Gazi Ilkokulu Haberleri

Gazi Ilkokulu Haberleri

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Fethiye Gazi İlkokulu 2 /B Sınıfından Tiyatro Gösterisi Projesi

Fethiye Gazi İlkokulu 2/B şubesi Sınıf Öğretmeni Hatice KARAKAN öncülüğünde başlatılan Aile Sahnesi Projesi kapsamında Uzak Diyarların Güzel Prensesi adlı tiyatro oyununu Sahneleyecek.

‘ÖNCELİK YAYANIN’ TEMALI ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazi İlkokulu önünde, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Öncelik Yayanın’ temalı etkinlik yapıldı. Programda İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Gazi İlkokulu öğrencilerine yaya geçidi kullanımı ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken bilgileri aktardı. 

ŞEFİKA PEKİNDE DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem güçlendirme çalışmaları başladı. Bu kapsamda dersler Gazi İlkokulu’nda devam edecek.

Fethiye Gazi İlkokulu 1/B Sınıfı Yıl Sonu Şenliği

Fethiye Gazi İlkokulu 1/B sınıfı öğretmeni Hatice Karakan ve öğrencileri düzenledikleri yıl sonu şenliği ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde coşkuyla izleyicilerle biraraya geldiler.

MAKAMLAR ÇOCUKLARIN OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye kaymakamlığı Makamı’na Gazi İlkokulu’ndan 5. Sınıf Öğprencileri Enes Nuri Yıldırım, Selin Kavruk ve Şeyma Apa oturdular.

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.

Şaban Taşar, yeniden başkan

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimli yapılan genel kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Şaban Taşar bir dönem daha Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildi.

Soydemir “Algı Yaratmak İstiyorlar”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi adayların algı yaratarak Esnaf Odası’nın hiçbir iş yapmadığını,seçim günü seçim yapılacak Gazi İlkokulu’nda sınav olduğunu, seçim yerinin yanlış olduğunu ifade ederek esnafları yanıltmak istediklerini söyledi.

Şoförler Başkanlarını Seçecek

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı basın toplantısı ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nun 5 Şubat 2022 tarihinde Gazi İlkokulu’nda yapılacağını açıkladı.

100 adayın katılımı ile yapıldı

Fethiye’de, ticari araç sürücülerine yönelik SRC belgesi sınavları, korona virüsü tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. 100 adayın katıldığı sınav Gazi İlkokulu’nda yapıldı. Sınava katılan adaylar, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek salonlara alındı.

Başkan Karaca Makamını Minik Öğrenciye Devretti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tören sonrası kendisini ziyaret eden Gazi İlkokulu öğrencisi Ahmet Zafer Çamdibi’ne makamını devretti.

SRC sınavları Kovid-19 önlemleriyle yapıldı

Fethiye’de, ticari araç sürücülerine yönelik SRC belgesi sınavları, koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleştirildi. 102 adayın katıldığı sınav Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Bina girişinde ateşleri ölçülen adaylar, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek sınav salonlarına alındı.

9 Yaşındaki Kaan Kansere yenik düştü

Fethiye’de oyun oynarken karnının üzerine düşen 9 yaşındaki çocuğun götürüldüğü hastanede çok ender rastlanan beyin merkezli karın boşluğunda kanser olduğu ortaya çıktı. Fethiye Gazi İlkokulu 4 sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kaan Ege Özcan Fethiye’de özel bir hastanede konulan teşhisin ardından kaldırıldığı Antalya Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde 40 gün süren tedaviye cevap veremeyince melek olup ayrıldı.

Velilerden anlamlı etkinlik

Fethiye Gazi İlkokulu’ndan öğrenci velisi Neslihan Güven Yaşar önderliğinde bir araya gelen veliler, kök hücre bağışçısı olmak için kan verdi. Kök hücre bağışında farkındalık oluşturmak anacıyla bir araya gelen veliler Kızılay kan alma birimine kan verdi. Kan örnekleriyle uyuşan hastalara kök hücre bağışçısı olacak veliler, herkesi bağış yapmaya davet etti. Etkinliği duyan başka velilerin de bağışçı olmak için Kızılay’a başvurduğu öğrenildi.

HAYIRSEVER KASIM KOCA TARAFINDAN YAPTIRILAN SPOR SALONU HİZMETE AÇILDI

Kaymakam Muzaffer Şahiner, Hayırsever iş adamı Kasım Koca tarafından yaptırılan Gazi İlkokulu kapalı spor salonu törenle hizmete açtı.

FTSO’DA ÇIRALI DEVRİ BAŞLIYOR

1 Nisan Pazar günü Fethiye Gazi İlkokulunda(Eski Fethiye Lisesi) gerçekleşen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Akif Arıcan’ın liderliğindeki Kırmızı Grup ile Osman Çıralı’nın Liderliğindeki Mavi Grup yarıştı. Kesinleşen seçim sonuçlarına göre 13 Meslek Komitesinden 9’unu Mavi grup kazanarak seçimlerden zaferle çıktı.

FETAV ÇOCUK KOROSUNA YENİ SESLER ARANIYOR…

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV), Fethiye’nin çocuk seslerini arıyor. 2 yıl önce FETAV’da Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest tarafından başlatılan çocuk korusu yeni seslerini arıyor. Pilot okul seçilen Fethiye Gazi İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrenciler arasından yapılan elemeler gün boyu sürdü. Çocuk korosunun oluşturulacağını duyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetiminde piyano eşliğinde hünerlerini gösterdi. Seslerini beğendirmek ve koroya girmek isteyen öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

OLAĞAN GENEL KURULU 13 OCAK’TA

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 18. Olağan Genel Kurulu 13 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacak. Gazi İlkokulu (Eski Fethiye Lisesi) salonunda düzenlenecek olan olağan genel kurulu ile ilgili Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir açıklamada bulundu…

“Trafik Bilincini Küçük Yaşta Öğreniyorlar”

Fethiye’de çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Gazi İlkokulundan gelen öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

6 bin Öğrenciye Ulaştılar

Fethiye Hayvan Dostları grubu okullardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor. Dün Gazi İlkokulunda gerçekleşen eğitim çalışmasında öğrencilere hayvan sevgisi Veteriner Hekim Kerem Özdemir ile Psikolog Buket Sarıçakır tarafından eğlenceli bir şekilde anlatıldı.

Basın Mensuplarına Jest

Gazi İlkokulu yönetimi Fethiye’de çalışan basın mensuplarına kahvaltı etkinliği düzenledi. Limon H2 restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Milli Eğitim şube müdürü Abdullah Şentürk, Gazi İlkokulu yeni Müdürü Halil Nuri Dontlu ve Müdür yardımcısı Bengü Büyükteke katıldı.

Erasmus Projesi’ni Tanıttılar

Avrupa Birliği Erasmus projesi çerçevesinde Finlandiya ve Hollanda’ya giden Gazi İlkokulu okul müdürü ve öğretmen grubu; proje hakkında velileri bilgilendirdiler.