Karaca, 'İklim İçin Harekete Geçin'

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde 'İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı' bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice KABAK ve Belediye Başkanı Alim KARACA gerçekleştirdi. Kabak yaptığı açıklamada, “şehirler iklim krizi kaynaklı afetlerle karşı karşıya kalmaları durumunda dirençliliklerinin ölçülmesi gerekmektedir. Şehirler ne kadar hızlı aksiyon alabilecek, ne kadar başarılı olabilecek, ne kadar hazır? Ölçemediğimizi bilemez, bilemediğimizi yönetemeyiz dolayısıyla Karbon salım miktarlarını Fethiye ölçeğinde hesapladık şimdi sıra siz ilgili paydaşlarla birlikte bunları doğru ve uygulanabilir eylemlere dönüştürmek. Çalışmanın ilçemize olacak katkısının yanında bölgesel, ulusal ve küresel ölçekteki çabalara da fayda sağlayacağını umuyor, verimli bir toplantı olmasını diliyorum. " Dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim KARACA ise Belediye olarak bugünkü toplantı sonrası ortaya çıkacak eylemlerin uygulanması konusunda üzerimize düşenleri büyük bir kararlılıkla yapmaya hazırız." Diyerek katılımlarından dolayı sektör temsilcilerine ve kamu kurumlarına teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali SINAĞ, Fethiye’de gelecekteki iklim projeksiyonları kapsamında beklenen iklim tehlikeleri, etki – etkilenebilirlik analizi, sera gazı envanteri hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Karaca, 'İklim İçin Harekete Geçin'Karaca, 'İklim İçin Harekete Geçin'

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN