Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Muğla’daki yangında hayvanları tahliye edip beslediler

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Muğla'daki yangın bölgesinde sokak hayvanlarının tahliyesi ve beslemesine yardım etti. Görevini tamamlayan ekip Isparta'ya geri döndü.

FTSO'dan ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından konaklama ve yeme-içme sektörüne yönelik düzenlenen ‘Covid-19 Tedbirleri ve Hijyen Uygulamaları Eğitimi’ne 66 kişi katıldı. Eğitime katılan sektör temsilcilerinin pandemi sürecinde uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgiler aldığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 66 katılımcı ile birlikte pandemi sürecinde eğitim verilen Oda üyesi ve çalışan sayısının bin 44 kişiye çıktığını kaydetti.

Çarşamba’dan Muğla’ya yardım eli

Çarşamba Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Muğla bölgesindeki yangından etkilenen vatandaşlar için yardım tırı hazırlandığını duyurdu.

Baştuğ, “Yangına ilk koşan çiftçimiz oldu”

Muğla'da 29 Temmuz'da başlayan ve 13 ilçede yaşanan orman yangınlarında resmi ekiplerin en büyük yardımcısı yöre çiftçileri oldu.

Başkan Aras: ‘’Yatağından yorganına kadar her şeyi tamamlayacağız’’

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatı ile oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu, yangında zarar gören yurttaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak ve gerekli girişimlerde bulunmak için çalışmalara başladı. İlk olarak Mazı Mahallesi'nde görev yapan komisyon, yangın bölgelerinde hasar görmüş ev ve iş yerlerinde incelemeler yapıyor.

Saruhanlı’dan Antalya ve Muğla’ya yardım

Saruhanlı Belediyesinin öncülüğünde sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve vatandaşların desteğiyle Antalya ve Muğla'daki yangınlardan zarar gören vatandaşlar için toplanan yardım malzemeleri tırlara yüklenerek yola çıktı.

Orman Yangınlarında 13 Bin 768 Hane Tahliye Edildi

Muğla Valiliği, Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklama da yangının başladığı günden bu yana 13 bin 768 hanenin tahliye edildiği belirtildi.

Kırmızı helikopterden 4 günde 322 sorti

Muğla'nın Marmaris İlçesinde 29 Temmuz günü başlayan sonrasında da 8 ilçede etkili olan orman yangınlarında 66 bin 277 hektar alan kül oldu. 14 gündür devam eden yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucu WWF-Türkiye Doğal Hayat Koruma Vakfı tarafından kiralanan helikopter, yangın noktalarında başarılı müdahalelerde bulundu.

Alev savaşçısına sürpriz doğum günü

Muğla'da 29 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında Köyceğiz dışındaki büyük ölçekli yangınlar söndürüldü.

Muğla Atatürk Stadı helikopter pistine döndü

Muğla'daki yangınlara havadan müdahale eden helikopterlerin stadyumdaki ikmal alanı ile helikopter ve personellerin göreve hazırlanışı havadan görüntülendi.

Marmaris’te yangında zarar gören hayvanların tedavisi tamamlandı

MUĞLA(İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınlarında zarar gören hayvanların tedavisi HAYTAP tarafından kurulan sahra hastanesinde tamamlandı. Sahra hastanesi yetkilisi Helin Ayça Diler, Milas'ta bulunan sahra hastanesinin de yangınların devam ettiği Köyceğiz'e taşınacağını söyledi.

Gece 4 helikopter devreye girdi, Bodrum’da yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Dereköy Mahallesi'nde çıkan yangında karadan müdahale yapılamayan sarp arazideki alanlara gece görüşü bulunan helikopterlerle havadan müdahale yapıldı. Yangın müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Seydikemer'de afetin izleri siliniyor

Seydikemer’de yangın felaketinin izleri sarılmaya çalışılırken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Seydikemer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, AK Parti Fethiye teşkilatını ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizin bir çok noktasında çıkan orman yangınlarının Dünya tarihine geçebilecek nitelikte olduğunu belirterek, ”Bu yangınların söndürülmesi için devletimiz ve milletimiz topyekün mücadele etmiştir” dedi.

‘’Sosyal Güvenlik Kurumumuz da Seydikemer İlçemizde ’’ Mücbir sebep hali ‘’ İlan etti’’

Sosyal Güvenlik Kurumu Seydikemer ilçesinde "mücbir sebep hali" ilan etti. Bu müjdeli haberi Seydikemer Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır verdi.

CHP’li Erbay; Muğla için tehlike devam ediyor

Muğla'da 13 gün önce başlayan orman yangınları halen devam ediyor. Bodrum, Marmaris, Menteşe, Yatağan ilçelerinde yangınlar kontrol altına alındı. Milas ve Köyceğiz ilçelerindeyse yangınlar devam ediyor. Köyceğiz’de Ağla, Çövenli Yaylası ve Gökçeova Göleti bölgelerindeki yangınlar kontrol altına alınamadı.

Menteşe Belediyesi, yangınlarda sahadaki ekiplerin ihtiyaçlarını karşılıyor

Orman yangınlarına sahada görevli tüm birimleriyle destek veren Menteşe Belediyesi, Yardım Toplama Merkezlerinde kurduğu ekiplerle yangına müdahale edenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

FEFSAD Karaca’yı ziyaret etti

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanlığı görevine seçilen Fehmi Hanoğlu ve beraberinde yönetim kurulu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Günlerdir aç olan anne köpek ve yavrularını asker böyle kurtardı

Muğla ve Aydın'da yaklaşık 2 haftadır devam eden orman yangınlarında zaman zaman dramatik ve duygusal anlar da yaşanıyor. Yangın dolayısıyla Yatağan'da canlarını kurtarmak için evini terk etmek zorunda kalan bir ailenin bağlı olan köpeği ve yavruları bölgede görevli askerlerin operasyonu ile kurtarıldı. Kameralara yansıyan olayda anne köpek ve yavrularının durumu herkesi duygulandırdı.

Toplam 14721 haber.