Muğla Valisi Akbıyık gaziler ile bir araya geldi

 Muğla'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlama çerçevesinde Muğla Valisi İdris Akbıyık gaziler ile yemekte bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi salonunda gerçekleşen programda gaziler ve şehitler adına dua edildi.

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan video gösterimi ile devam eden programda konuşma yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, ”Bugün ülkemizin bağımsızlığı vatanımızın bölünmez bütünlüğü birlik ve beraberliğimiz için canlarını seve seve feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen fedakar kahramanlarımızın gaziler gününü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilik ve şereflik veren tüm vatandaşlarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile 19 Eylül 1921 tarihinde Cumhuriyetimizin varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazi ve mareşal ünvanının verilişinin yıl dönümü olan gaziler gününü kutluyorum.

19 Eylül günü Aziz milletimizin kahramanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahlandığının taçlandığı gündür. Bugün Malazgirt’te, Yemende, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta düşmana karşı halen yurt içinde ve yurt dışında terör odaklarına ve 15 Temmuz darbe girişimine bulunan hainlere karşı vatan topraklarını koruyan kahraman gazilerimizin günüdür” dedi.

Gaziler Günü sebebi ile Muğla Kurşunlu Camiinde Mevlidi şerif okunarak şehitler ve hayatını kaybeden gaziler adına dua edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN