Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Orman yangılarında can kaybı 9'a çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'daki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Koca, ''Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu'' dedi. Çıkan orman yangınları sonucu toplam can kaybı 9'a yükseldi.

Marmaris’te hayvanlarını canları pahasına korudular

MUĞLA (İHA) – Marmaris'in Hisarönü Mahallesi'nde alevlerin yerleşim yerlerine inmesiyle canını zor kurtaran vatandaşlar, hayvanlarını kaçırma telaşına düştü. Sahildeki tahliye botlarına binmeyip üç ineğiyle beraber kumsalda bekleyen Aysun Çelikalp, 'Hayvanları bırakamayız, en sonuna kadar savunacağız' dedi.

Muğla Kavaklıdere’de boşaltılan köylere geri dönüş başladı

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde orman yangınlarından hasar görmüş ya da tehlike altında olan köyler boşaltılmıştı. Yangının kontrol altına alındığı bölgelerde köylere geri dönüş başladı.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

Bodrum ve Milas’ta yanan alanlar havadan görüntülendi

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerindeki yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi.

Marmaris’te orman yangınlarına yapılan müdahale helikopterden görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarına havadan yapılan müdahale helikopterden görüntülendi. Ekipler yangın noktalarına bir seferde 2 buçuk ton suyla havadan müdahale etti.

Mersin’den yangınla mücadele eden Muğla ve Antalya’ya 9 itfaiye aracıyla destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için Muğla ve Antalya'ya gitti. Toplam 9 araç ve 15 personelden oluşan üç ayrı ekip, yangın söndürme çalışmalarında mücadele verecek.

Seydikemer için seferber oldular

Seydikemer’in Arifler Mahallesinde başlayıp bir çok bölgeyi etkisi altına alan yangın için Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay öncülüğünde, Çalış Turizm ve Tanıtma derneği Seydikemer yangınına 2 kamyon yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Muğla Milas’a “Yıldırım” destek

Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, 7 araç ve 15 personelle Muğla Milas'taki orman yangınlarına müdahale etmek için yola çıktı.

Kara, "Orman içinde hayatını kaybetmiş çok hayvan var"

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınlardan etkilenen hayvanlar için İl müdürlüğü tarım ve orman bakanlığı veteriner hekimleri ve personelleri, gerekli özel klinikler, Muğla veteriner hekimler odası tam koordine bir şekilde seferber oldular. Bölgede ki meydana gelen yangınlar da ormanda hayatlarını sürdüren hayvanların da can kaybı yaşadığını belirten veteriner hekim Osman Aydın Kara, “can demek sadece insanlar demek değil, hayvanlarında bir canı var ve o kadar zor durumdalar ki yangının ortasında kalmış durumdalar biz elimizden geleni yapmak için buradayız” dedi.

Seydikemer'deki yangında can pazarı

Seydikemer'in Arifler Mahallesinde başlayıp birçok mahallenin etkilendiği yangın yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Marmaris’te ekipler ve vatandaşlar omuz omuza mücadele verdi

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün yaşanan orman yangınında vatandaşlar ve ekipler omuz omuza mücadele verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Muğla’ya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muğla'ya gelerek, devam eden yangınlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Marmaris’in yangın öncesi ve sonrası havadan görüntüleri, felaketin boyutunu gözler önüne serdi

Türkiye'nin ciğerlerinin yandığı Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanın öncesi ve sonrası görenlerin yüreğini yaktı. Havadan çekilen görüntülerde yemyeşil ilçe yerleşim yeri hariç tamamen siyaha büründüğü görüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Marmaris’te

MUĞLA(İHA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında Muğla Marmaris'te, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Marmaris Ticaret Odası’ndan yangınla mücadeleye büyük destek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangınları ile mücadeleye Marmaris Ticaret Odası (MTO) büyük katkı sağlıyor.

İzmir’den Artvin, Adana ve Muğla’ya destek

Karadeniz'i geçen hafta vuran sel felaketinin ardından ülkenin güney kentlerine kabus yaşatan yangınlarda da kentler arası dayanışma ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önce selden zarar gören Arhavi'ye, ardından yangın felaketine uğrayan Antalya, Adana ve Muğla'ya yardım elini uzattı.

Ölüdeniz'de 'bidonlu' önlem alındı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesinde olası orman yangınlarına karşı yol kenarına su dolu bidonlar konuldu.

Botlar, tekneler seferber oldu, mahalleli yangından kurtarılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi'nde yangının etkisini arttırması ile önce yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinleri, lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleri ile güvenli bölgelere tahliye edilmeye başlandı.

Toplam 14640 haber.