Muğla halkına itfaiyecilerden anlamlı tanıtım

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan itfaiye haftası nedeni ile Muğla halkına itfaiyecilerin kullandığı malzemeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla sınırsızlık meydanında kurulan stantlarda İtfaiye ekiplerinin depremde, kaza anında, kurtarmada kullandıkları ekipmanlar tanıtıldı. Vatandaşlara yangın anında deprem anında yapılması gereken harekeler ile ilgili itfaiye ekipleri tarafından broşür dağıtıldı. Çocuklara boyama kitabı dağıtıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı "İtfaiye haftası çerçevesinde bugün etkinliklerimizin 4'üncü günündeyiz. Amacımız bu sınırsızlık meydanında tüm halkımıza yangın çıkmaması için onların yangın çıktığında yada herhangi bir deprem anında mahsur kaldığında ne yapmaları gerektiği konusunda kullanacak olduğumuz ekipmanların araçların tanıtımı bizim müdahale ettiğimiz ve bunların neler yapması gerektiği konusunda broşürlerimizi dağıtıyoruz. Burada depreme müdahale esnasında kullandığımız akustik dinleme, akustik görüntüleme cihazlarımızdan tutun da trafikte küçük trafik kazalarının kurtarmalarında kullandığımız kesicilerin tanıtımını yapıyoruz. Çok donanımlı bu gördüğünüz araç her türlü arama kurtarmada araya bileceğiniz tüm ekipmanlar bunda mevcut. Bizler Muğla İtfaiyesi olarak biz burada haftanın dolu dolu geçirdiğimizi düşünüyoruz. Bir farkındalık olsun halkımızda bir bilgilendirme olsun. Çünkü bilgili olunmadığı zamanlarda biz sadece müdahaleci tarafında olmuş oluyoruz ”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN