Genel Seçim Haberleri

Genel Seçim Haberleri

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Köyceğiz Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, Köyceğiz Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Başkan Akdenizli: “Rekor Kırdık”

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Aday Kökten Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Fethiye Özel Girne Koleji’nde 1008 nolu sandıkta kullandı.

Muğla Mülki İdari Amirler toplantısı gerçekleştirildi

 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği ile ilgili yapılacak çalışmalar ve genel asayiş faaliyetleri Muğla Mülki İdari Amirler toplantısında değerlendirildi.

Muğla’da 7 Ayda Seçmen Sayısı 685 Kişi Azaldı

Muğla’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısı 5 yıl önce yapılan yerel seçimlerdeki seçmen sayısına göre 79 bin 260 seçmen artış gösterirken, 2023 genel seçimlerinden bugüne kadar geçen 7 ayda 685 seçmen sayısı azaldı.

Marmaris’te İyi Parti’nin Adayı Acar mı Olacak

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Marmaris Belediye Başkanlığı görevine seçilen, son genel seçimlerde Memleket Partisi’nden milletvekili adayı olan tecrübeli siyasetçi Ali Acar’ın; İyi Parti Marmaris Belediye Başkanı olacağı iddia edildi. 

İçmeler’de belediyenin projesi için halk oylaması başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyenin hayata geçireceği projelerden biri olan İçmeler Mahallesi çok amaçlı salon projesi için halk oylaması başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sabah başlayan referandum ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Sandıktan ne çıkarsa sonuç ona göre yapılacak '' dedi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçmen kayıtlarında bulunan 4 bin 823 kişi oy kullanarak projeyi onaylayıp onaylamadıklarına karar verecek.

Bodrum il mi oluyor?

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevinden 14 Mayıs’taki genel seçimlerde 28. Dönemde Muğla Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Osman Gökmen sosyal medya hesabından Bodrum’un il olması konusu ile ilgili ilginç bir paylaşım yaptı.

Muhtarlıktan milletvekilliğine: 34 yıldır girdiği seçimlerden hep zaferle çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Belediye Başkanı olan ve 14 Mayıs Pazar günü yapılan 28. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Muğla Milletvekili seçilen Yakup Otgöz, tam 34 yıldır katıldığı muhtarlık, Belediye Başkanlığı ve şimdi de Milletvekilliği seçimlerini kazanarak, girdiği seçimlerden hep zaferle ayrıldı.

Milletvekili Otgöz Muhtarların Taleplerini Dinledi

Geçtiğimiz haftalarda yapılan genel seçimler sonucunda AK Parti’den Muğla Milletvekili seçilen Yakup Otgöz, Fethiye’de hizmet sunan mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. Muhtarların taleplerini dinleyen Milletvekili Otgöz, bölgeye hizmet adına işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti. 

AK Parti gücünü arttırıyor

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı büyümeye devam ediyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından katılımların arttığı Ak Parti’ye son olarak geçtiğimiz aylarda Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Saadet Kansız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılım sağladı. Aynı zamanda programın sonlarına doğru ilçe teşkilatına gelen Deva Partisi eski gençlik kollar başkanı İsa Özdemir’de resmen AK Parti’ye geçti.

Milletvekilleri alfabe sırasına göre ant içecek

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00'te çağrısız olarak toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi milletvekili seçildi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, AK Parti'den milletvekili seçildi.

Propaganda Yasağı Bugün Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu 12 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinde uygulanacak kuralları duyurmuştu. 

Eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden sonraki gün eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı.

Vekil Adayı Yiğit Seçimlerin Önemine Vurgu Yaptı

Zafer Partisi Muğla Milletvekili Adayı Ünal Yiğit beraberinde Milletvekili adayları Aybike Ece Taşova ve Mehmet Özdemir ile birlikte Ortaca’da kurulan semt pazarında, vatandaşlarla bir araya geldiler. Projelerini anlatan Milletvekili Adayı Yiğit, genel seçimlerin önemine vurgu yaptı. 

AK Parti Seydikemer Seçim ve Koordinasyon Merkezi açıldı 

AK Parti Seydikemer Seçim ve Koordinasyon Merkezi törenle açıldı. Yoğun katılımın olduğu programda genel seçimler öncesinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Milletvekili Adayı Tan, ‘’54 Aday adayıyla birlikte çalışıyoruz ’’

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesinde çalışmalarını Ula ve Marmaris’te sürdürdü.

Aday Tan, çalışmalarını sürdürüyor

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesinde çalışmalarını Seydikemer’de sürdürdü.

Eylem Tan Köyceğiz'de seçim çalışması yaptı 

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, 14 Mayıs genel seçimleri öncesinde seçim çalışmasını Köyceğiz ilçesinde sürdürdü.

Bahçeli, 4 Mayıs’ta Muğla’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçim çalışmaları kapsamındaki açık hava toplantılarına başlıyor.

Milletvekili adaylarından mahalle ziyaretleri 

Genel seçimler öncesinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Zafer Partisi Muğla Milletvekili adayları, Muğla genelinde ziyaretlerde bulunuyorlar. 

Zafer partisi çalışmalarına devam ediyor

Genel seçimlere sayılı günler kalırken, Zafer Partisi Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Yiğit ve diğer adaylarını ziyaretlerini sürdürüyor. 

Adaylarını düzenlediği etkinlikte tanıttı

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi İyi Parti Muğla İl Başkanlığı, Milletvekili adaylarını düzenlediği etkinlikte tanıttı. 

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU

14 Mayıs Pazar günü yapılacak genel seçimlerinde, İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları belli oldu. Metin Ergun birinci sırada yer alırken, Behçet Saatcı ikinci sırada yer aldı.

Listede dikkat çeken ayrıntı; dört milletvekili listenin dışında kaldı

14 mayıs genel seçimlerinde partilerin milletvekili listeleri belli olmaya başladı. Chp’de 7 kişilik listenin belli olmasıyla birlikte Muğla’da görev yapan cumhuriyet Halk Partisi milletvekilileri listede yer almaması dikkat çekti.

CHP Muğla 1. Sıra adayı AV. CUMHUR UZUN KİMDİR?

Mayıs ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi, önceki dönem Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, CHP Muğla milletvekili 1. Sıra adayı oldu.

TİP Fethiye İlçe Örgütü'nden Seçim Güvenliği Toplantısı

TİP (Türkiye İşçi Partisi), 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler ‘de, seçim gönüllülerinin izlemesi gereken hukuki sürece ilişkin seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi.

MUĞLA’DA 24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI

24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimde 7 milletvekili çıkaran Muğla ilinin 4 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi'ne,2 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'ne,1 milletvekili ise İYİ Parti’ye aitti. Bu seçime katılım 88.9% oranlarında gerçekleşmişti.