Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Kırsal mahalle tespit çalışması meclis komisyonlarına havale edildi

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan değişikliğine yönelik yapılan teknik çalışma, Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında görüşülerek üç komisyona havale edildi.

Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarında Fethiye etkili şekilde tanıtıldı 

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Fethiye etkili şekilde tanıtıldı. Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olan 14. Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı’nda, tanıtım filmleri ve görsellerle tanıtılan Fethiye standına ziyaretçilerin yoğun ilgisi oldu.  

Muhasebe Haftası törenle kutlanıyor

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutladı. Oda Başkanı Yılmaz Köse ve üyeler ilk olarak Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Köse ve beraberindeki heyet daha sonra protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Hazırlıklarını tamamlayan işletmeler ilk müşterilerini ağırladı

Fethiye’de kontrollü normalleşme ile birlikte yüzde 50 kapasiteyle açılan kafe, restoran gibi işletmeler temizlik ve bakım için mekânlarını açtılar. Hazırlıklarını tamamlayan bazı işletmeler ilk müşterilerini almaya başladı.

Seydikemer Belediyesi’nden esnaflara kira desteği 

Seydikemer Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Seydikemer Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı salonunda, hayatını kaybeden belediye meclis üyeleri Yusuf Yiğit ve Hasan Şimşek’in anısına fotoğrafları konuldu. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, toplantının başında yeni hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Soydemir “Maviye dönmek, bizim elimizde”

Dünkü kabine toplantısının ardından özellikle restaurant ve kafe işletmecilerinin gözü kulağı ekranlara kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özellikle turizm bölgesi Fethiye’deki işletmecilerin beklediği açıklama nihayet geldi. Yüksek risk grubunda yer alan Muğla ve ilçelerindeki restaurant, kafe, pastane, kahvehane ve çay bahçesi işletmecileri, iş yerlerini sabah 07:00’de açıp akşam 19:00’da kapatabilecek. Açıklanan kararı değerlendiren Fethiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Soydemir “bölgemiz, yüksek risk grubunda. Normalleşmeye doğru adım atılıyor. İşletme sahiplerimizden kurallara uymaya devam etmelerini istiyoruz. Kurallara uyup Muğla bölgesini maviye dönüştürmeliyiz” dedi.

Model uçak tutkunları hava sahası istiyor

Yapımı ve uçurması oldukça zevkli olan model uçaklara son zamanlarda ilgi oldukça arttı. Çeșitli yöntemlerle gökyüzüne tașınan bu uçakların sevdalıları ise Fethiye’de bir hayli fazla. 4 sene önce İstanbul’dan gelip Fethiye’ye yerleşen Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, model uçak tutkunlarından sadece ikisi. Kendi atölyelerinde yaptıkları model uçaklarla 40 yılı aşkındır, yarışmalara ve olimpiyatlara katılan Albayrak ile Ergenekon, Fethiye’de de bu hobilerini sürdürebilmek istiyorlar. Bunun için uygun hava sahasının gerektiğini vurgulayan model uçak tutkunları, bu hobiye sahip ilçede yaşayan yaklaşık 50 kişi adına da yetkililerden destek bekliyorlar. Model uçak sevdalıları Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, SED Medya’ya yaptıkları özel açıklamada, bu hobinin düzenlenecek yarışma ve olimpiyatlarla Fethiye’ye alternatif turizm alanı yaratabileceğine de dikkat çektiler.

Rektör Yardımcısı Yağcı’dan Başkan Tokat’a ziyaret

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Artay Yağcı Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti.

’Anadolu Gönül Yolu’ projesinin Ay-Yıldızlı Türk Bayrağı Muğla’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçirilen 'Anadolu Gönül Yolu' etkinliği kapsamında tüm ülkeyi dolaşacak Ay-Yıldızlı şanlı Türk Bayrağı Denizli'den Muğla'ya geldi.

Simülasyonlu deprem TIR’ı Marmaris’te

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Mobil Koordinasyon Tırında Marmarisli vatandaşlara 'Afet Farkındalık' eğitimleri verildi. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'da tırda eğitime katılarak incelemelerde bulundu.

Marmarisli esnaftan normalleşme hazırlığı

Muğla'nın Marmaris İlçesinde kontrollü normalleşme ile birlikte yüzde 50 kapasiteyle açılan kafe, restoran, pastane gibi işletmeler ilk müşterilerini almaya başladı. Esnaflar hummalı temizlik ve tamirat bakımları için sabahın erken saatlerinde mekanlarını açtılar.

Karaca’ya Muhasebe Haftası ziyareti

1-7 Mart Muhasebe Haftası olması dolayısıyla, Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (FSMMMO) Başkanı Yılmaz Köse ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaret etti.

Menteşe’de polis ve bekçiler yeni açılan işletmeleri denetledi

Muğla'nın Menteşe İlçesinde polis ve bekçiler tarafından normalleşme ile sabah açılan işletmeler denetlendi, vatandaşlara maske ve mesafe uyarısı yapıldı.

Başkan Otgöz, Yeşilay Haftasını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 1 – 7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Otgöz, Yeşilay’ın kuruluşunun 101’inci yıldönümünü kutlarken, herkesi sağlıklı bir yaşam sürmek için her türlü bağımlılıklardan uzak durmaya davet etti

Mahalle halkı çocuk parkı istiyor 

FRT TV ekranlarında, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, bu hafta Kesikkapı Mahallesi’nin sorunlarını gündeme getirdi. Mahallenin en büyük sorununun aydınlatma olduğu ifade edilirken; mahalleye bir de çocuk parkının yapılması isteniyor. 

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni normalleşme kararını açıklamasının ardından turuncu bölge olarak görülen Bodrum'da restoran ve kafeteryalarda hummalı bir çalışma başladı.

Endüstriyel ağaçlandırma arazi hazırlığı hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Dalaman Orman İşletme Şefliği 84 ve Narlı Orman İşletme Şefliği 2 nolu bölmelerde Endüstriyel Ağaçlandırma Arazi Hazırlığı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bulvarda orta refüj ve peyzaj düzenlemesi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Fethiye Belediye Başkanlığı tarafından, Fethiye-Antalya Çevre Yolu Osman Kaya-Fevzi Çakmak-Cumhuriyet Bulvarları Orta Refüj Peyzaj Düzenlemesi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Prefabrik bina tesisat tamiri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Gökova Şefliği Prefabrik Bina Tesisat Tamiri yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Toplam 14637 haber.