Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Fethiye’den çıkmayan motosiklete, Aydın’dan ceza geldi

Fethiye’de Yavuz Sürücü Kursuna ait kurs motosikletine, Aydın’dan trafik cezası geldi. Sürücü kursu işletmecisi Yavuz Karpuz, cezanın gelmesi ile şaşkınlığa uğradı. Motosikletin sadece kurs amaçlı kullanıldığını ve Fethiye’den dışarı çıkmadığını ifade eden Yavuz Karpuz, ‘Ortada büyük bir yanlışlık var’ dedi.

Bodrum’un iş insanlarına tarım yatırımı çağrısı yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan, tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında, üretime yönelik hazırlanan eylem planlarına yönelik online toplantı düzenlendi.

Sahilde olması gereken onlarca şezlong deniz dibinden çıkarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi temizliğinde deniz altından çıkan çöpler görenleri şaşkına çevirdi. Deniz dibinden en çok şezlong ve otomobil lastiği çıktı.

Ercan, "Odalar üyeleri için vardır"

Covid 19 tedbirleri kapsamında kapalı olan işletmelerin 2 Mart Salı günü  itibariyle kontrollü şekilde açılmasının ardından denetimler sıkı tutulmaya başlandı. 

Organizasyon hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı Hizmet Alımları Şube Müdürlüğü tarafından, 2021 Yılı Kültür Ve Sanat Sohbetleri Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

çevre düzenleme işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Melikgazi Belediyesi tarafından, Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Blokları 2 Etap Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Bina çatı onarım işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Hava Teknik Okullar Komutanlığı tarafından, 017, 042, 069, 080 ve 081 GM NO LU BİNALARIN ÇATI ONARIMI yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Koronavirüs Dinamik Denetimleri gece gündüz devam ediyor

Muğla ve ilçelerinde turuncu rengi maviye çevirebilmek için başlatılan Koronavirüs Dinamik Denetimleri, gece gündüz devam ediyor. Fethiye’deki kurumlarda görevli 460 personelin katıldığı denetimlerde önce uyarılar yapılırken, uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Yazdığı şiirlerle acılarını dile getirdi

Muğlalı Yarbay Alim Yılmaz 8 Nisan 2006 tarihinde Elazığ'ın Arıcak ilçesi Erimli beldesi yakınlarında kalleş teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu 43 yaşında şehit oldu. 11 Nisan 2006 tarihinde oğlunu toprağa veren ve Şehit oğlunun acısını yazdığı şiirlere döktüğünü anlatan Mehmet Yılmaz, “Oğlum şehit olduktan sonra gözlerime uyku girmedi. Kendimi dağlara, taşlara vurdum. Gözümün önüne mısralar döküldü. Yazdığım şiirlerde, yaşadığımız acıları dile getiriyorum.” dedi. 

Başkan Oktay, “Mavi seviyeye ulaşmak bize bağlı”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Risk azalmazsa ekonomide ve hayat kalitesi anlamında sıkıntı yaşamaya devam ederiz. Mavi seviyeye ulaşmak bize bağlı' dedi.

İkinci el pazarına yoğun ilgi

Fethiye’de her ayın ilk Perşembe günleri Salı Pazarı kapalı alanda kurulan ikinci el pazarı ilgi görmeye devam ediyor. Fethiye’de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı kapalı alanda kurulan ikinci el pazarında; giysiden süs eşyasına, kitaptan oyuncağa kadar birçok ürünün bulabilmek mümkün. 

Çimen, “Mevcut yapı stoku değerlendirilmelidir” 

1-7 Mart Deprem Farkındalık Haftası kapsamında İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi, Muğla deprem master planı çağrısında bulundu. İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkanı Levent Çimen, “Muğla genelinde deprem etkisi baz alındığında mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi uygun parametreler bu konuda eğitimli inşaat mühendisleri ile güvenilir ve hızlı sonuçlar verecek şekilde yapılmalıdır” dedi. 

El emeği göz nuru stantları açıldı

Fethiye’nin simgesi haline gelen ve Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle kurulan El Emeği Göz Nuru stantları 3 aylık aradan sonra açıldı. Fethiye El Emeği Göz Nuru Komite Başkanı Halil Bahçavan, “El Emeği Göz Nuru stantlarımız 3 aylık bir aranın ardından açıldı. Bundan sonraki süreçte Perşembe ve Cuma günleri, saat 10.00 ve 18.00 saatleri arasında stantlarımız açık” dedi. 

Yeni üyelerle tanışma toplantısı

AKUT Fethiye Ekibi tarafından tanışma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. AKUT Fethiye Basın ve İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Murat Zengin, “AKUT Fethiye Ekibi olarak hem halkımızı bilinçlendirmek hem de aramıza yeni katılan gönüllülerimiz ile tanışma toplantısı toplantısında bir araya geldik” dedi. 

“İnşallah birlikte başaracağız”

Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ile Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz "Dinamik Denetim Modeli" kapsamında ilçenin birçok noktasında denetleme yaptı. Başkan Otgöz, “Yeni normalleşme önlemlerine uyarak Muğla’nın yüksek riski temsil eden turuncu rengini maviye döndürebiliriz.” dedi.

Marmaris’te 348 kişilik ekip ‘’Dinamik Denetim’’ gerçekleştirdi

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde uygulanmaya başlanan 'Dinamik Denetim Modeli' uygulamasına Marmaris'te 348 kişilik ekip katıldı. Marmaris'teki tüm kamu ve kurum müdürlerinin de katıldığı 54 ekip , İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve Belediye ekipleri ile yapılan denetim sabah 09.00 dan 19.00 a kadar sürecek.

Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü’nde temizlik çalışmalarına devam ediliyor

Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü'nde ekosisteminin korunmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında temizlik çalışmaları devam ediyor.

Cezaevi binası ’Gençlik Merkezi’ oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde geçmişte binlerce tutuklu ve hükümlünün kaldığı cezaevi binası Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de tanıtım faaliyetleri ortak yürütülecek

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Ortaca, Dalaman, Köyceğiz Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu' toplantısı gerçekleştirildi.

Toplam 14635 haber.