Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Ortaca kırsal mahalleye dönmek istiyor

Ortaca’da, Büyükşehir Belediyesi yasası gereği Köy statüsünden çıkarak Mahalleye dönüşen 13 köyün, kırsal mahalleye dönmesini sağlayan yasadan yararlanmak için Ortaca Belediyesi’ne yapılan müracaatın süreci devam ediyor.

Girgin’den, “Orman işçileri kadroya alınsın” çağrısı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Taşı yastık, toprağı döşek yapan orman işçilerinin sesine kulak verelim, orman işçilerimizi kadroya alalım” dedi. 

Tezcan, “Hani ücretsiz olacaktı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan halk arasında Deli Dumrul Tüneli olarakta adlandırılan Göcek Tüneli’nin otomobil için 11TL’den 15TL’ye çıkarılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Fethiye’den soba ve yakacak yardımı 

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve yönetimi; ihtiyaç sahibi dar gelirli aileleri soğuk kış günlerinde de unutmadı. 

Görevde ihmali olanlara ödül gibi karar 

Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınlarında ihmali olan yetkililer hakkında yapılan suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. 

Ergün’ den “Akyaka Çevre Yolu” için önerge

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr.Metin Ergün  Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın destekleriyle ve Ula Belediyesi tarafından Akyaka Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirileceğinin açıklanmasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

Tezcan,“Takdir halkımızın”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki su kayıp ve kaçaklarının en aza indirilmesi, yeni içme suyu hatlarının yapılması ve yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için hazırlanan projelere Fransa Kalkınma Ajansı’ndan 63,5 milyon Euro’luk çıkan krediye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesi nedeni ile CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan basın açıklaması yaptı. 

İYİ Parti Muğla 2022‘nin ilk ilçe başkanları toplantısını yaptı

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığında 2022 yılının ilk İlçe Başkanları toplantısı gerçekleşti.

Girgin'den tapu iptali sorusu

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Menteşe, Köyceğiz, Ula ve diğer yerlerde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşın mülkiyet hakkını kısıtlayan uygulamayı dile getirdi.

Sadet Kansız, “Yarın çok geç olabilir”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Fethiye’de hava sıcaklıklarının 0 dereceye kadar düşmesinin ardından don vurmasın diye seralarda nöbet tutan vatandaş ile beraber don nöbeti tuttu.

Demir, ‘AKP’de hep armut dibine düşüyor’

CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, Ülkemizde yaşanan sorunlara değindi ve ülkeyi 20 yıldır yöneten AKP’nin her seçim döneminde vaatler vererek halkı kandırdığını sonra bu vaatlerini unuttuğunu söyledi. Demir, “Genel Başkanları Erdoğan her seçimde verdiği vaatleri seçimlerden sonra unutuyor. Yalnız Erdoğan değil, tıpkı onun gibi bakanları unutuyor, vekilleri unutuyor. Fethiye ilçe başkanının söylediği gibi AKP’de hep armut dibine düşüyor” dedi. 

Ergün’den soru önergesi

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

“2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak”

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup önerisinin aleyhinde bir konuşma yaptı. Gökcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, 2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak, 2023’e de böyle gireceğiz” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Millet İttifakıyla Ankara’da

Bodrum'da Millet İttifakı'nı oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti'nin ilçe başkanları, meclis üyeleri ve Bodrum Belediye Başkanı Aras, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitti. Kılıçdaroğlu ile görüşen heyet daha sonra Meral Akşener ile bir araya gelerek istişarede bulunacak.

Girgin: Doğalgaz Zammına Tarife Makyajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 7 Ocak 2022 Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanundaki doğalgazda kademeli tarifelendirme maddesi hakkında yaptığı konuşmada “elektrikteki model doğal gazda uygulanmak isteniyor. Düzenlemedeki temel amaç, önümüzdeki dönem yapılacak doğal gaz zamlarını makyajlamaktır” dedi. Girgin şunları ifade etti:

Çiftçi Sayısının Düşmesi Ulusal Güvenlik Sorunudur

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Türkiye’de çiftçi sayısının son 5 yılda yüzde 26 son 10 yılda yüzde 53 azaldığını belirterek, “Ürettiğinin, emeğinin karşılığını alamayan çiftçimiz toprağını terk ediyor. Çiftçimiz ekip, üretmezse asıl kriz o zaman başlar ve bu kriz bitmez. Çiftçinin toprağını terk etmesi, ulusal güvenlik sorunudur” dedi.

Soydemir “Algı Yaratmak İstiyorlar”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak günü yapılacak olan Genel Kurul öncesi adayların algı yaratarak Esnaf Odası’nın hiçbir iş yapmadığını,seçim günü seçim yapılacak Gazi İlkokulu’nda sınav olduğunu, seçim yerinin yanlış olduğunu ifade ederek esnafları yanıltmak istediklerini söyledi.

Milletvekili Gökcan “Kurda Yaşanan Oyunlari Yine Bozduk”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun ilk imzaları atarak teklif ettikleri ve AK Parti Milletvekillerinin imzaları ile destek verdikleri Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Demir “Anjiyo Cihazı Nerede?”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir “AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın Fethiye’ye her geldiğinde Fethiye Halkı’na müjde verdiği “Anjiyo Cihazı” nerede? diye sordu.

Toplam 2205 haber.