''YÖNERGE UYGULANMIYOR''

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, Ölüdeniz'de tandem ve single yamaç paraşütü denetimlerinin ne Babadağ'da ne de inişte Belceğiz sahilinde yapılmadığına dikkat çekti. Sayır ''Olası kazalara karşı denetlemeler şart. Bu denetlemeler yapılmazsa Ölüdeniz'de yamaç paraşütü sektörü yara alır. Türk Hava Kurumu şu anda herhangi bir denetim yapmıyor'' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, Ölüdeniz'de tandem ve single yamaç paraşütü denetimlerinin ne Babadağ'da ne de inişte Belceğiz sahilinde yapılmadığına dikkat çekti. Sayır; ''Olası kazalara karşı denetlemeler şart. Bu denetlemeler yapılmazsa Ölüdeniz'de yamaç paraşütü sektörü yara alır. Türk Hava Kurumu şu anda herhangi bir denetim yapmıyor'' ifadelerini kullandı.
''YÖNERGE UYGULANMIYOR''
THK'nun yönergesinin kanuni eksikler nedeni ile uygulanamadığını söyleyen Sayır; ''Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız bunun farkında. Alternatif önlemler almaya çalışıyorlar. Biz pilotlar kooperatifi olarak kendi üyelerimizin denetleme işlerini üstlendik. Ve bu denetleme işlerimize şirketlerden aldığımız ekstra pilotlar ile bazı görevlendirdiğimiz arkadaşlar ile devam ediyoruz. Kaymakamlığa bir yazı verdik. Daha cevap almadık ama her durumda bu riskli bir spor. Denetleme çok önemli. Denetlemede eksiklik olması güvenli zafiyeti düşürür. O yüzden acilen bir çözüm bekliyoruz'' dedi.
''BİZ GÖNÜLLÜYÜZ''
''Ölüdeniz Yamaç paraşütü pilot kooperatifi olarak denetlemeyi isteriz,bu konuda gönüllüyüz'' diyen Sayır; ''Bunun federasyon tarafından yapılması, federasyonun işlemlerinin bitmesi, yönetmeliklerin hazırlanması bir zaman sürecektir. Bu zaman sırasında biz donanımlıyız. Kendimiz kontrol mekanizmasını zaten oluşturduk. Kuralları biliyoruz. Bu denetlemeleri gerçekleştireceğiz. Bu denetlemelerin bize yasal olarak verilmesiyle denetlemelerin hızlanacağını, ciddiye alınacağını tahmin ediyorum. Diğer durumda kurallar içerisinde kamera çekimleri, kaskların çıkarılması veya bozuk havalarda uçulması gibi bir sürü konuda denetim eksikliğimiz var. Acilen hayata geçirmemiz lazım'' dedi.

 

''DENETİM OBJEKTİF YAPILMALI''
''Şu ortamda kaza riski çok fazla'' diyen Semih Sayır; ''Zaten yaptığımız spor çok tehlikeli. Kontrolsüz ve denetimsiz olması kaza riskini en azından 2 kat arttırır.İlçemizde bir spor heyeti var. Onlar bu eksiklikleri 'şirketler kendilerini denetlesin' şeklinde ara çözüm bulmuşlar. Ama ben bu çözümün faydalı olacağına inanmıyorum. Denetlemenin dışarıdan yapılması lazım. Objektif olarak yapılması gerek. Bu işten çıkarı olmayan insanlar tarafından yapılması lazım. Bizim oluşturduğumuz sistemde seçtiğimiz denetçi arkadaşlar 15-20 kişilik bir grup. Bunlar kurallara uymayanları uyaracaklar. Bize de gerekirse yazılı rapor verecekler. Biz de onları disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Topladığımız bilgileri dosyalayacağız. İleride kaza olursa pilotun dosyasından yaptığı hatalar, disiplinsizliklere ulaşabileceğiz ve her türlü takibini yapacağız'' dedi.
''BAYRAMI BEKLİYORUZ''
''Ölüdeniz yamaç paraşütü pilot kooperatifi olarak 250'ye yakın üyemiz var'' diyen Semih Sayır; ''Pilotlar geçen yıllardaki uçuşlarına bakıyorlar. Bu yıl mutlu değiller. Geçen yılki uçuş sayıları çok yüksekti. Bayramı bekliyorlar. Hem şirketler olarak hem de pilotlar olarak geçen yıl memnundular. Geçen yıl Rusya ile yaşadığımız kriz etkisinde bir düşme oldu. Bu yıl da biraz düşme var. Malum sebeplerden dolayı. Şu andaki durum daha çok yerli turizmi öne çıkarmış durumda. Arkadaşlar yerli turizme çok güveniyorlar. Hesaplarını ona göre yaptılar. Bayramda da ciddi bir hareketlilik bekleniyor. Bayramda arkadaşların iyi uçuşlar yapacağını, sayıların artacağını, turistlerin de buradan eli yüzü gülerek ayrılacağını umut ediyorum'' dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN