Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Marmaris’te müze olarak kullanılan 1 asırlık yapı küle döndü

MUĞLA(İHA) – Marmaris'te müze olarak kullanılan bir asırlık yağ fabrikası, orman yangınlarında küle döndü. Müzenin sahibi İrşat Alper, 'Maddi hasarlar geri geliyor. Manevi değeri olan parçalar yandı. En çok üzüldüğümüz şey o oldu' dedi.

Bu çam ormanlarına yıllardır yangın girmiyor

Türkiye'de ve özellikle Muğla genelinde bir yanda kızılçam ormanları yanarken diğer yanda da aynı bölgede yıllardır yangın görmeyen fıstıkçamı ormanları dikkat çekti. Özellikle fıstıkçamı ormanlarının yoğun olduğu Yatağan Katrancı Bölgesi'nde 1986 yılından bu yana hiç yangın olayı yaşanmadığı bunun da sebebinin köylüye gelir getiren bu çamların dibinin buradan ekmeğini kazanan köylüler tarafından her yıl yaz sezonu öncesi temizlenmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Kayseri itfaiyesi Muğla’da termik santrali koruyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Muğla'nın Milas bölgesinde hem söndürülen orman yangını çalışmalarında soğutma işlemlerine katkı sağlıyor, hem de Kemerköy Termik Santrali'ni koruyor. Antalya ekibi ise görevini başarıyla tamamlayarak, kente döndü.

Ateş savaşçıları evlerine alkışlarla uğurladı

Muğla ve Bodrum'da günlerdir devam eden yangınlarda gece gündüz çalışan ateş savaşçıları görevlerini başarı ile tamamladı. Ülkenin değişik illerinden gelenlerin yanı sıra Bodrum'da görev yapan ateş savaşçıları çalışmalarını tamamladı. Görevleri tamamlandığı için evlerine dönen yangın söndürme ekipleri, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından alkışlarla uğurlandı. Bodrum Halkı da evlerinden, sokaklardan alkışlarla yangın söndürme ekiplerine teşekkürlerini sundu.

Yangının ortasında mahsur kalan domuzları kurtarmak için seferber oldular

Kayseri İtfaiyesi ekipleri, Muğla'nın Milas ilçesinde yangının ortasında mahsur kalan domuzları kurtarabilmek için yoğun çaba sarf etti.

Bale Festivali 18’inci kez başladı

18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 'Gangster' müzikali ile başlarken, vatandaşlar müzikale yoğun ilgi gösterdi.

Fethiye’de yerleşik yabancılar temizlik yaptı

Fethiye’deki yerleşik yabancılar Akmaz Mesire alanı ve Ovacık bölgesindeki orman kıyılarında, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte temizlik çalışması yaptılar.

Seydikemer'e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semiha Ekinci, afet bölgesi ilan edilen Seydikemer'e gelerek yangınzede vatandaşların acılarını paylaştı. Orman yangınlarında evleri, hayvanları ve araçları yanan vatandaşları ziyaret eden AK Partili Vekiller; “İnşallah en kısa sürede el birliğiyle bölgeden afetin izlerini sileceğiz” dediler.

Davutoğlu Marmaris’te incelemeler yaptı

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Muğla’nın Marmaris İlçesinde ormanlık alanda çıkan ve birçok bölgeye yayılan bölgesinde incelemeler yaptı. Davutoğlu ilk olarak Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u ziyaret ederek, bölgenin durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte yanan bölgeleri tek tek gezerek incelemelerde bulundu. Yangın sürecinden çıkarılması gereken ciddi dersler olduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, “Bu yangın sürecinde koordinasyonda, erken müdahalede, ekipmanda, insan unsurunda çok ciddi eksiklikler olduğu herkes tarafından gözlemlendi. Türkiye’yi yönetenlerin kriz bağlamında buradan çıkaracakları çok ciddi dersler var” dedi.

Davutoğlu, “Kimler yapmış ise cezalandırması gerekir”

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu 12 gündür devam eden Köyceğiz yangını hakkında bilgi almak için Sazak Mahallesi koordinasyon merkezini ziyaret etti. Kriz anında en önemli şeyin iletişim olduğunu vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, “kriz anında en önemli şey iletişim, doğru bilgi vereceksiniz kamuoyuna bu doğru bilginin arkasında duracaksınız yanlış bilgiler varsa karartma vs. bunlara karşı strateji belirleyeceksiniz. En önemlisi de halka dürüst ve şeffaf olacaksınız” dedi.

Marmaris’te hayat normale döndü

MUĞLA(İHA) – Turizm kenti Marmaris'te orman yangınlarının son bulmasıyla hayat normale döndü. Yardım için çok fazla telefon aldığı aktaran Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Tatil için Marmaris ve Bodrum gibi bölgelerin tercih edilmesi yapılabilecek en büyük yardımdır. Kentimiz tamamen güvenlidir' dedi.

Yangın riskini azaltmak amacıyla çevre temizliği yaptılar

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yangınların önlenebilmesi adına toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla çevre temizliği yapıldı.

Bodrum’dan tüm Muğla’ya yardım seferberliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki gün önce söndürülen yangında seferber olan vatandaşların gönderdiği yardım malzemeleri, Muğla'da 3 noktada devam eden yangınlar için gönderilmeye devam ediliyor.

Başkan Hisarcıklıoğlu, “Yaralarımızı birlikte saracağız”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Muğla'da yangın bölgelerini ziyaret edip, sektörlerin şikâyetlerini dinledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Hisarcıklıoğlu'na oda üyelerinin ve bölgenin taleplerini aktardı.

Yangından etkilenen bölgelere psiko-sosyal destek sağlanıyor

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde yaşanan orman yangınlarında evleri yanan, akrabalarına sığınan, hastanede tedavisi devam etmekte olan vatandaşların acil ihtiyaçları ve psiko-sosyal destek hizmeti sağlandı.

AKUT, Muğla’dan sonra Aydın Çine’de orman yangınlarına müdahale için operasyonda

AKUT Arama Kurtarma Derneğinin Kuşadası ekibi, 24 gönüllüsüyle 6 gündür Aydın ve Muğla'nın çeşitli noktalarında çıkan orman yangınlarına müdahale operasyonlarını sürdürüyor.

Azerbaycanlı ateş savaşçılarına duygulandıran mektuplar

Muğla'da başlayan orman yangınının hemen ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Türkiye'ye gönderilen itfaiye-arama kurtarma ekibi Türk meslektaşları ile omuz omuza alevlerle savaş veriyor.

Hisarcıklıoğlu: "Doğamızı ve suyumuzu korumak milli meselemiz olmalı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Ormanların tahrip olması iklimde değişikliği tetiklemektedir. Bu nedenle doğamızı ve su kaynaklarımızı korumak en önemli milli meselemiz olmalıdır. Yaralar sarılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. TOBB olarak yardım kampanyası başlattık. 1 günde 15 milyondan fazla yardım toplandı dedi.

Bir günde 15,5 milyon TL toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yangınlarla ilgili bakanlıklardan gerekli izinleri alarak başlattıkları resmi yardım kampanyasının bir günde 15,5 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

Toplam 14721 haber.