Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Kaplumbağa için seferber oldular

Muğla'nın Bodrum ilçesinde denizde bitkin halde olduğu görülen yetişkin bir caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, vatandaşlarca kıyıya getirildi. Mahalle sakinleri kaplumbağayı hayatta tutmak için seferber oldu.

TARSİM’den Mersin, Antalya ve Muğla’ya ziyaret

TARSİM heyeti, yangın sebebiyle meydana gelen hasarları yerinde incelemek, üretici ile yetiştiricilere geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde Mersin, Antalya ve Muğla'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Orman Yangınından Etkilenen Bölgelerde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan ilçesine bağlı Haciveliler Mahallesinde bulunan ormanlık alanda 6 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen orman yangınının ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yanan Bölgelere Su Takviyesi Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi, Menteşe sınırları içinde 10 bin hektarın üzerinde alanın yandığı orman yangınlara karşı bazı bölgelerde su tankerleriyle direk, bazı bölgelerde ise orman ve itfaiye arazözlerine su takviyesinde bulunarak müdahalelerde bulunuyor.

Emniyet’in ’alev savaşçıları’na görkemli uğurlama

Muğla'da 29 Temmuz'da Marmaris'te başlayan ve 12 Ağustos'ta Köyceğiz'de sona eren orman yangınlarında görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen 79 TOMA ve 409 polis arama kurtarma ve teknik personel, Muğla'dan uğurlandı.

Başkan Karayiğit, “Yardım kampanyası başlattık”

Fethiye ve Seydikemer’de çıkan orman yangınları ile ilgili Ziraat Odaları da çalışma başlattı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği organizasyonuyla yanan bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Yangın tehlikesine karşı 700 bidon konuldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yol kenarına konulan su dolu yüzlerce bidonla yangına karşı önlem alınıyor.

Sıfır otomobilde ÖTV düzenlemesi!

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren matrah değişikliği bugünden itibaren uygulanacak. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 130 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Sıfır araçlara yansıyacak olan ÖTV indiriminin ikinci el piyasasını düşürmesi bekleniyor.

Ağustos Ayı Konuğu Ciğerci Mahir

Fethiye Aktüel Magazin Dergisi'nin 65. sayısında ayın konuğu 1984 yılından bu yana bu sektörde kalitesi ve lezzeti ile adından söz ettiren Ciğerci Mahir Usta… SED Medya Program Koordinatörü Selin Köktener ile birlikte Fethiye Devlet Hastanesi Acil giriş yolunda bulunan Ciğerci Mahir’de keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Ciğerci Mahir Usta, 'Fethiye Aktüel Magazin Dergisi bu bölgenin en etkili dergilerinden. Okuyucularının iyi takip ettiği, bilgilendiren ve eğlendiren özel bir dergi” ifadelerine yer verdi.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay ünlü sanatçı Haluk Levent ile ’ahbap’ oldu

Marmaris Belediyesi ile Ahbap Platformu arasında yangının yaralarının sarılması noktasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile Ahbap Genel Başkanı Haluk Levent imza attı.

Yangın sonrası tehlike oluşturan ağaçlara müdahale edildi

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Mazı mahallesinde yangında zarar gören evlerin bahçelerinde bulunan yanan ağaçlara müdahale etti.

Alev savaşçıları alkışlarla uğurlandı

Muğla'da 29 Temmuz günü ilk olarak Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınları 14 gün boyunca 11 farklı ilçeyi etkiledi.

Muhtarlara yangınlarda ilk müdahale için malzemeler teslim edildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde mahallelerde olası yangınlarda ilk müdahalelerde kullanılmak üzere yangın tüpü, iş ayakkabısı, yanmaz eldiven gibi çeşitli malzemeleri muhtarlıklara teslim etti.

Yangının görünmez kahramanları

Muğla bölgesinde çıkan orman yangınlarına toplumun birçok kesiminden gönüllü katılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Reis Sungur yangınlarda kullanılan kürek, tırmık ve kazmaların montajı ile bakımı yapıyor.

Başkan Çoban, “Çiftçilerimize destek şart”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başlattıkları STK ziyaretleri kapsamında Fethiye Ziiraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i makamında ziyaret etti. Ziyarette son günlerde yaşanan orman yangınları ve üreticilerin sorunları konuşuldu.

YK Enerji’den kamuoyu açıklaması: Ülkemiz ve bölgemiz için hayati bir görevi yapıyoruz

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi yaptığı basın açıklaması ile devam eden süreci ve çalışmaları hakkında kamuoyu bilgilendirmesi yaptı.

Bakan Soylu’ya talepler iletildi

Yangın afetinden etkilenen üyelerin ve iş dünyasının yaralarının sarılması için harekete geçen ilk kurum MUTSO oldu. MUTSO Heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, yangın afeti sonrasında üyelerin yaşadıkları sorunları ve talepleri aktardı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Gökcan, Başkan Otgöz’den Bilgi Aldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Seydikemer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş’ten bölgede yaşanılan yangın sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Afet bölgesi ilan edilen Seydikemer’de yangından sonra yaraların sarılacağını kaydeden Vekil Gökcan, evleri yanan vatandaşlar için inşaatların 1 ay içinde başlayacağını duyurdu.

Marmaris Belediyesi’nin isimsiz kahramanları yangında seferber oldu

Sekiz gün boyunca kabus yaşayan Marmaris'te yangının söndürülmesi için seferber olan ekiplerden biri de Marmaris Belediyesi çalışanlarıydı. 8 gün boyunca bir kez bile yoruldum demeden yangının sona ermesi için çaba gösteren personel Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın öncülüğünde son ana kadar sahada oldu.

Toplam 14721 haber.