Saatcı, Tersanede İlgiyle Karşılandı

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Karagözler Mahallesi'nde bulunan tersaneyi ziyaret etti. Saatcı, bölgenin Fethiye'ye yakışır bir hale gelmesi için özverili bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Tersane çalışanlarının sorunlarını dinleyen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, çalışanların zor şartlar altında tekne imalatı yaptığını söyledi. Bölgenin problemlerine yönelik çözüm önerileri sunan Başkan Adayı Saatcı, öncelikle tersanenin çevresinin temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Koylar için alternatif yol açılıp tersanenin zemininin de iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Saatcı, tersanenin taşınmasının da uzun yıllar alacağını söyledi.

TERSANENİN TAŞINMASI KONUSUNDA PEK UMUTLU DEĞİLİM
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı konuşmasında, “Sizler burada müthiş eserler ortaya koyuyorsunuz. Bir denizci ve denizsever olarak saygılarımı sunuyorum. Ama şu ortamda hizmet sunmaya çalışmanız bir vebaldir. Hiçbir sosyal donatınız yok. Böyle salaş bir yerde, böyle bir işletme olabiliyorsa burayı da aynı hale getirebiliriz. Ben açık söyleyeyim, tersanenin taşınması konusunda pek umutlu değilim. Fakat bu halde de sürdürülebilirlik mümkün değil. Yerel yönetimler olarak biz sorumluluk alacağız, buradan emek yiyen ve harikalar yaratan emekçilerimiz de fedakarlık yapacak. Her iki tarafı da Fethiye’ye yakışır hale getireceğiz. En azından denize giden kirliliği önlememiz lazım” şeklinde ifadeler kullandı. 

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ
Açıklamasını sürdüren Saatcı, “Deniz kirliliği hat safhada… İmal ettiğiniz yeni tekneler ile bakımını yaptığınız tekneler, deniz kirli olduğu için hiçbir anlam ifade etmeyecek. Kirli bir denizde insanlar ne gezmek ister ne de limanda konaklamak ister. Bir yerden bismillah deyip başlamamız lazım. Bu bölgeyi sizlerle istişare ederek, mimar arkadaşları da getirerek gerekli tedbirleri almak zorundayız. Yerel yönetimler olarak bunları yapmak bizim borcumuz. Yapacağız da inşallah… Karaot’ta yeri belirlediğimizde yıl 2004’tü şimdi 2024 oldu. Üzerinden 20 sene geçti. Demek ki olmuyor. Burası gecekondu gibi. Siz gecekondundan 5 yıldızlı otel çıkarıyorsunuz. Bu anlamda görev bize tevdi ederse lokalde bu işin nasıl olacağını göstereceğiz. Yükün ağır kısmını ben alacağım, sizlere fazla yük yüklemeyeceğim. Burası sosyal tesisleri ve diğer tedbirlerini sağlamak adına üzerimize düşeni yerine getireceğiz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN