KAYAKÖY'DE FAYTON VE DEVE İLE SAFARİ…

Kayaköy'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fayton ve deve safari turları bu yılda renkli görüntülere sahne oluyor. Kayaköy'e gelen yerli ve yabancı turistler fayton ve deve ile Kayaköy'ü gezerken, tur esnasında cep telefonları ile selfi de çekerek renkli görüntüler oluşturuyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Kayaköy'de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği fayton ve  deve safari turları  bu yılda renkli görüntülere sahne oluyor. Kayaköy’e gelen yerli ve yabancı turistler fayton ve deve ile Kayaköy’ü gezerken,  tur esnasında cep telefonları ile selfi de çekerek renkli görüntüler oluşturuyor.

Kayaköy'ün içerisinde bu yıl  ilk kez başlayan fayton turlarına turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kayaköy de Yunan müziği eşliğinde  fayton sefası yapan turistler Rumlardan kalma eski evlerin arasında tur atarken adeta kendilerinden geçiyor.Bu yıl ilk kez Kayaköy’e getirilen faytonun düğün turizmine de hizmet verdiği öğrenilirken, Kayaköy içerisindeki fayton sefasının bedelinin  20 ile 80 TL arasında değiştiği kaydedildi. Turizmci Mutlu Bilgin, Kayaköy’ün de nostalji için artık fayton gezileri başlattıklarını bildirerek, “Yerli ve yabancı turistlere fayton turu yaptırıyoruz. Kayaköy’ü faytonla gezdiriyoruz. Şimdilik ilgi çok iyi. Faytonda Yunan müziği eşliğinde yaptırdığımız Kayaköy sefalarının yanı sıra düğün ve değişik etkinliklere de hizmet veriyoruz” dedi.

“DEVE TURLARINA DA İLGİ YOĞUN”                                                                                                                   Kayaköy’den Gemiler Koyuna doğru develerle gezen turistler deve üzerinde heyecanlı anlar yaşıyorlar. Kayaköy ve çevresine gelen yerli ve yabancı turistler, 'develer ile köyü gezerken apayrı bir duygu yaşıyorlar. Büyük kentlerin stresini üzerlerinden atmak için deve safari turlarına katılan turistler cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çektiriyor. Deve ile gezmek için sırada bekleyen yerli ve yabancı turistler, bu keyfin bambaşka olduğunu söylüyorlar. Deve turlarının geçen yıl olduğu gibi aynı fiyat olduğunu söyleyen ve bu yılda ortalama 50 TL diyen ilgililer, geçen yıla oranla bu yıl turizm daha hareketli başladı. Böyle gideceğini düşünüyoruz” dediler. Deve turuna katılan yerli ve yabancı turistlerde “develer üzerinde tarihi Rum evlerinin arasında gezmekten dolayı çok keyif aldık” dediler.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN