Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Soydemir, “Esnaf zor durumda”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soydemir ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini ve esnafın zor durumda olduğunu belirten İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Esnafı hiç bu kadar çaresiz görmedik, hissetmedik. Her gittiğimiz yerde bir yakarış var ve bizim insanımız Türk insanı duygularını çok fazla ifade edemez, param yok diyemez. Daha önce ki personel olarak 10 kişi çalıştığı yer 3-5 kişi ile dönmeye çalışıyor” dedi.

Milletvekili Gökcan, Fethiye iş dünyasına geçmiş olsun dileklerini iletti

Muğla AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na (FTSO) ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, Oda yönetimlerinin yangın felaketinin yaralarının sarılmasıyla ilgili taleplerini aldı.

Milletvekili Gökcan, “Normal bir yangın değil, bu bir afetti”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla’nın ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından yangın bölgelerinde incelemeler yaparak bölge halkına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve çıkan orman yangınlarının küçümsenecek boyutta olmadığını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bu daha önceden bizim görmüş olduğumuz yangınlardan farklıydı. Buna normal yangın gözüyle bakmak çok küçümsemek olur. Bu bir afetti yani bir ilde aynı anda bu kadar farklı ilçeler de yangın çıkması açıkçası hepimizi hem yordu, hem üzdü hem de korkuttu” şeklinde konuştu.

Marmaris Belediyesi yangınzedelere el uzattı

Marmaris Belediyesi, yangın mağduru vatandaşlara yardımlar yapmaya devam ediyor. Bir yandan hasar tespit çalışmasını yürüten belediye diğer yandan ailelerin öncelikli ihtiyaçlarını gideriyor.

16 yaşındaki Bora’dan yangın mağdurlarına mektup

14 gündür yangınlarla mücadele eden Muğla'ya ülke genelinden yardımlar devam ederken 16 yaşındaki Bora Solak'ın yangın mağdurlarına gönderdiği mektup yardım kabul noktasındaki ekipleri duygulandırdı. Solak, 'Yanan benim ve benden sonrakilerin geleceği' dedi.

İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çıralı, Dalaman Havalimanı’na inen uçak sayısının azaldığına dikkat çekerek, birçok rezervasyonun iptal edildiğini söyledi.

Bir yanda orman yangını bir yanda ağaç katliamı

Muğla'da adeta cehennemi yaşatan orman yangınlarıyla mücadelede devlet ve millet tek yürek oldu. Ancak Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması için boyları 10 metreyi geçen çam ağaçları kökünden kesildi. Bu katliama halk, “Bu vahşet ne için, biz yol değil ağaç istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması amacıyla alınan ‘Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi’ ise sadece sözde kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi garajında bekleyen dönerli tip ağaç sökme dikme makinesinin güncel piyasa fiyatı ise yaklaşık 1 milyon Lira.

Marmaris, yardım elini uzattı

Sekiz gün boyunca yangınla mücadele eden Marmaris, 'dayanışma yaşatır' dedi ve yangının meydana geldiği diğer ilçelerle sel yaşanan Van'a yardım elini uzattı.

Marmaris’teki 2 bin yıllık ağacın yaraları sarıldı

Marmaris'te yaklaşık 2 bin yıldır ayakta duran ağaç tarihe meydan okuyor. Ağacın yaşam süresini uzatmak için ise katran ve bitkisel karışımlarla pansuman yapılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ağaç havadan görüntülendi.

Marmaris’te yaşayan ünlü disk jokey ’Thom Colvin’ vefat etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve dünyaca ünlü şarkılara aranjörlük yapan 'Dj. Thom Colvin' adı ile nam salmış Özel Çöllüoğlu, dün kaldırıldığı hastanede korona virüse bağlı solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Bakan Kurum’un Söz Verdiği Traktör Teslim Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaraları hızla saracağız talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydikemer’in Arifler Mahallesinde çıkan ve birçok mahalleye yayılan orman yangınına müdahale ederken traktörü devrilerek yaralanan çiftçi Süleyman Yıldırım’a verdiği sözü tuttu. Yıldırım’a traktörü Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz teslim etti.

İZBAK ekipleri Muğla’da alkışlarla uğurlandı

Yangın bölgesinde çalışmalara katılan İZBAK ekipleri Muğla'nın Milas ilçesindeki köyleri dolaşarak halkın ihtiyaçlarını dinledi. Bölge halkına yardımcı olan İZBAK ekipleri hayır duaları ve alkışlarla uğurlandı.

Yangında köpeğinin kulübesi yanmıştı, minik Merve’nin hayali gerçek oldu

Marmaris'te meydana gelen yangın nedeniyle beslediği köpeğine ait kulübenin yanması sonrasında doğum gününde yeni bir kulübe dileyen minik Merve'nin isteği gerçek oldu.

“Küllerimizden doğarız”

Seydikemer'deki orman yangınlarında evlerini, araçlarını ve hayvanlarını kaybeden vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinden gelen yardımlar afetzedelere ulaştırılırken 5 yaşındaki Eslem Gürbüz'den de duygulandıran yardım geldi. Yangınzedeler için oyuncak ve kitaptan oluşan yardım paketi hazırlayan minik Eslem bir de duygulandıran mektup yazarak vatandaşların gönül tellerini titretti.

Bakan Dönmez: “Afetten etkilenen yurttaşlarımızın elektrik faturalarını ödeme sürelerini 3 ay boyunca erteledik”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün itibariyle Muğla'da herhangi bir elektrik kesintisinin söz konusu olmadığını belirterek, 'Gerek bu bölgede gerekse Antalya, Adana ve diğer afetin etkilediği bölgelerde afetten etkilenen yurttaşlarımızın ev ve işyerlerinin elektrik faturalarını ödeme sürelerini 3 ay boyunca erteledik' dedi.

Karaca, “Gün siyaset değil, birlik beraberlik günüdür”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, orman yangınlarında birlik ve beraberlik örneği gösteren, anında müdahale ve destekleriyle büyük alkış toplayan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ve yangına araçlarıyla destek veren Urantaş İnşaat, Yiğit Beton, Balcı Beton, Sarıkaya Beton şirketlerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Yangınlarda emek veren vatandaşlara da teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karaca, “Bugünler siyaset günleri değil, birlik ve beraberlik günleridir” dedi.

Bafra’dan Muğla’ya destek

Samsun Bafra Umut Derneği, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde söndürme çalışmaları yapan gönüllü vatandaşlar ve orman işçileri için destek amaçlı yardım gönderdi.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısına İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısına Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl katıldı. Muğla genelinde etkili olan orman yangınlarının etkilerinin ele alındığı toplantıda ayrıca Türkiye’nin halen kırmızı listede olduğu İngiltere pazarı için yapılabilecekler görüşüldü.

Yangın mağduru üreticiler için TAGEM seferber oldu

Muğla'da yangının başladığı ilk günden bu yana 8 ilçede yangından mağdur olan hayvanların bakım ve beslemesi için Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda toplam 631 ton kaba yem ve 440 ton kesif yem dağıtıldı.

Toplam 14721 haber.