Fethiye Alternatif Turizm Merkezi Olacak

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Travel EXPO Ankara fuarında Fethiye standında Babadağ Hava Sporları Merkezi başta olmak üzere jeep safari, trekking gibi alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Travel EXPO Ankara fuarında Fethiye standında Babadağ Hava Sporları Merkezi başta olmak üzere jeep safari, trekking gibi alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

23-26 Mart 2017 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen Travel EXPO Ankara fuarında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının hazırladığı stantla katılan Fethiye, destinasyon tanıtımında en başarılı stantlardan biri olarak göz doldurdu. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Fethiye standında Babadağ Hava Sporları Merkezi başta olmak üzere jeep safari, trekking gibi alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

Fethiye’nin yurt içi pazarında önemli çekim noktalarından biri olan Ankara‘da düzenlenen Travel EXPO Ankara fuarı 23 Mart 2017 tarihinde ATO Congresium’da ikinci kez kapılarını açtı.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin partner ülke, Diyarbakır’ın da partner il olarak katıldığı fuarda pek çok destinasyon da yer aldı.

Fethiye de, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, Babadağ Teleferik Projesi SKYWALK-Fethiye temalı standıyla Travel EXPO Ankara Fuarına katıldı. Fethiye standında FTSO’nun yanı sıra Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye Otelciler Birliği, TÜRSAB BYK da yer aldı.

23 Mart Perşembe günü açılış töreni ile başlayan fuar, 4 gün boyunca destinasyonların etkinlikleri ve turizm konusunda yapılan düzenlenen konferanslarla devam etti. Fuarın ikinci günü saat 15.00’te Fethiye standında da resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Muğla Eski Milletvekili Ali Boğa ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, başta olmak üzere Ankara’da yaşayan Fethiyeli bürokratlar T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya ile Yaşlı Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Coşkun Gürboğa, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yamaç Paraşütü Pilotluğu Mesleki Yeterlilik Komitesi üyeleri gibi çok sayıda önemli konuk katıldı. Resepsiyona fuar katılımcıları ve ziyaretçileri de yoğun ilgi gösterdi. Travel EXPO Ankara fuarına katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yardımcısı Günay Özütok ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Eriz, Ahmet Gürsu Özdemir ve Halit Saraç Fethiye standına gelen konuklarla yakından ilgilendi.

Travel EXPO Ankara Fuarını değerlendiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Ankara’nın artık bir turizm fuarı var.” dedi. Fethiye’nin iki yıldır bu fuara katıldığını belirten Arıcan, “Travel EXPO Ankara bu yıl ikinci kez düzenlendi. Geçtiğimiz yıl da katılmıştı destinasyon olarak. Ankara ilçemiz için önemli bir yurt içi pazarı. Ankaralılar Fethiye biliyor ve seviyor. Biz de bu önemli pazarımıza elimizden geldiğince ağarlık veriyoruz.” diye konuştu.

Ankaralılar Alternatif Turizme Yöneliyor

Son yıllarda Ankara’dan Fethiye’ye spor turizmi ve treking için yapılan seyahatlerin arttığına dikkat çeken Arıcan, “Ankaralılar Likya yoluna ve Babadağ’a merak sarmış durumda. Bu konuda Odamıza, yılın her dönemi bilgi talebi mailleri geliyor. Biz de bu nedenle Travel EXPO Ankara fuarına Babadağ Teleferik Projesi temalı standımızla katıldık. SKYWALK Fethiye’yi ve ilçemizin alternatif turizm potansiyelini Ankaralılara tanıttık.” ifadelerine yer verdi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN