Balcı, 'Başkan adayı olmanın gururunu yaşıyorum'

CHP'nin 38. Muğla İl Kongresi Menteşe ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde devam ederken Mavi listeden başkanlığa aday Av. Zekican Balcı, açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla CHP İl Başkanlığı için mevcut başkan Hüseyin Erol kırmızı liste, CHP Marmaris eski İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı ise mavi listeyle yarışıyor. Mavi listenin başkan adayı Av. Balcı, kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Balcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çok değerli yurt severle sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün karşınıza çıkmanın heyecanı içerisindeyim çok teşekkür ederim. CHP’de kongre delegesi olmak bile çok büyük onurdur diyen bir dedenin torunu olarak CHP Muğla İl Başkanı adayı sıfatı olmanın kelimelerle tarif edemeyecek gururunu yaşıyorum. Başta dedem olmak üzere bu partiye hizmet etmiş tüm büyüklerimi rahmetle anıyorum. CHP gücünün farkına vardığı an kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Değerli yurttaşlarımız, 18 Eylül’de yaptığım toplantıda aday olma gerekçelerimi belirtmiştim. Muğla için mutlak bir değişimin ve yenilenmenin kaçınılmaz olduğu gerçeğini görmezden gelemezdim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları beklemek hayalcilikten öteye geçemez. Parti olarak seçimlerde aldığımız %36, milletvekilliğinde aldığımız %38’lik oy oranı asla kabul edilemez. Tüm Muğla örgütünü arkama alarak gerçek bir il başkanı olarak davranacağıma söz veriyorum. İlçe başkanlarımızla, kadın gençlik kollarımızın da katılacağı toplantılar gerçekleştireceğiz. Özellikle seçim dönemlerinde tüm imkanlarımızı seferber ederek ilçe başkanlarımızın maddi ve manevi yanında olacağız. Şeffaf, hesap verebilir bir yönetim modeliyle geleceğiz. İktidarın rant kapısı yaptığı cennet Muğla’mızı bu rantçılardan korumak için ne yapmak gerekiyorsa bir fazlasını yapacağız. Umut, sevgiden doğar. Size söz veriyorum. CHP Muğla ailesine sevgi ekip umut biçeceğiz. Değerli Muğla’mızın tüm kaderini belirleyecek kararlar il başkanlığımızda alınacak. Göreve geldiğimiz ilk hafta, önceki dönem il başkanlarımızdan ve önceki dönem milletvekillerimizden oluşacak bir danışma kurulu oluşturacağız ve onların tecrübelerinden yararlanacağız. Ne yaparsak halkımız için yapacağız. Bunun sözünü veriyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN