Personel Haberleri

Personel Haberleri

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Başkan Akdenizli, Personeliyle Bayramlaştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı öncesi birimleri ziyaret ederek çalışanlarla bayramlaştı. Başkan Akdenizli, belediye çalışanlarına sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

Başkan Mandalinci, personeliyle bayramlaştı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, belediye personeliyle bayramlaştı.

Akdenizli: “sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan mutlu olacağım”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Ayı dolayısıyla Belediye Personeli ve aileleri ile iftar programından bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akdenizli iftar programında yaptığı konuşmada; “Önümüzdeki 5 yıl sürecinde de sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan inanın mutlu olacağım” dedi.

Saatcı: Vatandaşa Ve Personele Baskı Ters Teper

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, mevcut belediye yönetimininkendisine destek veren vatandaşlara baskı uyguladığını açıklayarak, "Elimizde whatsapp gruplarında nasıl baskı yaptığınız belgeler var." dedi.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Başkan Akdenizli Kadınları Unutmadı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında belediye hizmet binasında çalışan kadın personel çarşı caddesindeki kadın esnaflara ve Cuma Pazarındaki kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Kökten, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi kadın personellerine ve tedavi olmaya gelen vatandaşlara karanfil takdim etti.

Kökten, “Fethiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya İnşaat çalışanları ile toplantıda bir araya geldi. İşletme personelinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Kökten, “Seçimlerde kendi adıma değil Fethiye’nin geleceği için destek istiyorum” dedi.

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü'nde yangın tatbikatı yapıldı

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü tarafından personellere yönelik yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Dolandırıcılıktan aranan 42 şüpheli yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan aranan şahısların yakalanarak adalete teslim edilmesinin sağlanması maksadıyla 372 personelin katılımıyla ‘Dolandırıcılık’ suçundan aranan şahısların yakalanmasına yönelik uygulama gerçekleştirdi.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.

Başkan Oktay, Yaralanan Personelin Arkadaşları İle Görüştü

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada yaralanan ve İzmit'te tedavisi devam eden belediye personeli Yener Durmuş'un mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

Muğla’da Servis Araçlarına Denetim Gerçekleştirildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan özel okullarda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Menteşe Belediyesi Trafik Zabıta Şubesi personellerinin katılımı ile servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Fethiye'de Uzman Ve Donanımlı Kadrosuyla Cep Klinik Hizmetinizde

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi No:37’de bulunan Cep Klinik Teknik Servis & Aksesuar, uzman ve donanımlı kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Milas’ta Trafik Kazası: 2 Yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında orman işletmeye ait acil müdahale aracı ile kargo aracının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 orman işletme personeli hafif şekilde yaralandı.

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu Ve Sicil Akademi Lansmanı Ankara’da Yapıldı

Ankara’da gerçekleştirilen 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü personeli de katıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil ilanı yayın süresini yarım saate indirdiklerini söyledi.

Menteşe Belediyesi’nden İklim Değişikliği Eylem Planı Eğitimi

Menteşe Belediyesi 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında GEKA'ya yapmış olduğu başvuru sonrasında İklim Değişikliği Eylem Planı projesi ile teknik destek almaya hak kazanmıştı.

Rahmeti Ve Bereketi Bol "Üç Ayların" İkinci Kandili Miraç Kandili

Mübarek Miraç Kandili nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye Belediyesi Halk evlerinde, belediye ana hizmet binası ve diğer birimlerinde hem vatandaşlara hem de belediye personeline kandil simidi dağıtıldı. Ana hizmet binası önünde lokma dağıtıldı.

Başkan Akdenizli’den Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

Marmaris Devlet Hastanesi Personeli Beyin Tümörüne Yenik Düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesi devlet hastanesinde bilgi işlem biriminde görev yapan 31 yaşındaki Yasin Katırcı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek gümrük işlemleriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu.

Elektrik Arızası Nedeniyle Bakıma Getirilen Yat Alev Aldı

Muğla Marmaris’te bakıma alınan bir yatta elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yat firması çalışanları tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar söndürüldü. Çalışanların kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürmesi takdir toplarken firma tarafından, personele periyodik aralıklarla yangın eğitimi verildiği öğrenildi.