Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’da İlköğretim Haftası etkinliği

2021-2022 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay ile birlikte Menteşe Şemsiana Anaokulu Müdürü Yıldız Yılmaz ve iki öğrenci eşliğinde Valilik makam ziyareti gerçekleştirildi.

Marmaris’te İlköğretim Haftası törenler ile kutlandı

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Çelenk sunma, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u makamında ziyaretin ardından Şehit Ahmet Benler İlkokulunda gerçekleştirilen programda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı.

Nursel Özdemir’den Bir Başarı Daha

Nursel Özdemir Kurumları başarıdan başarıya koşuyor. Yaklaşık 20 yıldır Fethiye’nin en eski ve en iyi kurumlarından olan Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Reh. Merkezi 3 kurumuyla ailelerin tüm dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya, çözüm bulmaya devam ediyor. Öğrenci velisi kurumda eğitime başladıktan yaklaşık 10 ayın sonunda yürümeye başlayan çocuğu için gözyaşları içerisinde lokma dağıttı.

Marmaris’te öğrenciler okullarına, öğretmenler öğrencilerine kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 14 bin 890 öğrenci ders başı yaptı.

Belediye personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Fethiye Belediyesi personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

Ege Okulları öğrencilerine kavuştu

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları 6 Eylül 2021 Pazartesi günü okul bahçesinde düzenlediği tören ile eğitim-öğretime kapılarını açtı.

154 bin 532 öğrenci ders başı yaptı

2021-2022 eğitim öğretim yılı tüm okullarda yüz yüze eğitimle başladı. Muğla genelinde 13 bin 653 öğretmen, 154 bin 532 öğrenci, haftanın ilk gününde, okullarında ders başı yaptı.

Vali Orhan Tavlı, okulun ilk gününde öğrencileri yalnız bırakmadı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin ilk gününde Menteşe İlçesinde bulunan Emirbeyazıt İlkokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Altınçekiç, “Uzaktan eğitimde eşitsizliklere şahit olduk”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının bu yılki hazırlığının farklı olduğuna değinen Eğitimiş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, “Bu sefer hazırlıklar farklıydı, çünkü çantalara ıslak mendiller, dezenfektanlar maskeler koyuldu. Çünkü içimizde korku var. Fakat okul özleminini neden hem öğrenciler hem veliler hem öğretmenler korkuyla birlikte yaşadık? Neden gereken tedbirlerin alınması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmadı” dedi.

Fethiye’de 2021-2022 eğitim-öğretim yılı heyecanı

2021-2022 eğitim-öğretim yılı Fethiye’de de heyecanla karşılandı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk kaya eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrenciler ile bir araya geldi.

Üniversite öğrencileri karanfillerle karşılandı

Bu ay içinde yüz yüze eğitim ve öğretime başlayacak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler on-line veya yüz yüze kayıtlarını yaptırıyor.

Uçak; “Eğitimin verimliliği için sorunlar çözülmeli”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dilerken, salgın nedeniyle geleceğe yönelik bazı hedeflerin ötelendiği, mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği bir zamanda başladığını açıkladı.

Seydikemer Belediyesi Eğitime Verdiği Desteği Sürdürüyor

Seydikemer Belediyesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Seydikemer Belediyesi bir yandan ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışması yaparken bir yandan da öğretmenlerin salgın hastalık sürecini yönetmelerine katkı sağlamak amacıyla oturum düzenledi.

Fethiye’de Bursluluk Sınavı Heyecanı Yaşandı

Fethiye’de bursluluk sınavı sorunsuz şekilde tamamlandı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nı kazanmak isteyen öğrenciler ter döktü.

Kurucu Dündar, “Yeni uygulamamızla çocukların hayatına dokunacağız”

Nursel Özdemir Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını da bünyesine dahil ederek, Muğla genelinde bir ilke daha imza attı. Türkiye genelinde daha önce 14 kurumda kullanılan sistemin 15. temsilcisi olduklarını vurgulayan Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, böylelikle öğrencilerin sıkıntılarını en aza indirmek istediklerinin altını çizdi.

Muğla’da 154 bin 532 öğrenci ders başı yapıyor

Covid-19 salgın sürecinde bir buçuk yıl düzenli yüz yüze eğitimin yapılmadığı Türkiye'de 2021-2022 eğitim öğretim yılında 6 Eylül tarihinden itibaren yüz yüze eğitimde 154 bin 532 öğrenci ders başı yapıyor.

Eğitim-Sen ve Öğrenci Veli Derneği; “Kaygılarımızı Arttırıyor, Endişelerimizi Güçlendiriyor”

Eğitim-Sen ile Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Muğla Şubeleri, sürdürülebilir eğitim istediklerini, okulların açık tutulması ve alınması gereken önlemler için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Okulların açılmasına 3 gün kalmış olmasına rağmen halen belirsizliklerin sürüyor olması, sorularımızın yanıtsız kalması ve alınması gereken önlemlerin alınmamış olması kaygılarımızı artırıyor, endişelerimizi güçlendiriyor” denildi.

Egebil güçlü kadrosu ile eğitim-öğretim yılına hazır!

Egebil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar ve eğitim koordinatörleri yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Fethiye Egebil Kampüsü öğretmenleriyle bir araya geldi.

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

Menteşe Belediyesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan çocuklara dayanışma çantası vererek destek oluyor. İlkokula yeni başlayan çocukların eğitimine destek olmak adına içerisinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından çocuklara hediye edildi.

Toplam 942 haber.