Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’da Yapay Zeka ve Siber Güvenlik bölümleri açılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Çiçek, 3 bin kişilik ekibimizle yaptığımız çalışmalar sayesinde bir çok konuda ilk 10 üniversite arasına girdik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 4-5 yıl içerisinde Türkiye'de en çok konuşulan üniversitelerden birisi olacak. İnanın çocuklarımız nasıl iş bulabilir diye her gün düşünüyorum. Devletin imkanlarını çok güzel kullanarak özel şirket gibi çalışıyoruz. YÖK'e başvuru yaptım. Yapay Zeka Bölümü ile Siber Güvenlik Bölümü açacağız. YÖK'ten bana sen hızlı gidiyorsun hocam, bunlar da seneye kalsın dediler. Seneye açacağız dedi.

Uçak’tan okul bazlı ödenek tahsisi talebi

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından eğitim ve öğretim sürekliliği açısından okullardaki hijyen şartlarının oluşması, güvenlik ve onarım konularında eksikliği hissedilen personel için okul bazlı ödenek tahsisinin yapılması gerektiğini açıkladı.

Altınçekiç, “Sağlıklı eğitim istiyoruz!”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemi başlattı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç bir açıklamada bulundu.

MSKÜ ‘Yapay Zeka’ öğrencileri finale kaldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zeka Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan 'Atlas Takımı', TEKNOFEST-2021 Teknoloji yarışmaları kapsamında Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması'nda finale kaldı.

GALE 48 ekibi Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknofest'e katılarak Muğla'yı temsil eden MUTEG EA (Muğla'nın Teknik Gücü Elektrikli Araçlar) takımı Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

Eğitim Sen Muğla`Dan Dünya Öğretmenler Günü mesajı

Eğitim Sen Muğla Şubesi, her yıl 5 Ekim'de kutlanan ve 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmasına dayanan Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlandı. Şube Başkanı Birdal Savran kutlama mesajında, 'Aşkla, inatla, umutla mücadeleye devam. Hepimizin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.' dedi.

İtfaiyeden yangına müdahale eğitimi aldılar

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği gönüllüleri, itfaiye görevlilerinden yangın söndürme eğitimi aldı.

Kampüs öğrencilerle hayat buldu

27 Eylül'de yüz yüze eğitim ve öğretime başlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi pandemi öncesindeki hareketliliğini tekrar kavuştu.

15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan 15 bin öğretmen alımına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu.

Başkan Otgöz: “Hiçbir öğrencimiz mağdur kalmayacak”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’e gelen ve kalacak yer bulamayan, ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için belediye olarak konaklama ihtiyacının karşılanmasına destek olacaklarını açıklayarak; “İlçemiz dahilinde hiçbir öğrencimizin mağdur kalmayacağını, her zaman destekçiniz olduğumuzu hatırlatmak isterim” dedi.

AKUT Fethiye’den belediye personeline eğitim

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Fethiye Belediye personeline, AKUT tarafından Belediye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde eğitim başlatıldı.

Sevindik, “Öğrencilerimiz beklenti içerisinde”

Fethiye ve çevresinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs yardımı yapan FETAV gönüllüleri bursa ihtiyacı olan öğrenciler için kolları sıvadı. Öğrenciler ile arada aracı olmamasının güzel bir şey olduğunun altını çizen Emekli bankacı Elhan Sevindik, “Özellikle bu olaya çok sevindim çünkü birçok dernek iyi-kötü yardımlarını yapıyorlar ama buda aracısız direk öğrenciyle, öğrencinin iban numarasına para göndererek aracısız iletişim kurabilirsiniz. Bu çok önemli bir şey aklınızda ufacık bir soru işareti kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Çiçek Diş Hekimliği Fakültesi’nde ilk derse katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerini ilk derslerinde yalnız bırakmadı.

22 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 22 sektör temsilcisi, sertifika almaya hak kazandı.

Kurtaran-21 tatbikatı nefes kesiyor

Bu yıl 11'incisi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Marmaris Aksaz bölgesinde devam eden ve NATO Müttefik Denizaltı Komutanlığı tarafından planlanan Dynamıc Monarch tatbikatı devam ediyor. 3 yılda bir icra edilen tatbikatta senaryo gereği denizaltıdan personel kurtarma gerçekleştiriliyor.

MSKÜ Ege’de ilki başardı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 2020-2021 eğitim öğretim güz yarıyılında Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü eğitim öğretim programında yer alıp, açılması planlanan Marka Ders ile ilgili olarak uluslararası bir ısı teknikleri firması ile sözleşme imzaladı.

Bakan Özer: 'Öğrencilerimiz ile ilgili şu anda ne aşı ne de PCR hiçbir zorunluluk yok'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, canlı yayın programına konuk oldu. Tek doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 91'e çıktığını söyleyen Bakan Özer, "Yüz yüze eğitimi inşallah devam ettireceğiz. Şu an itibarıyla vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul yok. 1 haftalık yüz yüze eğitim sürecinde Türkiye genelinde, 850 bin sınıfın sadece 198'inde vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi." ifadelerini kullandı.

Ortaca’da İlköğretim Haftası etkinliği

Yeni eğitim ve öğretim yılı 'İlköğretim Haftası' dolayısıyla Ortaca'da kutlama programı düzenlendi.

İlköğretim Haftası Milas’ta Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında Muğla'nın Milas ilçesinde etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Dr. Mete Ersoy İlkokulu bahçesinde devam etti.

Toplam 942 haber.