Şenliği Haberleri

Şenliği Haberleri

Fethiye'de spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenliği, 21 okuldan 812 öğrencinin katılımıyla sona erdi. şenlik,katıl

Kadınlar Günü spor şenlikleriyle kutlandı

 Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla voleybol şenliği düzenlendi.

Menteşe Belediyesi'nden Çocuklara Farkındalık Etkinliği

Menteşe Belediyesi tarafından 'Masal Saati Atölyesi' çocuk şenliği düzenlendi.

Başkan Uzundemir miniklere karne hediyesi verdi

Ortaca Belediyesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini tamamlanması nedeni ile tatile giren çocuklar için Çocuk Şenliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynayan çocuklar keyifli saatler geçirdiler.

Marmaris’te Bilim Parkında Tatil Şenliği

Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı meraklı öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

100. Yıl Voleybol Şenliği Başlıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Menteşe Belediyesi ve Muğla Atılım Spor Kulübü işbirliğinde Mini Voleybol Şenliği düzenleniyor.

Marmaris’te Yarıyıl Şenliği Çocukları Bekliyor

Marmaris Belediyesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler için eğlenceli bir etkinlik programı hazırladı.

Köyceğiz Ortaokulu’nda portakallar reçele dönüştü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Mavi Yeşil okullar projesi çerçevesinde portakal reçeli şenliği gerçekleştirildi.

Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi veriyor

Muğla Deneyap Atölyelerinden elektronik programlama ve nesnelerin interneti proje şenliği düzenlendi.

Fethiye Çalış Gastronomi Şenliği’ne Yoğun İlgi

Fethiye’de düzenlenen 11-20 Aralık arası Çalış Gastronomi Şenliği ve Sosyete Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şenlikte esnaflar ve vatandaşlar Şenlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Muğla BİLSEM projesi finale kaldı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20-22 Kasım tarihleri arasında Mamam Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde düzenlenen bilimsel proje yarışmasına Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla BİLSEM okulundan katılan öğrenci Ada Hozatlı ve danışman öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un “Kültürel Mirasımız Sanal Müzede” projesi finale kaldı.

Karya defilesi yoğun ilgi gördü

Milas’ta bu yıl 9.'su düzenlenen 'Zeytin Hasat Şenliği' kapsamında düzenlenen Karya Defilesi yoğun ilgi gördü.

Milas'taki geleneksel 'Zeytin Hasat Şenliği' beklenen ilgiyi görmedi

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen zeytin hasat şenliği beklenen ilgiyi görmedi. Kimsenin aldırış etmediği zeytin hasat şenliğinde sadece görevlilerin ve az sayıda davetlinin yer alması dikkat çekti.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Kaya İnciri Tanıtıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaya İnciri, Kaya Misafir Evi’nde düzenlenen şenlikte tanıtıldı.

Kültür ve Dayanışma şenliği düzenlenecek

Menteşe’de bu hafta sonu Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali düzenlenecek.

Buray Sevenlerini Çoşturdu

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şenliğin son günü Türk halkının sevilen sanatçısı Buray sahne aldı.

Perdenin Ardındakiler’den Harika Konser

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin ikinci gününde sevilen müzik grubu Perdenin Ardındakiler sahne aldı. 

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Derya Uluğ Unutulmaz Gece Yaşattı

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin birinci gününde Derya Uluğ sahne aldı. Uluğ, performansıyla vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Toplu sünnet töreni düzenlendi

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8.incisi düzenlenen 'Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği' çerçevesinde 12 çocuk toplu sünnet töreni ile sünnet edildi.

Askıda Bisiklet şenliği

Muğla’nın ortaca ilçesinde çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen askıda bisiklet şenliğinde çocuklara 61 bisiklet dağıtıldı.

9.Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği düzenlenecek

Muğla Göktepe 9. Kültür ve Dayanışma Festivali 14-15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Derya Uluğ Sahne Alacak

8.Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında, 6 Ekim Cuma günü konserde sevilen sanatçı Derya Uluğ sahne alacak.

8. Menteşe Kültür Ve Sanat Şenliği Başlıyor

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 6 Ekim Cuma günü başlıyor.

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Kökten’den Şenlik Değerlendirmesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fethiye Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kökten beraberindeki heyetle Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.