Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Aras'tan Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için anma mesajı yayımladı.

Milletvekili Gökcan’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Milletvekili Gökcan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.

Muhtar Gizli, “Sarnıçlarımızın restore edilmesini istiyoruz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 6 adet tarihi su sarnıcının bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, yetkililerden bu sarnıçların restore edilmesini talep etti. Muhtar Gizli, “Karaçulha Mahallesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunun bu 6 sarnıcın bir an önce restore edilmesini istiyorum. Günümüzde böyle göçük vaziyette kalmasını istemiyoruz. Tarihimiz yok olmasın” dedi. 

Hayvanların zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi

Fethiye’nin Esenköy Mahallesinde köpek, kedi ve tavukların tarlaya atılan zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, CİMER’e ve gerekli yerlere şikayette bulunduklarını dile getirdiler. 

Marmaris Kaymakamı Aksoy ilçede denetime çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi kontrollü normalleşme denetimleri başladı. 'Tematik Dinamik Denetim' adı verilen uygulamada açık olan gıda satışı yapan restoran, cafe, pastane, çay bahçesi gibi yerler denetlendi. Denetlemeye Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı tedavi altına alındı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs’e yakalandı. Üç gün önce belirti gösteren Erbaş’ın yapılan testi pozitif çıktı ve tedavi altına alındı.

Kısıtlama kalktı, vatandaş sahillere akın etti

Yüksek riskli iller kategorisinde bulunan ve Cumartesi günleri kısıtlamanın kalktığı Muğla'da güzel havayı da gören vatandaşlar aileleri ile birlikte sahillere akın etti. Sahillerdeki yoğunluğu dikkat alan Jandarma ekipleri hem karadan ekipler ile hem de havadan Drone ile denetimlerini gerçekleştirdi.

Muğla’da Jandarma ve polisten sıkı denetimi

Yüksek risk grubundaki iller arasında bulunan Muğla'da yeni normalleşme ile birlikte Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Ula İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Bölge Trafik Müdürlüğü Gökova Trafik İstasyon Amirliği ekipleri 'Dinamik denetim süreci' kapsamında denetimlerini artırdı.

Bodrum’da 3 bin yıllık antik kent satılığa çıkarıldı

Bodrum'un en önemli arkeolojik kalıntılarına ev sahipliği yapan Antik Pedasa kenti satılığa çıkarıldı. Yıllardır kazı yapılan ve her bölgesinden tarih fışkıran antik kenttin 170 dönümlük arazi, hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

“Kadını ‘topraklara zincirle bağlı kılan’ karanlığı yok edeceğiz”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonundan 8 Mart açıklaması

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu adına Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulundu. 

Köktener, “Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüyoruz”

İnternet Gazeteciliği Federasyonu (İGF) Başkan Vekili ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği(İGD) Başkanı Seda Köktener, Marmaris basınına İnternet Gazeteciliği Federasyonunun ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüdüklerini ifade eden Köktener, “Amacımız ilk önce merdiven altı basını yok etmek. Bunun için birlik olmamız gerekiyor” dedi.

SED Medya'dan İletişim Başkanlığı Müdürü Sağun’a Ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun’u ziyaret ederek, yeni ofislerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ziyarette Muğla basını hakkında fikir alışverişinde bulunulup, Sezgin Sağun ve ekibine yeni ofislerinde iyi çalışmalar dileklerini iletti.       

Danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Kanlıca Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü Silvikültür Faaliyetlerine Ait Danışmanlık hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  

Ormancılık çalışmalarının takibi ve kontrolü hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Kanlıca Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, Kanlıca, Beykoz, Riva, Alemdağ, Akfırat, Kartal, Sultanbeyli ve Ömerli Orman İşletme Şefliklerinde Boylama ve Mesahası hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktı.

Temizlik malzemesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Güngören Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Temizlik Malzemesi Alımı İşi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Menteşe ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nde 12, eğitimde 5. sırada

Menteşe, Toplumsal Cinsiyet Endeksi’ne göre eğitimde Türkiye’nin 5. İlçesi oldu. Yanındayız Derneği, Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk ilçeler bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği endeksi hazırlandı. 

Suriyeli vatandaşlar için camilerde para toplandı

Fethiye’de de toplanan bağışlar, Suriyeli sığınmacılara 'dört duvar' olacak.

GES projeli kapalı Pazaryeri’nin temel atma töreni gerçekleşti

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Cumartesi Pazaryeri olarak bilinen, Güneş enerjisi santrali (GES) projeli kapalı pazaryerine temel atma töreni gerçekleştirdi.

Toplam 14640 haber.