Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Kadınlar Günü’ne özel indirim 

Önümüzde hafta Pazartesi günü kutlanacak olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kampanya düzenleyen Sürat Kargo’da, yüzde 25 indirim günleri başladı.

Sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecekler

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış saatine, risk grubuna açıklık getirildi. Muğla ve ilçelerinde bu gruba giren işletmeler sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecek.

200 gram ekmek 1.50 TL

Fethiye’de uzun bir süredir fiyat artışı bekleyen fırıncılar, nihayet özlemlerine kavuşuyor. Başta un, maya, elektrik, akaryakıt ve asgari ücretteki artışlardan dolayı ekmek fiyatının yeniden belirlenmesini isteyen fırıncılar, 19 Mart Cuma gününden itibaren 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecek. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Kaymakamlığında yapılan komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “19 Mart Cuma gününden itibaren Fethiye’de ki fırıncılarımız 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecektir. Bu fiyatın altında gramajı aynı kalmak şartıyla da satış yapabilir” ifadelerini kullandı.

Aşıklar Tepesinde temizlik çalışması yapıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Aşıklar Tepesi olarak bilinen debboy bölgesi seyir terasları alanında temizlik çalışması yapıldı.

Marmaris’te imar bilgisine erişim kolaylığı getirildi

Marmaris Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla e-imar dönemini başlattı. Bundan böyle vatandaşlar belediyeye gelmelerine gerek kalmadan www.marmaris.bel.tr adresinden taşınmaz hakkında bilgiye ulaşabilecek.

Domuz Ceyar’la belediye şoförünün dostluğu görenleri şaşırttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaban domuzu ile belediye şoförü arasındaki dostluk görenleri şaşkına çevirdi.

Vali Tavlı, kaçak yapıları denizden inceledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris ilçesi Bozburun Yarımadası, Yeşilova ve Hisarönü Körfezleri, Söğüt, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde Sahil Güvenlik Botu ile inceleme ve denetimlerde bulundu.

Her yer beyaza büründü 

Fethiye ve Seydikemer’in yüksek noktaları, aniden başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Bölgede hava sıcaklıklarının birden düşmesi ile başlayan kar yağışının, birçok noktada etkili olduğu öğrenildi. 

Ambalaj atıklarının toplanması işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Dalaman Belediye Başkanlığı tarafından, İlçemizden çıkan Ambalaj Atıklarının toplanması işi için; ihalesi 2886 Sayılı Devlet ihale Kanununun 45. Maddesine göre 3 yıllığına açık arttırma usulü ile yapılacaktır.

Sıkıştırılmış doğalgaz alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından, 2021 Yılı Sıkıştırılmış Doğalgaz (CNG) Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Preform alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Milas Belediye Başkanlığı İşletme Ve İştirakler Müdürlüğü tarafından, Preform Alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Karacahisar Mahallesi’nde parke kaplama çalışması tamamlandı

Milas Belediyesi, kentin birçok noktasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İlçe Başkanı Gümüş’ten taziye ziyareti

AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Eczacı Salih Gümüş beraberinde AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Değirmenci ve İlker Coşkun ile birlikte geçtiğimiz günlerde vefat eden Kore Gazisi Recep Saçlı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

 Ortaca’da koronavirüs denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde koronavirüs ile mücadele kapsamında tedbir ve denetimler arttırıldı.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafından aldığı paralar usulsüz çıktı

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa’nın 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Ulaşımda Dönüşüm’ projesinin belediyeyi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına yaklaşık 700 milyon lira ödeyeceği öğrenildi. Ayrıca Belediye’nin aldığı ücretlerin yasaya aykırı olmasına rağmen “Ulaşımda Dönüşüm” projesi birincilik ödülünü aldığı ortaya çıktı.

Başkan Aras, "Gelendost’a borcumuz var"

Bodrum’un Mavi Kadını Saynur Gelendost ölümünün 18. yılında Cevat Şakir Mahallesi Türbe Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Başkan Oktay, yüzücüleri ağırladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay iki başarılı yüzücüyü ağırladı.

Kırsal mahalle tespit çalışması meclis komisyonlarına havale edildi

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan değişikliğine yönelik yapılan teknik çalışma, Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında görüşülerek üç komisyona havale edildi.

Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarında Fethiye etkili şekilde tanıtıldı 

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Fethiye etkili şekilde tanıtıldı. Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olan 14. Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı’nda, tanıtım filmleri ve görsellerle tanıtılan Fethiye standına ziyaretçilerin yoğun ilgisi oldu.  

Toplam 14635 haber.