Menteşe Devlet Hastanesinde emzirme haftası etkinliği düzenlendi

'1-7 Ekim Emzirme Haftası' dolayısıyla özellikle çalışan annelerde emzirme ve anne sütüyle beslemenin önemini vurgulamak amacıyla Menteşe Devlet Hastanesi bahçesinde etkinlik düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Menteşe Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleşen etkinlikte Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şadi Ballı ve İdari Ekip tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Gonca Ballı ve Op. Dr. Begüm Aktaş ile ebe, hemşire, personeller ve kurum çalışan emziren anneler bir araya geldi.

Menteşe Devlet Hastanesi personellerinden, çalışan emziren annelere sütlü tatlı ve lohusa şerbeti ikram edilerek, anne sütünü artırıcı sağlıklı besinlerden oluşan hediye paketleri takdim edildi. Ayrıca emzirme ve anne sütüyle beslemenin önemi anlatılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Konu hakkında Menteşe Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Gonca Ballı ve Op. Dr. Begüm Aktaş anne ve anne adaylarına; “İlk 6 ay boyunca bebeklerinize sadece anne sütü vermek onlara sunabileceğimiz en değerli armağandır. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Ayrıca çalışan annelerimiz çalıştıkları sürelerde de dengeli beslenmeyi ve sütlerini belirli periyotlarda boşaltıp uygun şartlarda saklamayı ihmal etmemelidir. Sevgili anneler bebeğiniz için en sağlıklı besin anne sütüdür ”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN