygur & Vehbi Hacıkadiroğlu, Arslan Kaynardağ, Hans Reichenbach, Nusret Hızır, Necati Öner & Cemal Yıldırım & Hüseyin Batuhan & Dursun Çüçen, Ömer Naci Soykan, Oruç Aruoba, Doğan Özlem, Önay Sözer, Selâhattin Hilav gibi isimler katılımcılara anlatıldı.
24-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’ne katılan akademisyenler yerel yönetimlerin felsefeye önem ve değer vermesinin çok kıymetli olduğunu, felsefe akademisinin kurulmasının da örnek bir çalışma olduğunu söylediler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e felsefeye verdiği önem için teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN