Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Mikro Ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Anlatıldı

KOSGEB ve MUTSO iş birliğinde Mikro ve Küçük İşletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salı Pazarı’nda fiyatlar düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Salı Pazarı’ndaki ürünlerin fiyatları da düştü. Geçen hafta kilosu 22 liradan satılan salatalık bugün 15 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

Gıda’da Kdv 8’den 1’e Düştü

Cumhurbaşkanı kararı ile 13.02.2022 tarihinden itibaren toptan perakende ve ithalat yerli ayrımı olmaksızın, gıda maddelerinde KDV oranı %8’den %1’e düşürüldü. KDV indirimi 14.02.2022 tarihinden itibaren geçerli oldu.

Muğla'daki Firmalara İhracat İçin Önemli Fırsat

KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında 22-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan iş görüşme etkinliğinin tanıtımı amacıyla, MUTSO ev sahipliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Fiyatlar Cep Yakıyor “Kolay Yetişiyor Diye Muz Ekiyoruz”

Doların yükselmesinin ardından elektrik, doğalgaz gibi her türlü ürüne arka arkaya gelen zamlardan sonra vatandaşın ucuz gıda almak için umudu olan pazarlarda cep yakıyor.

Mevsim Etkisinden Arındırılmış İşsizlik Oranı Yüzde 11,2 Seviyesinde Gerçekleşti

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 794 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık azalış ile yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti.

İnşaat Maliyet Endeksi Yıllık Yüzde 67,74, Aylık Yüzde 15,70 Arttı

İnşaat maliyet endeksi, 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 15,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,74 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 20,35, işçilik endeksi yüzde 1,44 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 85,77, işçilik endeksi yüzde 24,01 arttı.

İhracat Birim Değer Endeksi Yüzde 6,6 Arttı

İhracat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,5, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 15,9, yakıtlarda yüzde 57,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,8 arttı.

Muğla Borsa Ve Odalarından Ortak Açıklama: "Elektriğe Yapılan Yüksek Zam Geri Çekilsin"

Muğla Borsa ve Odaları, ortak açıklama yaparak, elektriğe yapılan yüksek zammın geri alınmasını istediler. Ortak açıklamada, "Üyelerimiz; yüzde 125’lik elektrik zammı ile adeta işlerine son verme aşamasına gelmiştir. Bu durum bölgemizi, halkımızı ve ülkemizi olumsuz etkileyecektir. Bunların önüne geçebilmek adına elektriğe yapılan yüksek zam oranının geri çekilmesini üyelerimiz adına talep ediyoruz." denildi.

Benzine Zam

9 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 71 kuruş pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde zam yapıldı.

Pazar Esnafı Mağdur

Sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışlar pazarcı esnafını olumsuz etkiledi. Yağmurlardan dolayı birçok tezgâh açılmazken sabahtan beri ıslandıklarını belirten Pazar esnafı Fethi Çalışkan,’’ Artık bu bölgenin kapatılmasını istiyoruz’’ dedi.

Mazot 15 Lirayı Geçti

Motorine 8 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın ardından motorinin litre fiyatı 15,73 lira oldu.

Arıcıların Şeker Sıkıntısı

Yaz aylarında yaşanan z yangın afeti neticesinde Muğla Bölgesi’nin afet bölgesi olması ve kış aylarının sert geçmesinden dolayı arıların besleme dönemi geldiği şu günlerde, arıcılar arılarını yaşatabilmek için şeker temininde sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıyı dile getirmek isteyen MAYBİR sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı.

Fethiye’de elektrik faturası isyanı

Sosyal Medya üzerinden organize olarak Fethiye’de Özer Olgun Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşlar son gelen zamlı elektrik faturalarını protesto etti.

Elektrik Faturaları Esnafı Vurdu

1 Ocak’tan itibaren kademeli elektrik faturası tarifesine geçilerek elektriğe 7’ye varan oranlarda zam yapılması toplumda her kesimi derinden etkiledi. Ticarethane aboneleri için uygulanmayan kademeli elektrik faturası tarifesi esnafları daha derinden etkiledi.

Akaryakıta Yine Zam

Akaryakıt gelen zamlar durmak bilmiyor.Son 1 yılda toplam 81 kez zam gelen akaryakıt 15 TL sınırına dayandı. Son olarak benzine 39 kuruş , motorine 32 kuruş zam yapıldı.

Muğlalı Köy Bakkalının Elektrik Zamlarına İsyan Mektubu Meclise Taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Elektrik zamları geri alınsın, küçük esnaf geçinemiyor maalesef buzdolaplarının fişini çekmiş durumdalar” diyerek küçük esnafın elektrik zamları hakkındaki isyanını Meclis’e taşıdı.

Ocak Ayı Tüfe Oranı ,09 Arttı

TÜİK’ten alınan istatistiklere göre Aydın, Denizli, Muğla illerinde TÜFE’de (2003=100) 2022 yılı Ocak ayında; bir önceki aya göre ,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre ,09, bir önceki yılın aynı ayına göre R,76 ve on iki aylık ortalamalara göre $,80 artış gerçekleşti.

Toplam 784 haber.