Seramik Haberleri

Seramik Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Stratonikeia Antik Kentinde, Gençler Seramik İşledi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi Genç Ofis gönüllü gençleri Yatağan Stratonikeia antik kentinde seramik atölye çalışması gerçekleştirdi.

Seramik Kursları İlgi Görüyor

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerini Fethiye’de bulunan seramik kurs atölyesinde sergiliyor. Seramik kursları, yoğun ilgi görüyor.

Konakoğlu, “Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum”

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

SERAMİK ATÖLYESİNİ FETHİYE’YE KAZANDIRDI

Seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu 35 yıllık hayali olan seramik atölyesini Fethiye’ye kazandırdı. Birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin sergilendiği atölyede hediyelik olarak satıldığı da bildirildi. 

KÖYCEĞİZ’DE SURETLER SERAMİK SERGİSİ AÇILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde suretler seramik sergisi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yerlikaya, Belediye Sosyal İşler Müdürü İlyas Örnek, Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Sosyolog Setenay Baş ve ziyaretçiler tarafından açıldı.

TARLADA HEYECANLANDIRAN KEŞİF

Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde bir tarlada 2 bin 400 yıl önce yapıldığı değerlendirilen oda mezar bulundu. Mezarda kurtarma kazısı başlatıldı.

SERAMİK SANATÇISI KONAKOĞLU'NUN SERGİSİ AÇILDI

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu'nun sergisi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine katılan Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, kurdeleyi keserek sergiyi gezdi.

Köyceğiz’de minikler seramik tabak yapmayı öğrendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde minikler seramik tabak yapmayı öğrendi.

Bu sergiyi gezmek için denizin 15 metre dibine dalmak gerekiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 metre derinlikte açılan seramik ve heykel sergisi, denizin dibini sergi salonuna çevirdi. Sergideki eserleri görmek isteyenler dalgıç kıyafetlerini giyerek 15 metre dalış yaptı.

Kiana Art Akademi’den FTSO Üyelerine İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Kiana Art Akademi arasında, FTSO üyelerine yönelik indirim protokolü imzalandı. Protokole uyarınca, Kiana Art Akademi’nin eğitim, seramik, heykel, yağlı boya, kara kalem, ebru, puch workshop ve atölye çalışmalarında FTSO üyelerine indirim uygulanacak.

Sevgi Çoğaltır Plastik Sanatlar Sergisi Muğla’da

12 Şubat'ta Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde açılışı yapılan sergide 50 sanatçının suluboya resim ve seramiklerden oluşan eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ellie’s Concept Açıldı

El yapımı akasya oyma ürünler, seramikler, teraryumlar, el yapımı dökme mumlar, el yapımı çantaların yer aldığı Ellie’s Concept Home Store kapılarını misafirlerine açtı.

AFERİN MARMARİS’İN BU KIZLARINA!

Kış sezonuna hızlı giren Marmaris Martı Resort Hotel; 7 kadın sanatçıdan oluşan “Aferin Kızıma III” adlı karma seramik ve resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ahmet Nejat Birdevrim’den “Seramikte 43 Yıl” Sergisi

Seramik Sanatçısı Ahmet Nejat Birdevrim'in 'Seramikte 43 Yıl' adlı kişisel sergisi, Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Trafo Bodrum-Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılıyor. Sergi 14-28 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Pandemi sürecini Bodrum’da geçiren ünlü isimler sanata merak sardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde pandemi önlemleri kapsamında vakitlerinin çoğunu evde geçiren vatandaşlar heykel, seramik gibi sanatsal faaliyetlere merak sardı. Kafe, restoran ve eğlence mekanlarının kapalı olması vatandaşların sanata olan ilgisini arttırdı.

YONCA USTA’NIN RENK ODASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ressam Yonca Usta’nın Lotus Chakra’daki “Renk Odası” isimli resim sergisi göz kamaştırdı. 15 soyut resmin yer aldığı resim sergisine ilgi yoğun oldu. 12 yıldır resim sanatıyla uğraşan Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim, Heykel ve Seramik mezunu Yonca Usta, “’Resimlerim hislerim ve sezgilerimi yansıtıyor. Zihnimden ve bedenimden uzaklaşıp özgürlüğüme kavuşarak yapıyorum” ifadelerini kullandı.

CIVIL CIVIL EN RENKLİ SERGİ

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Kış dönemi resim ve seramik kursunu başarıyla bitiren “5-6 yaş” ve “7, 8, 9 yaş” grubu kursiyerlerin sergisi törenle açıldı. Çocuk Sergisi; Fethiye Belediyesinin çıkarmış olduğu “Fethiye’de Doğal Çiçekler” adlı kitaptaki fotoğrafların resimlerinden oluşmakta.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

“MEHMET KİPER” RESİM VE SERAMİK SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Genç yaşından beri resim ve sanatla uğraşan Fethiye’nin tanınan ve sevilen simalarından Mehmet Kiper; ilk kişisel resim sergisini Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda törenle açtı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu resim sergisine; Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, FBKM Müdürü Muammer Şahin ve sanatçılar ile davetliler katıldılar. Sergi açılışı öncesi Yazar Birol Ganioğlu ile Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay birer konuşma yaptılar. Mete Atay’ın konuşmasından sonra Mehmet Kiper bir teşekkür konuşması yaptı.

Geleneksel Kermes Festival Havasında Gerçekleşti

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Okulu tarafından okul bahçesinde kermes düzenlendi. Geleneksel kermeste bu sene farklı olarak resimler, yağlı boya tabloları ile seramikten ve ahşaptan yapılan çeşitli süs eşyaları da satışa sunuldu. Geleneksel kermes adeta bir festival havasında geçti…

Kaymakam Çalık’ Tan Sanat Kurslarına Ziyaret

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Halı Dokuma Kursu ile Çini ve Seramik Kursu’nu ziyaret etti.

MEYBEM Sınavları Yapıldı

FTSO tarafından yürütülen mesleki yeterlilik sınavları 1-3 Şubat tarihleri arasında Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. Sıvacı, ahşap kalıpçı ve duvarcı, seramik karo kaplamacısı, betonarme demircisi, ısı yalıtımcı ve inşaat işçiliği alanında açılan mesleki yeterlilik sınavlarında 136 kişi belgesini almak için ter döktü.

İsteyenler FTSO’ya Başvuru Yapacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Bu kapsamda sıvacı, ahşap kalıpçı ve seramik karo mesleğini icra eden 45 kişi, 3-4 Aralık 2016 tarihlerinde FTSO tarafından düzenlenen sınavlara girdi.