Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı!

İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı açıklandı. Bir önceki haftaya göre; vaka sayısı en çok artan il Bursa oldu.

Çağlar, ‘Disleksi diye bir gerçek var, farkına varın’

Disleksi Haftası Ekim ayının ilk haftası, Dünya Disleksi Günü ise 8 Ekim olarak kabul edilmiştir. Disleksi Haftasında farkındalık oluşturmak için bir basın bildirisi yayımlayan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Fethiye İlçe Temsilcisi Zeliha Çağlar’ “Disleksi Diye Bir Gerçek Var, Farkına Varın’ dedi.

Fethiye’de kovid vakalarında düşüş yaşanıyor

Fethiye'de yaz sezonunun sonuna gelinirken, Covid-19 vakalarında düşüş yaşanmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre Fethiye Devlet Hastanesinde koronavirüs salgınından dolayı toplam 10 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yine Bir İlk

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Can önderliğinde Doç. Dr. Murat Urkan, Op. Dr. Cem Dönmez, Op. Dr. Asım Onur ve Op. Dr. Sercan Subaşı tarafından ilk kez Laparoskopik Pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

Kalp hastalığıyla dünyaya gelen kadın, Muğla’dan gelip Tekden’de sağlığına kavuştu

Muğla'da yaşaya gelen 44 yaşındaki kadın, doğuştan gelen kalp rahatsızlığından Özel Denizli Tekden Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kurtuldu.

20 Dakikada Sonuç Verecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Anık, Covid-19 varyantlarına karşı etkili, 20 dakikada sonuç veren test kitine kolaylıkla dönüştürülebilecek tanı platformu için patent başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bakan Koca; ''Yüzde 50'yi geçtik''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama uygulamasına ilişkin son verileri paylaştı. Koca, "18 yaş ve üstü nüfusumuzda en az iki doz aşı olanların oranı P'yi geçti. İki doz ve tam doz aşı oranı arttıkça salgına karşı başarımız artacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan Okullarda Yapılacak Testlere Yönelik Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Online gerçekleşen Kurul sonrasında YouTube üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, “Okullarımızda yüz yüze eğitimin ilk haftasını yeni okul koşullarına uyum ile geçirdik. Aldığımız tedbirler ve olası olumsuz olayların yönetimi ile ilgili algoritmalar konusundaki hazırlıklarımız uyum haftasını büyük sorunlarla karşılaşmadan yönetmemizde etkili oldu. Okullarımızın yüz yüze eğitime açık kalmasının en büyük önceliğimiz olduğunu defalarca dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bunu temin etmek için planladığımız pilot taramalar ile ilgili somut bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim. Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir” ifadelerini kullandı.

Başkan Oktay'dan Aşı Çağrısı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclisi eylül ayı oturumda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Menteşe Belediyesi, PCR test uygulamasına başladı

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” konulu genelgesine göre, aşı olmayan vatandaşlar 6 Eylül’den itibaren PCR test sonucu ibraz etmek zorunda kalacak. Buna göre; Menteşe Belediyesi tarafından 6 Eylül’den itibaren düzenlenecek konser, sinema, tiyatro gibi tüm etkinliklerde HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş, aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliklere katılmasına müsaade edilmeyecek.

MEB'den 81 ile Covid-19 rehberi

(MEB) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi" illere gönderildi.

Ula Belediye Başkanı'nın test sonucu pozitif çıktı

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler' in koronavirüs test sonucunu pozitif çıktı.

PCR testi zorunluluğu 6 Eylül’de başlıyor

Türkiye’de 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerin, konser, sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlere gidebilmeleri, uçak ve otobüsle seyahat edebilmeleri için PCR testi yaptırmaları zorunlu olacak.

COVID vakaları tırmanışa geçti, Fethiye kırmızıya döndü

Fethiye’de yaz sezonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turist akını ile toplu yapılan düğün, davet ve etkinlikler Kovid-19 vakalarını arttırdı. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) verilerine göre Fethiye yine kırmızıya döndü.

Vali Orhan Tavlı’dan Aşı Çağrısı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Devlet Hastanesindeki Covid-19 Aşı Uygulama Noktalarını ziyaret ederek ilimizde devam eden aşı çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdürü İskender Gençer’den bilgi aldı.

Bedeninden tam 35 kiloluk kitle çıktı

Isparta'da yaşayan ve yıllardır kasık bölgesinden dizlerine kadar sarkan ur ile yaşam savaşı veren Hakan Akın, Marmaris'te yapılan bir operasyonla adeta yeniden doğdu. Hastalığı yüzünden üniversite eğitimini bile yarıda bırakmak zorunda kalan, önce şekil bozukluğundan, sonra da hareket kısıtlılığından dolayı insan içine çıkamayan Altın, vücudundan alınan yaklaşık 35 kilogram ağırlığındaki kist ile yaşama yeniden 'merhaba' dedi.

Muğla’da yüzde 94,2’lik aşılama vaka oranlarına da yansıdı

Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirlere büyük oranda uyan, aşılama takviminin hemen ardından aşı merkezlerine koşan Muğlalılar, aşı olmanın semeresini yüzdelik vaka sayıları ile alıyor.

Topçu, “Bitki çayları kararında tüketilmelidir”

Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan covid-19 ile mücadele devam ederken birde gribal enfeksiyonlar artış gösterdi. Vatandaş hastanelerin yoğunluğu nedeni ile evde çözüm ararken, aktarlar bitki çaylarını hedef gösterdi. Gribal enfeksiyonlara labada ve havuç tohumunun iyi geldiğini belirten Aktar Ahmet Ali Topçu, “Grip enfeksiyonuna bilinen bitkiler dışında labada ve havuç tohumu çok iyi geliyor” dedi.

Arsal, “Geleneksel aşure kalori bakımından çok yüksek”

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, “Muharrem ayındayız. Hepimiz aşure yapıyoruz. Peki, sağlıklı aşure tarifi nasıl olur. Aşureyi evde geleneksel yöntemler ile yaparsak maalesef kalori bakımından çok yüksek oluyor. Bir orta boy kase aşuremiz yaklaşık olarak 620 kalori yapıyor. Ama benim size vereceğim tarifle bunu 290 kaloriye düşürmenin çok mümkün” dedi.

Toplam 443 haber.