Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Muğla’mızda aşı uygulaması başladı

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile birlikte Muğla’da aşı çalışmalarının başlaması vesilesiyle MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Menteşe Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Milas'ta aşılama çalışmaları başladı

Korona virüs aşı uygulaması Milas’ta da sağlık çalışanlarından başladı. İlçede bulunan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Mehmet Ural da Milas Devlet Hastanesi’nde ilk doz aşısını oldu. Milas Kaymakamı Eren Arslan ise hastaneyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

İlk aşı Sağlık Müdürü İskender Gencer’e

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Türkiye’de ilk aşı uygulama çalışması bugün başlarken, Muğla’da ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer oldu.

Koronavirüs aşılaması nasıl yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 aşıları hakkında 81 ile resmi yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, Covid-19 aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar yer aldı.

Kısıtlamalara uyuldu, Muğla’da vaka sayıları düştü

Muğla’da koronavirüs vakaları büyük ölçüde düştü. Vakalardaki düşüş HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kısıtlamalardan önce neredeyse tamamı kırmızı olan kent haritası yeşile döndü.

Ortaca Devlet Hastanesine röntgen cihazı bağışlandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde hayırseverler, Devlet Hastanesine seyyar röntgen cihazı bağışında bulundu.

Hayırsever vatandaştan sağlık yardımı

Bodrum Mumcular Mahallesinde hayırsever vatandaş tarafından yapılacak Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonunun protokolü Muğla Valiliğinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Mustafa Kemal Ergen arasında imzalandı.

"Pandemi sürecinde anne adayları kendilerine daha çok özen göstermeli"

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi insan sağlığını tehdit etmeye devam ederken, kısıtlama kararları ile evlerde geçirilen süreyi uzatıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr Derya Aslan, korona virüsü nedeni ile anne adaylarının da olumsuz yönde etkilendiğini ve kendi sağlığına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

SMA Hastası Ada için kermes yapıldı

İzmir’de bir zincir markette yönetici olarak çalışan Koray Dalarslan ve anaokulu öğretmeni Burçin Dalarslan çiftinin SMA hastası 15 aylık kızı Ada için Fethiye’de de kermes düzenlendi. Fethiye’de Üretici Pazarında Ada’nın resminin bulunduğu dev afiş önünde bir grup genç, ikinci el ve kullanılmamış çeşitli ürünler satarak destek olmaya çalıştı. Gönüllü gruptan Adile Aydın, “Sosyal medyada takip ettiğimiz Ada için Fethiye’de de böyle bir etkinlik düzenledik. Elde ettiğimiz geliri Ada’nın ailesine göndereceğiz” dedi. 

Koronavirüs Muğla’da can almaya devam ediyor

AK Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akbaba koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Aşının adı belli oldu

BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı. Yüzde 95 etkinliği ile dünyaya umut olan aşıdan, 2020 yılı sonuna kadar 50 milyon, 2021 yılı sonuna kadar da 1 milyar 300 milyon doz piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Vatandaşlar halk pazarında temkinli

Covid-19 tedbirleri kapsamında özellikle semt pazarlarına dikkat çekilmesinin ardından Muğla'nın Menteşe ilçesinde Perşembe günleri kurulan bölgenin en büyük semt pazarında vatandaşların tedbirlere uydukları görüldü.

Muğla Eğitim Araştırmada felçli iki hasta sağlığına kavuştu

Her gün Muğla'nın 1 ilçesi ve diğer illerden yüzlerce hastanın geldiği Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, pandemi döneminde Covid-19 vakalarına yoğun olarak müdahale ederken, diğer acil vakalarda da tedavi sürecini sürdürüyor.

Hastaneye her gün 20 pozitif vaka geliyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran, Türkiye’de de etkili olan Covid-19, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de etkili oluyor. Fethiye ve Seydikemer İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri koronavirüs ile ilgili yoğun bir filyasyon çalışması yapmasına rağmen, mahallelerde yüksek risk taşıyan bölgeler yaygınlaşıyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve alınan tedbirlere rağmen, vatandaşların maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına dikkat etmemesi ve kalabalık ortamlarda fazla bulunmaları nedeniyle vaka sayısı artmaya devam ediyor. Fethiye Devlet Hastanesi’ne hemen her gün 20’ye yakın pozitif vaka başvururken, bir o kadar da hastanede tedavi görüp, taburcu olan vatandaş olduğu öğrenildi.

Milas SGK’dan yapılandırma uyarısı

Milas Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü, Milas Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerine bazı kamu alacaklarıyla ilgili oluşan borçların yapılandırması hakkında bilgilendirmede bulundu. MİTSO meclis üyelerinin yönelttikleri soruları da yanıtlayan SGK yetkilileri, Ağustos-2020 ve öncesi dönemlere ilişkin kesinleşmiş borçlar için yükümlülerin en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Kaymakam Arslan: “Önlemlere daha fazla riayet etmeliyiz”

Muğla'nın Milas ilçesinde artan Kovid-19 vaka sayılarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kaymakamı Eren Arslan, özellikle bu süreçte ev ziyaretleri başta olmak üzere; taziye, nişan, düğün, doğum günü gibi insanların bir araya gelme nedenlerinin ortadan kalkması gerektiğine dikkat çekerek; 'Devletin aldığı tedbirlere ilaveten ilçe halkının da kişisel önlemleri sonuç vermeye başladı. Vaka sayıların da az da olsa bir düşüş var. Rehavete kapılmadan tam aksine önlemlere daha fazla riayet ederek, kontrolü tamamen elimize almamız gerekiyor' dedi.

Çin aşısı ne zaman ve nasıl uygulanacak?

Çin'in geliştirdiği ve Türkiye'de de kullanılacak koronavirüs aşısı Sinovac'ın etkinliği erken sonuçlara göre yüzde 97'ye kadar ulaştı.

Ulaşımda HES kodu uygulaması başladı

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla'da toplu taşımada 8 Aralık 2020 tarihinden itibaren HES kodu uygulamasına başlandı. Covid-19 tedbirleri kapsamında vaka ve can kaybı sayısındaki artış, yeni önlemleri de zorunlu kılıyor. Son olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan toplu taşımalarda HES kodu uygulaması Muğla'da uygulanmaya başladı.

Toplam 447 haber.