Savunma Haberleri

Savunma Haberleri

Saatcı, Esnaf Ziyaretlerinde Bulundu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yerel seçimler öncesinde Maliye kavşağı, Ovacık Köprüsü civarı ve Baha Şıkman Caddesi’nde esnafları ziyaret etti.

Fethiye Şehit Fethi Bey vefatının 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110’uncu yılında düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı.

Menteşe Belediyesi Kurslarına 3 Bin Kursiyer Katıldı

Menteşe Belediyesi bünyesinde 2023 yılında açılan karateden yogaya, resimden gitara, örgüden öz savunmaya kadar toplam 35 adet kursla, çocuk ve yetişkin kategorilerinde 3 bin 269 kursiyere eğitim verildi.

Eşini öldürüp kayıp ilanı veren katil zanlısı savunma yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Sevim Çet’in tutuklu sanık kocası Özgür Çet’in 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası talebi ile yargılanmasına devam edildi.

Müebbet hapsi istenen sanık eş, ilk duruşmada savunma yapmadı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, ormanlık alanda cesedi bulunan kadının tutuklu kocası ilk kez hakim karşısına çıkarken, mahkemede “Şimdi savunma yapmak istemiyorum. Savunma için süre verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fethiyeli Fizikçi Yener Yasun ve Ekibi TEKNOFEST ’e Damga Vurdu

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca’nın Gurur Günü! 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’ndan ikincilikle mezun oldu. 

Muğla Gökova Roket Takımı Teknofest finallerinde yarışıyor

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda ‘Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri’ kategorisinde Gökova Roket takımı finalist olarak Muğla’yı temsil ediyor.

Etkisiz Hale Getirilen Teröristlerin Sayısı Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştığını açıkladı.

Şampiyon Defans Muğlaspor’a İmza Attı

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Muğlaspor, geçtiğimiz sezon Karabük İdmanyurdu forması giyen ve sezonu şampiyon tamamlayan 27 yaşındaki savunma oyuncusu Ogün Yıldırım’ı transfer etti.

Tecrübeli Savunma Oyuncusu Muğlaspor'da

Bölgesel Bal Ligi'nde mücadele eden Muğlaspor yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdürürken kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor.

Tecrübeli Savunma Oyuncusu Muğlaspor'da

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Muğlaspor, kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Yeşil beyazlı takım son olarak tecrübeli savunma oyuncusu Şevket Güngör’ü transfer etti.

İlkokul Öğrencileri Askerlerden Bilgi Aldı, Komutanlığı Gezdi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı İlkokulu öğrencileri Milli Savunma Bakanlığı Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti.

ECZ. ÖZDEMİR KADIN HAKLARI SAVUNMAK İÇİN ADAY

Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ecz. Özlem Özdemir, görevinden istifa ederek İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

YILDIRIM, AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Sohbetinden Tüm Türkiye Tanımıştı.Muğla’da 28. dönem Milletvekilliği aday adaylığı açıklamaları sürüyor. Seydikemerli genç siyasetçi Yasin Ali Yıldırım’da AK Parti Muğla milletvekili aday adaylığını açıkladı

ERMAŞ MUĞLASPOR'DAN SAVUNMA HAMLESİ

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ermaş Muğlaspor, son olarak Yalovaspor forması giyen 23 yaşındaki savunma oyuncusu İsa Paşa'yı kadrosuna dahil etti. Geçtiğimiz sezon 18 maçta forma giyen genç futbolcu, 1620 dakika süre aldı.

SMARTİUM CLEAN DENİZDE KATI ATIKLARI TOPLAYACAK

Deniz üzerindeki katı atıkları toplamak üzere, Koç Savunma tarafından üretilen ‘SMARTIUM CLEAN’ Fethiye Belediyesi’nin temizlik filosuna katıldı.

Muğla spor transferlerine devam ediyor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2022-2023 sezonuna iddialı bir şekilde girmek isteyen Muğlaspor yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına başladı. Önceki sezonlarda Muğlaspor forması giyen deneyimli savunma oyuncusu Fatih Gültekin'i yeniden kadrosuna dahil etti.

Amcasını ve kuzenlerini, kardeşinin vurduğunu öne sürdü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde amcası ile iki kuzenini av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, savunmasında, amcası ve kuzenlerini kendisinin değil 15 yaşındaki kardeşinin öldürdüğünü öne sürdü.

Özel Fethiye’de Sivil Savunma Ve Deprem Tatbikatı

28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası çerçevesinde Özel Fethiye Eğitim Kurumları Sivil Savunma Kulübü tarafından sivil savunma ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

"Şehidin kanı yerde kalmayacak"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir polisin şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 2 tanık dinlenirken tutuklu sanık Fatih Özturan'ın avukatı olmadığı için savunması alınamadı. Tutuksuz sanık Efe Özturan ise duruşmaya katılmadı.

‘Boksör’ ahtapot Kerim Can

Bilim insanları ahtapotların kendilerini savunmak için kolları ile tehditlere karşı yumruk attığını, fakat bugüne kadar bu tür görüntülerin mevcut olmadığını belirten makalelerine Muğla'da dalış eğitmeni Egemen Özer çektiği video ile kanıtladı.

Deniz kirliliği akıllı şamandıra ile takip edilecek

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Kadınlar meme kanserine dikkat çekmek için futbol oynadı

Menteşe Belediyesi'nin kadın çalışanları Meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte futbol oynadı, zumba yapıp, öz savunma teknikleri öğrendi. Meme kanserini sembolize eden 'Pembe Kurdele Takma Günü' olarak belirlenen günde düzenlenen etkinlikte kadınların futbol maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Elektrik enerjisi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, HV.MEY. K.LIĞI-MİLAS MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MSB BAĞLILARI 3 Kısım Elektrik Enerjisi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Yılmaz, “Genel merkezimiz bizleri şaşırttı”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin Taliban ile ilgili yapmış olduğu destek açıklamasına bir cevapta Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezinin bir siyasi parti gibi davrandığını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye’miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz” dedi.

Özgür Çelik Fethiyespor’da

Fethiyespor, Pendiksporun başarılı savunma oyuncusu Özgür Çelik ile anlaştı. Lacivert Beyazlı takımla 2 yıllık sözleşme imzalayan Özgür Çelik, “Fethiyespor’u hak ettiği yerlere çıkaracağız” dedi.

Muhtelif iş güvenliği malzemeleri satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, 2'nci Hava Bkm.Fb.Md.Lüğü (Birlik) Milli Savunma Bakanlığı Msb Bağlıları tarafından, Muhtelif İş Güvenliği Malzemeleri mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Yüzme havuzu bakım ve onarımı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sah.Shh.Eğt.Mrk.K.Lı Milli Savunma Bakanlığı Msb Bağlıları tarafından, Shrshhokl Ve Eğtmrkklığı 2000-Shv-Bet-100 Albüm Numaralı Çocuk Havuzu Ve 2000-Hav-Bet-098 Albüm Numaralı Yüzme Havuzunun Bakım Ve Onarımı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Milli Savunma Bakanlığı: ''Vatandaşlarımız emniyetli bölgelere tahliye ediliyor''

Milli Savunma Bakanlığı: Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor.