İlmekler Çocuklar İçin Atılıyor

Fethiye Müftülüğü tarafından başlatılan 'Gönülleri Isıtan Eller' projesi kapsamında Kur'an Kursuna giden kadınlar Halep'teki çocuklar için atkı, bere, battaniye, çorap, eldiven, yelek örüyor. Attıkları her ilmeğin çocuklar için olduğunu söyleyen kadınlar, herkesi yardımda bulunmaya davet etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Gönülleri Isıtan Eller’ projesi kapsamında Kur’an Kursuna giden kadınlar Halep’teki çocuklar için atkı, bere, battaniye, çorap, eldiven, yelek örüyor. Attıkları her ilmeğin çocuklar için olduğunu söyleyen kadınlar, herkesi yardımda bulunmaya davet etti.

Fethiye’de yaklaşık 50 Kur’an Kursunda Kur’an öğrenmeye gelen kadınlar, Halep’teki yardım çığlıklarına sessiz kalmadı. Türkiye’nin birçok noktasından Halep’e yardım tırları gönderilirken, Fethiyeli kadınlar ördükleri örgülerle çocuklar üşümesin diye ‘Gönülleri Isıtan Eller’ projesini başlattı. Fethiye Müftülüğünün desteğiyle başlayan proje kapsamında kadınların ördüğü atkı, bere, battaniye, çorap, eldiven, yelek ve patikler Halep’e gönderilecek.

Patlangıç Kur’an Kursunda görevli Vaiz Emine Okulu, gazetecilere yaptığı açıklamada projenin 1 ay önce başladığını anlattı. Fethiye Müftülüğü olarak Kur’an Kursuna giden kadınların potansiyelinden yararlanarak ‘Gönülleri Isıtan Eller’ projesini başlattıklarını belirten Okulu, projenin sonuna geldiklerini söyledi.

Proje kapsamında kadınların yaptığı el emeği göz nuru örgülerin yarın (6 Ocak Cuma günü) teslimatının yapılacağını ifade eden Okulu; “Fethiye’deki 50’ye yakın Kur’an kursumuzdaki tüm kadınlar 1 ay boyunca ellerinden geldikleri kadar emeklerini, ilmeklerini attılar. Patikler, çoraplar, yelekler, bereler ellerinden ne geldiyse bunları ördüler. İnşallah istediğimizden de fazla rakama ulaştık. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.

 

Kur’an Kursuna gelerek Kur’an-ı Kerim öğrenen Kader Seval, böyle bir projede yer almaktan dolayı yaşadığı mutluluğu anlattı. Seval; “Bebek yeleği yaptım. Çorap yaptım. Şuanda da battaniye yapıyorum. Suriye’deki o çocuklara çok üzülüyoruz. Onların okul sıraları, oyun bahçeleri olduğu halde savaşın ortasında yaşamalarına çok üzülüyoruz. Bir şeyler yapmak istedik. Böyle bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında da elimizden geldiğini yapmaya çalıştık. Keşke daha fazla şeyler yapabilsek” diye konuştu. Kur’an Kursuna gelen kadınlarından biri olan Meryem Eski de; “Onları izledikçe elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Tabi ki yanlarında olamıyoruz ama böyle yardımlarla onların yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir duyarlılık oluşturup örnek olmak istedik. Yardım etmek isteyen herkesi bekliyoruz çünkü vicdanen manen insan kendisini çok iyi hissediyor. Rabbim bu acıyı Türk milletine yaşatmasın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN