ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA haberleri, haber editörü ANIL PARÇA tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

2. LAVANTA HASADI YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından Yeşilüzümlü Mahallesi'ne 2019 yılında kurulan Lavanta Bahçesi'nin ikinci hasadı alındı. Hasada Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Likya Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve birçok vatandaş katıldı.

ENGİNYURT, “13. CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇIKACAK”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti Muğla İl Başkanlığı Olağan Kongresine katıldı. Kongre’de seçim tarihini de paylaşan Enginyurt, “14 Mayıs 2023 de seçim yapacakmış. Bu tarih Sayın Cumhurbaşkanı için uygun bir tarih değildir. Sayın Recep Tayip Erdoğan sen seçim yapacaksan 17-25 Aralık tarihinden birini seç. Senin için en güzel tarih bu ikisi” dedi.

YAYLADA KAZA 1 ÖLÜ 2 YARALI

Seydikemer’de iki otomobil çarpıştı. Çarpışma sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye’nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

ENSO INN HOTEL HİZMETE AÇILDI BASIN MENSUPLARI İLE KAHVALTI DA BİRARAYA GELDİ

Fethiye Kayaköy de Enso Inn Hotel ve Enso Garden Restoranı hizmete açılmıştır. Enso, Zen Budizmi felsefesine göre kutsal bir sembol olan, birliktelik ve aydınlanma çemberi, uyumu, kendine güveni, dengeyi ve devamlılığı ifade etmektedir.

DEMOKRAT PARTİ İL KONGRESİ BAŞLADI

Demokrat Parti Muğla İl Başkanlığı Olağan Kongresi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın katılımıyla başladı.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

Bodrum’da kaçmaya çalışan lüks yat, ateş açılarak durduruldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik botu ile lüks bir yat arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen tekne, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken ateş açılarak durduruldu.

1,98'LİK DEV KALECİ MUĞLASPOR'DA

Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Çatalhüyük Çumra Belediyespor forması giyen 21 yaşındaki kaleci Hüseyin Ayan'ı kadrosuna dahil etti. 1,98'lik boyuyla dikkat çeken genç eldiven, Nazilli Belediyespor altyapısının ardından Sarayönü Belediyespor, Isparta 32spor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor formalarını terletti. Geride bıraktığımız sezon 7 maçta forma giyen Hüseyin Ayan, kalesinde 4 gol gördü. Büyük bir camiaya geldiğini ifade eden Hüseyin Ayan; ''Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Takım arkadaşlarımla birlikte eski günlere geri dönmek için elimden gelen en iyi mücadeleyi vereceğim. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

KAAN AŞNAZ MUĞLASPOR'A İMZA ATTI

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk parolasıyla transfer çalışması yürüten Muğlaspor, birbirinden önemli isimlerle kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

BALCI'DAN FETHİYESPOR'A DESTEK ÇAĞRISI

TFF 3.Lig 3. Grup'ta play offlarda şampiyon olarak TFF 2. lige yükselen Fethiyespor için Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiyespor yönetimi kolları sıvadı.

CHP’Lİ ERBAY, “GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER OLMADIĞI İÇİN EKSİK VAR”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Datça ilçesinde 13 Temmuz 2022 tarihinde başlayan orman yangınında gece görüş özelliğine sahip helikopterlerin yangına müdahale etmesi ile ilgili yaşanan eksiklikleri verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM

Dün motorine gelen 92 kuruşluk indirimin ardından bugün de benzine indirim geldi. Benzinin litresi 50 kuruş düştü.

OTLUK YANGINI KORKUTTU

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde otluk alanda başlayan ve zeytinlik alaba sıçrayan yangın korkuttu.

Toplam 608 haber.