Siyaset

Son dakika Siyaset haberler, en son Siyasethaberler, Siyaset haberler burada, haber oku | Siyaset

Siyaset Haberleri

Arılar Can Çekişiyor Yaşamları İçin Acilen Şeker…!

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Muğlalı arıcıların sorunları ile şeker teminininde yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

Chp'li Demir: ‘Zeytinlikler Türkiye'nin Ekonomi Anahtarı!’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, zeytinliklerin, elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için maden ocağına çevrilebilmesi kararıyla ilgili iktidarı eleştiren açıklamada bulundu.

Başkan Sağır, Gündemi Değerlendirdi

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ukrayna Rusya Savaşı, akaryakıt ve elektrik zamlarına kadar bir çok konuda açıklama yapan Sağır “Birbirimize destek olarak bu süreci de en iyi şekilde atlatalım istiyoruz” diye konuştu.

Girgin Muğlalı Tuhafiyeci Esnafının Mektubunu Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin, Muğla’dan kendisine sıkıntılarını anlatan mektup gönderen tuhafiyeci esnafının mektubunu Meclis Genel Kurulu’nda okuyarak ‘’zamlardan bunalan küçük esnafın sesini duyun’’ diye seslendi.

Sadet Kansız “Aklımızla Alay Ediyorlar”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan elektrik faturalarındaki KDV indirimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alınan KDV indirimi kararını eleştiren Sadet Kansız “Alımızla alay ediyorlar” dedi.

Erbay “Zeytinlikleri Yok Etmek Yanlıştır”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın zeytinlik alanlarda maden sahaları açılması ile ilgili yönetmelik değişikliği hakkında basın açıklaması yaptı.

Gökcan’dan 28 Şubat Açıklaması

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 28 Şubat Süreci ile ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Gökcan yaptığı açıklamada “ 28 Şubat 1997’de yaşananalar bir demokrasi faciasıdır, milli iradeye açık bir müdahaledir” dedi.

Sadet Kansız “Faturayı Vatandaş Ödüyor”

Ülke ve vatandaşlarının sorunlarını yaptığı değerlendirmeler ile vatandaşa anlatmaya çalışan Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız ülkemizde son yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklama yaptı. Sadet Kansız akaryakıt fiyatlarından ithalata ve ihracata kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Uçak; “28 Şubat darbesinin izleri silinmeli”

28 Şubat postmodern darbe girişiminin 25'inci yılında açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, darbenin toplumları ve ülkeleri kontrol altında tutmak için geliştirilen emperyalist bir mekanizmanın olduğunu açıkladı.

Ukraynalılar Bodrum’da “Savaşa Hayır” eylemi yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırıyı protesto etti. Eylemde 'Katil Putin' sloganları atıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yılık: “CHP bir nevi HDP’nin şubesi olmuştur”

MHP'nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla başlattığı Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma başlıklı toplantılarının Muğla ayağı Bodrum ilçesinden başladı. Toplantıda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, CHP'yi sert sözlerle eleştirerek, 'CHP bir nevi HDP'nin şubesi olmuştur' dedi.

Sadet Kansız “Bir kriz daha atlatacak halimiz kalmadı”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız, Rusya’nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından devam eden çatışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.

Girgin; “İktidar Kanser Hastalarımızın Sesini Niye Duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Metin Ergun: ‘Türkşeker Arıcılara Şeker Vermeye Yeniden Başlamalı’

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, arıcılık sektörünün sorunlarının araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Gündüz Saatlerinde Yanan Sokak Lambaları Meclis Gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da ve birçok yerde akşamları hava daha kararmaya başlamadan açılan ve sabahları hava aydınlandıktan çok sonra kapanan ve vatandaşın tepkisini çeken sokak lambalarının yarattığı ışık israfını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı olarak sordu. Girgin “vatandaşlarımız özellikle elektrik ödemelerinde oluşan artıştan dolayı bu konuda daha hassaslaşmıştır. İsrafa neden olan uygulamalar tespit edilip, sonlandırılmalıdır” dedi. Girgin devamında şunları söyledi:

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir Ve Yelda Erol Gökcan’dan Bir Müjde Daha… Göktepe Sulama Projesi Tamamlandı Bölge Çiftçimize Hayırlı Olsun

Menteşe İlçesi’ne bağlı Göktepe Mahallesi’nde tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamak amacı ile 11 kilometre uzunluğundaki su iletim hattı, 5 bin 500 metreküp su depolama havuzu ve 1 regülatör inşaatı çalışmaları tamamlandı. AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan yaptıkları açıklamada; “Bugün bir projemizin daha tamamlanmasının sevinici ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Chp'li Demir: Anketler Gösteriyor Akp Gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Türkiye Raporu'nun seçim anketi sonucuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Demir:" Halk artık gerçekleri görüyor, Erdoğan'a oy vermiyor." dedi.

Girgin Arıcıların Şeker Sıkıntısını Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da bal üretimi yapan arıcıların sorunlarını, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. “Arıcılarımızın şeker ihtiyacı acilen çözülmelidir” dedi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, şunları söyledi:

Ülkü Ocakları, Çakıroğlunu Andı

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayrına pide ve ayran dağıtıldı.

Toplam 2190 haber.