Şakar, 'Projede devamlılığı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz'

Fethiye'nin en eski okullarından biri olan Yunus Nadi İlköğretim Okulu'nda bu yıl 7'incisi düzenlenen 'Haydi Yazalım Gari' projesinin imza günü yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Öğrencilerin yatırıcı düşünme becerisini geliştirmek, bir işi bitirme ve başarma mutluluğunu yaşatmak gibi amaçlar hedefleyen ve “Okula adını veren Yunus Nadi gibi yazarlar yetiştirmeye neden bu sıralarda başlamayalım?” sorusu ile başlatılan projenin 7’incisi tamamlandı.

“Haydi Yazalım Gari” projesinde çıkartılan kitapların yazarları, editörleri, tasarımcıları yani akla gelebilecek her şey öğrenciler tarafından yapıldığı belirtildi.

Şakar, “Projede devamlılığı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz”
Program hakkında konuşan Yunus Nadi İlköğretim Okulu Müdürü Azim Şakar, "Bugün, 'Hadi Yazalım Gari' kitap yazma projesinin bir ayağı olan minik kalemler imza gününde okulumuzda toplanmış bulunuyoruz. Çocuklarımıza okumayı sevdirmek, yazmayı sevdirmek için başlatmış olduğumuz bu projede devamlılığı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Amacımız bu projenin bizden sonrada kalıcı olarak kalması ve geleneksel hale gelmesidir. Her sene 50-60 civarı öğrencimiz bu projeye katılım sağlıyor. Bizim en büyük mutluluğumuz burada kitap yazan öğrencilerimizi daha sonra gittikleri okullarda yazmaya devam etmeye görmek hatta kendi isimleri altında imza günü düzenlemeleridir. Bu, bize büyük motivasyon oluyor. Biz umuyoruz ki bu öğrencilerimizin arasından okulumuzun ismini taşıyan Yunus Nadi gibi büyük yazarlar çıkarmaktır. Buna inancımız tam. Çabalarımız da bunun içindir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Camız, “Bu kadar genci bir arada görmek mutluluk verici”
Projeye katkıda bulunan Fethiye’nin değerli yazarlarından Şahsene Camız ise, “Hepinize merhabalar, bugün unutulmaz günlerden birindeyiz. Bu kadar genci bir arada görmek mutluluk verici. Bu çalışma gerçekten çok değerli bir çalışma. Çocuklarımızın yaşamlarına iz bırakacak çalışma. Bu değerli çalışmayı başlatan değerli okul müdürümüz Azim Şakar'a teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilere destek veren öğretmenlerimiz ve velilerimize de teşekkür ediyorum. Herkes iyi bir yazar olamayacak belki de ama iyi bir okuyucu olacaktır. Başarılı bir insan olmaya çabalayacaklarından yürekten inanıyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN