Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Muğla’nın Dışı Mavi İçi Kırmızı!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de Koronavirüs'e karşı aşılama takviminin başladığı tarihten itibaren birinci doz aşılamada en yüksek orana ulaşan Muğla, 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısında da en az vakanın görüldüğü il olurken Muğla’nın haritadaki genel rengi ise mavi durumda. Fakat Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasında Muğla kıpkırmızı (Yüksek riskli) durumda.

MSKÜ yangın yaralarının sarılması için sahada

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle, yangından zarar gören yerleşim birimlerinde veteriner hekimlik hizmeti veriyor.

Aşılama rekoru kıran Muğla, en az vakanın görüldüğü il oldu

Türkiye'de aşılama takviminin başladığı tarihten itibaren birinci doz aşılamada en yüksek orana ulaşan Muğla, 100 bin kişiye düşen vaka sayısında da en az vakanın görüldüğü il oldu.

Fethiye aşılamada örnek oluyor

Fethiye’de Covid-19 aşılamaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar 1. 2. Ve 3. Doz aşılarını Fethiye Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve İlçe sağlık merkezinde olabiliyor.

Muğla'da vaka sayıları düşüyor

Muğla'da koronavirüs vaka sayılarında da düşüş yaşandı.

Muğla’da aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Türkiye'de birinci doz aşılama çalışmasında yüzde 86'lık bir başarı yakalayan ve Türkiye'de ilk maviye ulaşan Muğla'da aşılama çalışmaları 44 mobil ekip tarafından 25 noktada devam ediyor.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Bakan Koca, “Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Saylak, “Denetimlerimiz bayram sonuna kadar sürecek”

Muğla Tarım ve Orman İL Müdürlüğü tüm ilçelerde Kurban Bayramı öncesi başlayan hayvan kesim ve satış yerleri ile gıda işletmelerinde denetimlerini sürdürüyor. Hafta sonu tatili ve Kurban Bayramı boyunca da devam edecek denetimlerle insan sağlığı korunarak hayvan refahı gözetileceği açıklandı.

3’üncü doz aşıları tamamlandı

Covid-19 ile mücadelede yürütülen aşılama programı kapsamında; Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan mobil ekiplerinin yerinde aşı uygulaması devam ediyor.

2 Ay yoğun bakımda kaldı, doğum gününde uyandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde korona virüs nedeniyle yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kalan ve doğum gününde uyanan 60 yaşındaki Zehra Akar, hastaneye ilk girişinden 2,5 ay sonra alkışlarla taburcu edildi.

Kaymakam Aksoy 3.doz aşısını yaptırdı, vatandaşları aşıya davet etti

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, üçüncü doz kovid aşısını merkez sağlık ocağında yaptırdı.

Covid olanlar 2. Doz aşı olabilecek

Koronavirüse yakalanan vatandaşlara tek doz aşı uygulamasında değişikliğe gidildi. İptal olan ya da verilmeyen 2. doz aşı randevularını sistemler üzerinden yeniden alabiliyorlar.

Covid-19 Denetimleri Devam Ediyor

Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan covid-19 ile mücadele kapsamında denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Fethiye’de de Kaymakamlığı covid-19 denetim ekibi de denetlemelerini sürdürüyor.

Muğla aşılamada yüzde 79,2'yi geçen ilk il oldu

Salgınla mücadele kapsamında hızlanan aşılama süreci devam ediyor. Bu kapsamda Muğla, nüfusunun yüzde 79,2'si aşılanan ilk il oldu.

Bakan Koca açıkladı: Muğla aşılamada en yüksek 7. İl

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz aşılamada en yüksek orana sahip 10 ili açıkladı.

Aşılamada yaş 18'e indi

Tedarikte yaşanan sorunların giderilmesiyle birlikte aşılama hız kazandı. Aşılamada yaş sınırı 18’e indi. 18 yaşından gün almış herkes cuma gününden (25 Haziran 2021) itibaren aşı randevusu alabilecek.

Aşılamada Yeni Modele Geçildi

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de aralıksız olarak devam ediyor. Aşılama çalışmalarında yeni bir modele geçildiğini belirten yetkililer Fethiye’de belirli yerlere kurulan aşı noktaları ile vatandaşların randevu almadan ve sıra beklemeden kolaylıkla aşı olabilmelerine imkan sağlıyor.

Aşılama yaş sınırı 25’e indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 25’e indiğini açıkladı.

Toplam 443 haber.