Marmaris'te denizciler fırtınaya hazırlandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla'nın Marmaris ilçesi için şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından, yat limanındaki ve balıkçı barınağındaki tekneler kendilerini sağlama alarak hazırlıklarını tamamladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla kıyılarında bu gece saatlerinden sonra kuvvetli güney doğulu rüzgarla (40-70 km/saat) birlikte gök gürültülü sağanak yağışların yarın (Çarşamba) gün boyunca kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris ve Datça çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor. Önceki senelerde küçük teknelerden batma olaylarının yaşandığı Azmak Deresi ya da Balıkçılar barınağı da denilen bölgede tekne sahipleri önlemlerini aldıklarını belirttiler.

Tekne sahiplerinden Alper Koca ‘’ Tonozlarım sağlam, iplerimizle teknemizi sağlama aldık, bir de azmaktayız güvenliğimizi sağladık, kendi aldığımız önlemlerle ‘’ şeklinde konuşarak akşam çıkacak fırtınaya karşı önlemini aldığını belirtti.

Belediye Marina'da yatı bağlı olan Mustafa Osanmaz‘’ Tabiki güvenliğimizi her zaman alıyoruz. Fırtınalar öncesinde zaten kendi kullandığımız sistemler ve onun da öncesinde belediye marinada personelleri uyarılarda bulunuyor. Teknemizin güvenliğini sağlıyoruz. Havayı bekliyoruz bakalım ‘’ dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN