Yazma Haberleri

Yazma Haberleri

Büyükşehir evde bakım hizmeti ekipleri reçete yazmaya başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek.

‘Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması’ Sona Erdi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Dede Korkut Okumaları Hikâye Yazma Yarışması" ve "Dîvân-u Lugâti't-Türk Hakkında Deneme Yazma Yarışması" sonuçları açıklandı.

Köyceğiz Jandarmasından eğitime sıcak destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1. Sınıfta okuma yazma çalışmalarında Jandarma ekiplerinden destek geldi.

Öğrencilerine örnek olmak için kitap yazdı

 Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu'nda görevli Türkçe Öğretmeni öğrencilere kitap yazma alışkanlığını arttırmak amacıyla “Kırık Testere” adlı kitap yazdı.

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

1 Dolar ne kadar?

Dolar, Euro, Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki değeri ile gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında “19 Ağustos 2023 döviz kurları ne kadar?” sorusunu yazmaya başladı.

Okaliptüs ağaçları 'ilanı aşk tahtası'na döndü

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Körfezi'ne kıyısı bulanan Akçapınar Mahallesi'nin girişindeki 86 yıllık okaliptüs ağaçları yerli ve yabancı turistlerin ağaçların gövdesine kesici aletler ile aşk mesajları yazması nedeniyle 'ilanı aşk tahtası'na döndü.

Şakar, “Projede devamlılığı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz”

Fethiye’nin en eski okullarından biri olan Yunus Nadi İlköğretim Okulu’nda bu yıl 7’incisi düzenlenen “Haydi Yazalım Gari” projesinin imza günü yapıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Otgöz, Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Köyceğiz İlçesini ziyaret etti. Köyceğizli esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelen Yakup Otgöz, tarihsel bir öneme sahip 14 Mayıs seçimlerinde Muğla’nın tarih yazmaya hazır olduğunu söyledi.

GÖNEN, “TÜRK HALKI YÜZLERCE YIL OKUMA YAZMA NEDİR BİLMEDEN YAŞAMIŞTIR”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şub. Bşk. Avukat Ali Gönen,  öğretmen okullarının 175. kuruluş yıldönümü hakkında bir yazı yayınladı.

OKUMA YAZMA BİLMİYOR AMA İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASINI EZBERE OKUYOR

Muğla'da henüz okuma yazma bilmeyen ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan 6 yaşındaki Ada Türk, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket ile ödüllendirildi.

MUĞLA'DA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER İNGİLİZCE DERS KİTABI HAZIRLADI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İngilizce Kitap Yazma Komisyonu öğretmenleri tarafından hazırlanan “İngilizce 7 Ders Kitabı” 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm Türkiye'de 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulacak.

KAYMAKAM BALCI TARAFINDAN SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunda istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı.

PROJE YAZMA EĞİTİMİ PROGRAMI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yaptığı Fethiye Kaymakamlığı Proje Ofisi kurulumu çalışmaları kapsamında, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunde istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi başladı.

BAŞOĞLU’NUN 50 YILLIK HAYATI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu’na Gönen ilköğretim okulu mezunları başarı 50’nci yıl başarı ödülü verdi. Duygusal sahnelere de ev sahipliği yapan törende daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay’ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nu anlattıkları gecede Almanya’da yaşayan İsmail Başoğlu’nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu’nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

MARMARİSLİ MİNİKLERE KİTAP OKUMA MADALYASI

Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulu 1/E sınıfı öğrencilerinin tamamı; okuma yazmayı öğrendikten sonra okudukları kitap sayfasına göre, öğretmenleri Ayten Coşkun tarafından madalya ile ödüllendirildiler.

Köyceğiz’de öğrenciler hayallerini yazmaya devam ediyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Yazar, Karikatürist Siyami Yozgat ile hayallerini yazmaya devam ediyor.

Abaküs Türkiye’nin Bilişim Kaynağı

2015 yılında yayın hayatına başlayan Abaküs Kitap, okuma yazmaya yeni başlayan çocuktan üniversite düzeyine uzanan bir yelpazede farklı konularda nitelikli yayınlara imza atmaya devam ediyor.

Köyceğiz Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri için şiir yazma yarışması düzenledi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Müftülük tarafından '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' ile ilgili lise öğrencileri arasında şiir yazma yarışması düzenlendi.

Fethiye Ülkü Ocakları 'şiir yazma' yarışması düzenliyor

Fethiye Ülkü Ocakları, 20 Şubat 2015 günü Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası bıçaklanarak hayatını kaybeden Ülkücü Şehit Öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir şiir yazma yarışması düzenliyor.

Menteşe Belediyesi’nden Sevgililer Günü’ne Özel Gösterim

Menteşe Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel Türk sinemasının kült yapımlarından “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini kültür – sanat etkinlikleri kapsamında halkımızla buluşturuyor. Türk Sinemasının başyapıtlarından birisi olarak kabul edilen film, Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde 13 Şubat Pazar Günü saat:14.00’te ve 20.00’de iki seans, 14 Şubat Pazartesi Günü saat: 20.00’de tek seans olarak gösterime girecek.

Barış İnce ve Latife Tekin, yazmanın serüveni söyleşisinde Fethiye’de buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri, Edebiyat Atölyesi, ‘yazmanın serüveni’ söyleşisiyle devam etti. Barış İnce’nin moderatörlüğünde Latife Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

'Büyücüyüm' deyip yardım almaya gelen kadınları taciz etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dua okuma, muska yazma gibi yöntemleri kullanıp, yardım almak için gelen kadınları 'cin çıkarma' bahanesiyle taciz edip, cinsel ilişkiye zorladığı tespit edilen Bahadır K., mahkemece tutuklandı. Büyücülük yapan Bahadır K.’nın evinden çıkan malzemeler polisi bile şaşkına çevirdi.

Başkan Dinçer, “Her alanda projelerimiz devam ediyor”

FETAV bünyesinde yapılmakta olan projelere yenileri eklendi. Geniş bir proje yelpazesine sahip olan FETAV yeni alanlarda da projeler geliştiriyor. Etkinlik alanlarından bahseden FETAV Başkanı Dilek Dinçer, “Robotik kodlama, yaratıcı yazma, drama, akıl oyunları, biriç, satranç, İngilizce, Almanca gibi kurslarımız ve atölye çalışmalarımız var” dedi.

“Meslektaşlarımızı birbirimizi yalnız bırakmamaya çağırıyoruz” 

Bursa Uludağ'da yaşamına son veren Asistan Hekim Mustafa Yalçın’ın ardında bıraktığı mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazması üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Asistanları hekimlere açık mektup yazdı. 

3 bin 500 yıllık Tevrat ele geçirildi

Muğla’da tarihi eser ile ilgili bir ihbarı değerlendiren polisler alıcı kılığına girerek yurt dışına kaçırma hazırlıkları yapıldığı öğrenilen 3 bin 500 yıllık altın yazmalı ve değeri milyon dolarla ölçülen Tevrat’ı ele geçirdi.

Balıkçı’nın manevi oğlundan Bodrum Deniz Müzesi’ne ikinci bağış

Cevat Şakir Kabaağaçlı, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın manevi oğlu, şair, yazar, eğitimci ve rehber Prof. Dr. Şadan Gökovalı, yıllardır sakladığı ve koruduğu orijinal el yazmalarının bir kısmını Bodrum Deniz Müzesi’ne bağışlamıştı. Gökovalı, koleksiyonun diğer kısmını da Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu’na İzmir’deki evinde teslim etti.

Eğitimci Yazar Hakan Birol, "Yeni Bir Gün" e konuk oldu

Deneme, edebiyat, eğitim kategorilerinde eserler yazmış olan Fethiyeli Yazar ve Eğitimci Hakan Birol, FRT TV'nin " Yeni Bir Gün" adlı sabah programına konuk oldu. Cumhur Durmaz'ın bölüm moderatörlüğünü yaptığı programda eserlerinden bahseden Yazar Birol, pandemi sürecinde verilen uzaktan eğitimi de değerlendirdi. Programda, yazmak isteyenlere önerilerde de bulunan Yazar Hakan Birol, Türkiye'deki okuma-yazma oranını değerlendirirken, okumayı yemeğe benzeterek anlattı.

Fethiye’de 236 Vatandaş Okuma Yazma Öğrendi

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında toplandı. Fethiye’deki çeşitli resmi kurumların yöneticilerinden oluşan komisyonda bu yılın planlaması gerçekleştirilirken, geçtiğimiz yıl kursiyer sayısının 30 bin 095 ulaştığı belirtildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Fethiye’de eğitim ve öğretimde hemen her yıl büyük başarılar edildiğini belirterek, “Hayat Boyu Öğrenme kurslarında da başarı giderek artmaktadır. Halkımızın isteğine göre planlı ve programlı kurslar açılmaktadır. Okuma yazma bilmeyenlerin eğitimine özel önem verilmektedir. Geçen yıl 34’ü erkek, 202’si kadın olmak üzere 236 vatandaşımıza okuma yazma öğretilmiştir” dedi.

Erdoğan “Tarih yazmaya hazırlanan bir Fethiye görüyorum”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Muğla ve Fethiye mitingleri yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Muğla merkez ilçe Menteşe’de halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan; buradaki konuşmasını bitirdikten sonra Muğla’nın en büyük ilçelerinden birisi olan Fethiye’ye geçti. Beşkaza Meydanında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin ana muhalefet partisi, daha önce hiç bu kadar millet, memleket düşmanlarının oyuncağı olmamıştır. İnşallah 31 Mart, milletimizin bu zihniyetle de hesaplaşma günü olacaktır” dedi…