TURMEPA, denizlerden 5 milyon litre sıvı atık topladı

1480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun kıyısına sahip Muğla'da yaz ve kış aylarında binlerce yerli ve yabancı bayraklı tekne denizlerde seyahat ederken, teknelerin büyük bölümü de koylarda konaklıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

1480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’da yaz ve kış aylarında binlerce yerli ve yabancı bayraklı tekne denizlerde seyahat ederken, teknelerin büyük bölümü de koylarda konaklıyor.

Kıyılarda ve koylarda seyreden teknelerin atıkları değişik kurumlarca yerinde alınırken, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA atık toplama filosu bu yıl 10 tekne ile denizleri koruma şemsiyesi açtı. TURMEPA tekneleri sezon boyunca 10 bin tekneden 5 milyon litre siyah ve gri su toplayarak denizlerimize karışmasını önledi.

TURMEPA atık alım filosu, Göcek’te 4, Bodrum’da 2, Çeşme, Hisarönü, Selimiye ve Adrasan'da birer tekne olmak üzere toplam 10 atık alım teknesiyle tekne turizminin en yoğun olduğu bölgelerde yat ve turistik teknelere mobil olarak atık alım hizmeti vermeye devam ediyor. Haziran ayında teknelerden atık alımı başlanırken, 10 tekne, sezon boyunca 10 bin tekneden 5 milyon litre siyah ve gri su toplayarak denizlere karışmasını önledi. TURMEPA’nın 29 yılda topladığı sıvı atık miktarı 52 milyon litreye ulaştı.

Sezonun sona ermesiyle kışlama ve bakım onarım çalışmaları için karaya alınan TURMEPA tekneleri, gelecek sezon da maviliklerin geleceğe güvenle aktarılması için hizmet vermeye devam edeceği açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN