Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar, Seydikemer’deki Yangın Bölgesinde

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak Seydikemer’de devam eden orman yangınını incelemek için Çökek Mahallesine geldi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yangını söndürmek için verilen mücadeleyi ve yangının hangi aşamada olduğu hakkında Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar ve Muğla İl ve Orman Müdürü Barış Saylak’a bilgi verdi.

Muğla’daki yangının gizli kahramanları yoğun çaba sarf ediyor

Muğla'daki yangınların adeta gizli kahramanları olan sağlık personelleri de vatandaşların sağlığı için yoğun çaba sarf ediyor.

Köyceğiz’deki yangın Çameli’de dikkatle izleniyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde devam eden yangın ilçeye komşu olan Denizli'nin Çameli ilçesinde de dikkatle izleniyor. Bu kapsamda ilçede Yangın Afeti Koordinasyon ekibi kuruldu, orman alanları ile mesire yerlerine girişler yasaklandı, belediyedeki tüm izinler durduruldu.

Küçük kahramanlarımız duygulandırdı

Seydikemer 4 gündür süren yangınlarla mücadele ederken vatandaşlar sahada olan ekipler için yardım seferberliği başlattı. Alevlere karşı mücadele İstiklal Savaşı’ndaki birlik ve beraberliği hatırlatırken yangınlarla mücadele eden ekiplere ve vatandaşlara bir yardım da yaşları küçük ama yürekleri büyük çocuklardan geldi.

Muğla’ya 5 milyon ek ödenek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, orman yangınlarının devam ettiği Muğla'ya 5 milyon lira ek kaynak daha gönderileceğini duyurdu.

Bakan Yanık, yangın bölgelerine aktarılan toplam tutarın 39 milyon liraya ulaştığını bildirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Muğla'da yangın sebebiyle tahliye edilen yerleşim yerlerindeki vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için 5 milyon lira ödenek aktarıldığını açıkladı. Bakan Yanık, yangın bölgelerine aktarılan toplam tutarın 39 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Balta girmemiş fesleğen ormanları alevlere teslim oldu

Muğla'da bir haftadır devam eden orman yangınları, ilin 6 ilçesinde değişik noktalarda devam ediyor. Milas ilçesinde değişik noktalarda başlayıp devam eden alevler, fesleğen yaylasındaki balta girmemiş ormanlara ulaştı.

İspanyol yangın söndürme uçakları Köyceğiz’e müdahale ediyor

Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde Perşembe günü başlayan yangın devam ediyor. Dağlık bölgede devam eden yangına 2 helikopterin yanı sıra İspanya'dan gelen 2 yangın söndürme uçağı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait yangın söndürme araçları ve Ankara Çevik Kuvvet'e bağlı TOMA'lar da müdahale ediyor.

Spikerin gözyaşları, yanan alanları görünce hüngür hüngür ağladı

Muğla Marmaris'te başlayan ve ardından il genelindeki tüm ormanları saran yangınlar yemyeşil Muğla'yı siyaha bürüdü. Marmaris'e gelen İzmir'in yerel televizyonu TV 35'in spikeri Mutlu Kopuz, gördüğü elim manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Meteorolojiden Muğla uyarısı

Orman yangınları ile mücadele eden Muğla'ya Meteorolojiden Cuma gününe kadar yüksek sıcaklık ve düşük nem uyarısı geldi.

Başkan Karayiğit yangın bölgesinde

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangınlarla mücadele devam ederken bölgeye çok sayıda destek geldi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit öncülüğünde yangın bölgesine çok sayıda ihtiyaç malzemesi temin edildi. Ormanlarımız bizim canımızdır diyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Yanan ormanlar, hayvanlar ne varsa hepsi bizim canımız. Biz az malzeme getirdik, daha fazlasını getirmek isterdik. İnşallah yangın söner de bunlara ihtiyaç duymayız” dedi.

Menteşe’de Duman Güneşi Kapattı, Kül Yağıyor!

Muğla’nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı mevkiinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle Menteşe ilçesine yoğun duman çökerken, ilçeye kül yağmaya başladı. Vatandaşlar nefes almakta güçlük çekiyor.

Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yerleşim yerlerini etkisini altına alan alevler söndürüldükten sonra bölgedeki zarar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Vatandaşlardan yangın bölgesine anlamlı destek

Seydikemer’de üç gündür devam eden yangın bölgesine vatandaşlardan destek yağdı. Öğretmeninden, esnafına tüm halk yardıma koştu. Vicdanen sorumluluk hissettiklerine değinen Öğretmen Uğurcan Küçükadalı, “Üzülüyoruz, kendimizce ne kadar katkımız olur bilmiyorum ama vicdanen bir sorumluluk duyduk ve geldik. İnşallah en kısa zamanda söner yangın fakat istiyoruz ki sadece kara gücü ile değil hava gücü ile de sönsün bu yangın” şeklinde konuştu.

Vatandaştan birlik beraberlik örneği

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangın nedeni ile bölgeye çok sayıda vatandaş seferber oldu. Birlik ve beraberliğin bu günlerde daha fazla olması gerektiğine değinen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Tezcan Göktepe, “Bölgede olağanüstü bir durum yaşanıyor. Birlik ve beraberliğin gösterileceği zaman herkesin bir olup kararınca ve kaderince bir şeylere yardımı olmak zorunda” dedi.

Bir Yandan Nöbet Tutup, Bir Yandan Yardıma Koşuyorlar

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınların ardından diğer ilçelerde de önlemler arttırıldı.

AFAD’dan Milas’ta yangınzedeler için çadır

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden orman yangınında yerleşim birimlerinde konutları hasar gören vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından çadırlar kuruldu.

Dünyaca ünlü Kızkumu Plajı’nın acı manzarası

MUĞLA (İHA) – Marmaris'te çıkan orman yangınları dünyaca ünlü Kızkumu Plajı'ndan görülen acı bir manzara oluşturdu. Yangına havadan müdahale sürerken yangınlara aldırmadan denizin keyfini çıkaranlar da vardı.

Kızılay, Seydikemer’de yaraları sarıyor

Seydikemer’de meydana gelen ve üç gündür devam eden yangın bölgesine Kızılay seferber oldu. Binlerce hayvanın telef olduğu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndüğü yangınlar adeta yürekleri dağladı. Mağdur vatandaşların yanında olan Türk Kızılay’ı bir yandan üç öğün yemek dağıtımı gerçekleştirirken, diğer yandan temizlik ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Toplam 14643 haber.