Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

MSKÜ’de mezuniyet törenleri sürüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde pandemi nedeniyle yapılamayan mezuniyet törenleri, 20 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde bulunan Fethiye İşletme Fakültesi ve Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi’nde düzenlenen organizasyona Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Füsun Özderdem, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit rektör yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerin aileleri katıldı. Derece ile mezun olan öğrencilere protokol üyeleri belgelerini teslim etti.

YKS 2021 (üniversite) tercih sonuçlarını açıkladı

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenen YKS'ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini 20 Ağustos'a kadar tamamlamışlardı. Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren sorgulayabiliyorlar.

Gençlik Tarım kampı’nda 3.dönem başladı

Bodrum'da açılan Garaova Gençlik Tarım Kampı 3. dönemi bugün başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelen bugünde, Türkiye'nin farklı bölgelerinden kampa katılan gençlere öğle yemeği için özel menü ikram edildi.

Okulların açılması yaklaştı, sahiller boşaldı

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Bodrum sahilleri boşalmaya başladı. Trafik normal seyrine dönerken sahiller ise çocukları olmayan yerli turistlere kaldı. Tatilden dönüş yolunda da uzun trafik kuyrukları oluştu.

MSKÜ’den yüz yüze eğitim açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 20 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi öğrencilerin Covid-19 aşılarını yaptırmaları, aşı olmayanların ise 72 saat öncesine ait PCR testlerini kontrol edileceği açıklandı.

Valiliklere eğitim-öğretim yılı genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında alınacak Trafik Tedbirleri genelgesi gönderildi. 5 başlık altında gönderilen genelgede, yeni dönemde okul servislerinde ve okul çevrelerinde alınacak tedbirler ile yürütülecek denetimler ve bilgilendirme/farkındalık çalışmaları anlatıldı.

Akcan, “Bakanımız bizlere ümitli açıklamalar yaptı”

Yapılan açıklamalar neticesinde yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektörü, bu yıl okula başlama maliyetini 361 lira olarak hesapladı. Bu rakam ürünlerin markalarına ve tüketicilerin tercihlerine göre değişiklik gösteriyor. Geçen yıl bu rakam 330 liradan başlıyordu. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

Yüz yüze eğitim öncesi müdürler toplantısı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü başkanlığında, Menteşe ilçesi okul müdürleriyle gerçekleştirilen 2021-2022 eğitim öğretim yılı kurul toplantısı, Menteşe Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.

Nursel özdemir Prof. Dr. Binyamin Birkan ile çalışıyor

Nursel Özdemir Kurumları kendini dünyaya ispatlamış özel eğitim konusunda hocaların hocası olan Prof. Dr. Binyamin Birkan ile bir araya geldi. Elit Nursel ve Merkez Nursel kurumlarını ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il müdürleriyle yüz yüze eğitim hazırlıklarını görüştü. Bakan Özer, "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

YÖK: 'Yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, YÖK olarak örgün programlarda yüz yüze eğitime başlanması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Milli eğitim bakanı istifa etti

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk istifa etti. Görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Selçuk’un yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.

Müdür Faruk Kaya, 'Fethiye’de öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullara yerleşti'

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih-yerleştirme sonuçları 2021 MEB tarafından bugün öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Fethiye’de 2 bin 83 öğrencilik kontenjana girmek için LGS sınavına giren 2 bin 133 öğrencinin büyük bir çoğunluğu Fethiye’deki okullara yerleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi memnuniyet araştırmasında ilk 8’de

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından Türkiye Üniversiteleri Memnuniyet Araştırması sonuçları açıklandı. Araştırmada devlet üniversiteleri içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 125 Üniversite içinde 8'inci sırada yer aldı.

93 yaşında mezun oldu

Dört yıl önce eğitime başlayan 60 yaş üzeri öğrencilerin öğrenim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tazelenme Kampüsü öğrencileri için Türkiye'de ilk defa mezuniyet töreni düzenlendi.

Türkiye’de ilk defa ‘Telafidebendevarım’ şarkısını seslendirdiler

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde okullarından uzak kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Telafidebendevarım' sloganı ile başlattığı 5 Temmuz 31 Ağustos tarihlerini kapsayan programı Muğla'da çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Nursel Özdemir Kurumları Ata Kolejini Ağırladı

Fethiye’nin en eski ve en başarılı kolejlerinden Ata koleji, bölgenin ileri gelen Özel Eğitim kurumlarından olan Nursel Özdemir kurumlarını ziyaret etti.

Nursel Özdemir Kurumları ve Ada İşitme işbirliği

Fethiye ve Seydikemer’de eğitimleriyle fark yaratan Nursel Özdemir Kurumları faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak öğrencilerini Ada İşitme Cihazı Merkezine götürerek sahibi Zeynep Yıldırım Şahin’in öncülüğünde Odyometrist Gizem Kamalı işitme testlerini yaptı.

Toplam 942 haber.