Farkas, konser kaşesini depremzedelere bağışladı

Macar piyanist Farkas, konser kaşesini 6 Şubat depremzedelerine bağışladı. 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 'Gümüşlük Festival Akademisi(GFA) Piyano Masterclass' öğrencilerinin vereceği konserle devam edecek. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Eğitimi temel ilke edinen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin GFA programında, bu yıl da yine 4 masterclass bulunuyor. Festivalin resmi açılışından önce 1-4 Temmuz tarihleri arasında, piyanistler Gülsin Onay, Elena Çekiç ve Natalia Sovuksu’nun önderliğinde düzenlenen ‘GFA Açık Sahne’ ile başlayan eğitim programı, 20 - 27 Temmuz tarihlerinde Victor AbramianEshba’nın verdiği keman masterclassı ile devam etti. Her iki masterclassın ardından öğrenciler birer mini konser verdi ve düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

12 genç piyanistimiz katılıyor
 GFA 1. piyano masterclassı, Fransız piyanist Olivier Gardon, Macar piyanist Gábor Farkas ve devlet sanatçımız Gülsin Onay’ın önderliğinde 28 Temmuz tarihinde start aldı. 12 genç piyanistin katıldığı ustalık sınıfı, 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve aynı günün akşamı saat 20.30’da başlayacak konserle öğrenciler, Toprak Ev’de bir de sınav verecek. Konserin sonunda yetenekli gençlerimiz, sertifikalarını eğitmenlerinin elinden alacak.

Piyanonun sevilen eserleri seslendirilecek
Bu yıl 1. piyano masterclass programına ülkemizin çeşitli eğitim kurumlarından ve konservatuvarlarından, farklı yaş ve eğitim seviyelerinden 12 genç yetenek katılıyor. Toprak Ev’de düzenlenecek konserde, GFAğrencileri,eğitmenlerinin ve izleyicinin karşısında Bach, Beethoven, Chopin, Rachmaninov, Ravel ve Saygun gibi bilinen ve sevilen bestecilerin eserlerini saslendirecek. Konserin geliri bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarılacak. GFA 2. piyano maserclass programı ise 9 – 16 Ağustostarihlerinde, piyanistler Eliane Reyes ve Gülsin Onay’ın önderliğinde gerçekleşecek.

1900 genç yeteneğe eğitim verildi
2006’da ilk kez gerçekleştirilen GFA masterclass programı çerçevesinde bugüne kadar çoğunluğu ülkemizden olmak üzere 1900’ün üstünde öğrenci sertifika sahibi oldu. GFA, bugüne kadar gelir durumuna göre birçok öğrenciye burs verdi ya da burs veren hayırsever şahıs ya da kurumlarla buluşturdu. Şu an halen 10 genç yetenek, GFA’nın destek ve girişimleriyle yurtdışında okunaya devam ediyor.

Gabor Farkas, verdiği konserin kaşesini depremzedelere bağışladı
Masterclass programına katılan ve geçtiğimiz akşam Antik Taş Ocağı’nda bir konser veren Macar Piyanist Gabor Farkas, verdiği konserin kaşesini, 6 Şubat tarihinde Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesinde meydana gelen depremden zarar gören depremzedelere bağışladığını duyurdu. Konser öncesinde bir konuşma yapan festival sunucusu İrem Nur Soycan, “Gabor Farkas, büyük bir fedakarlık ve insanlık örneği sergileyerek bu konserin kaşesini depremzedelere bağışlamıştır. Kendisine bu ince davranışından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. 

Gabor Farkas ise yaptığı konuşmada, Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirterek, Türk halkının yaşadıklarından büyük üzüntü duyduğunu ve kalbinin depremzedelerle olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN