Konakoğlu, 'Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum'

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38'de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV'ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Hayallerini ve birikimlerini sergilediğini belirten 35 yıllık seramik sanatçısı seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu, Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde torna dersleri vermek istediğini belirtti. Tornanın çamurla yaptığı dansın hissiyatının paha biçilemez olduğunu vurgulayan Konakoğlu, torna derslerini çocuklara, yetişkinlere kısaca herkese verip Fethiye’yi çamura boyamak istediğini FRT TV aracılığıyla aktardı.


FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, şunları söyledi:

“Dilek Konakoğlu Sevgi Sanat Akademisi’ni açalı yaklaşık 6 ay oldu. Ama ben 35 yıldır bu işi yapıyorum. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunuyum. Güzel Sanatlar liselerinde dersler verdim. 9 yıldır da Fethiye’de yaşıyorum. Birçok yerde çalıştım. Çok çocuklar yetiştirdim. Yetişkinlere de dersler veriyorum. Aktif olarak da atölyemde çalışmaya devam ediyorum. Gündüz gruplarımız, gece gruplarımız var. Çocuklarıma şimdi de torna dersleri vermek istiyorum. İnsanların aklına Torna çekmek geliyor. Torna başka bir dünyadır, çamurla dansın başka bir versiyonudur. Torna dersleri çocuklara, yetişkinlere kısaca tüm Fethiye’yi çamura boyamak istiyoruz. Çamur, gerçek bir dosttur gerçek bir enerjidir. Çamura dokunduğunuz zaman çamur içerisindeki bir bakteri size mutluluk verir. Çamur o yüzden en iyi arkadaşınızdır. Benim şu dünyada üç tane dostum var. Biri müziğim, biri çamurum biri de çayımdır. Biz güzel bir ekibiz. Tüm Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum. Biz buradayız, sizleri bekliyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN