Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

İzmir’den Artvin, Adana ve Muğla’ya destek

Karadeniz'i geçen hafta vuran sel felaketinin ardından ülkenin güney kentlerine kabus yaşatan yangınlarda da kentler arası dayanışma ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önce selden zarar gören Arhavi'ye, ardından yangın felaketine uğrayan Antalya, Adana ve Muğla'ya yardım elini uzattı.

Ölüdeniz'de 'bidonlu' önlem alındı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesinde olası orman yangınlarına karşı yol kenarına su dolu bidonlar konuldu.

Botlar, tekneler seferber oldu, mahalleli yangından kurtarılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi'nde yangının etkisini arttırması ile önce yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinleri, lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleri ile güvenli bölgelere tahliye edilmeye başlandı.

Acı tablo havadan görüntülendi, her yeri kaplayan dumanlar yürekleri dağlıyor

MUĞLA(İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınlarına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken, alevler içinde kalan orman drone ile havadan görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şahin Akdemir’in ailesine taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında itfaiyecilere su dağıtırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çoban, “Bu ormanlar bizim”

Muğla’nın İlçelerinde meydana gelen yangınlar İlçe başkanlarını da alarma geçirdi. Fethiye Ovacık-Hisarönü bölgesinde meydana gelen yangın ihbarının üzerine olay yerine giden İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve yönetimi ekiplere yardım etti.

Köktener, “Sözlü şiddet ve tehdit edilmeyi kabul etmiyoruz”

Muğla bölgesinde meydana gelen yangınlarda halkı bilgilendirmek için basın çalışanları canla başla görevini yerine getirdi. Basın çalışanlarının olay yerlerinde karşılaştıkları olumsuz durumlar hakkında açıklama yapan Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, “Bazı kişiler tarafından hedef alınmasını ve sözlü şiddet ve tehdit edilmesini kabul edemeyiz. Kamuoyunu etkileyen her olayın içerisinde gazeteciler de yer almaktadır almaya da devam edecektir” dedi.

Kırşehir’den Muğla’ya ATT desteği

Kırşehir'den afet bölgesi Muğla'ya Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunda görev yapan personel görevlendirildi.

Yangın Bölgesine Kızılay’dan Destek

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde çıkan ve kontrol altına alınan yangında Kızılay’da kolları sıvadı.

Meteoroloji’den kritik uyarı; hava sıcaklıkları 8 derece daha artacak

Mevsim normallerinin üzerinde aşırı sıcakların yaşandığı Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığının 4 ile 8 derece arasında artış göstereceği bildirildi.

Doğu, “birlik ve beraberlik duygusu ile mücadele edildi”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi. 

Manavgat’a, Fethiye’den destek büyüyor

Antalya’nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgede birçok zor durumda kaldı. Çevre il ve ilçeler dışında Fethiye’de yardım kampanyaları başlatıldı. 

Kılıçdaroğlu: "son yılların en büyük orman yangınları ile karşı karşıyayız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla’nın Marmaris ilçesine gelerek meydana gelen yangın hakkında bilgi aldı.

"Gün Birlik Günüdür" Dediler

Antalya'nın Manavgat İlçesinde meydana gelen yangın nedeni ile bölgeye yardım yağdı. AK Parti Seydimeker Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ve yönetimi Manavgat için kolları sıvadı.

Seydikemer'den Fethiye'ye destek

Fethiye'de çıkan orman yangını Seydikemer'i de teyakkuza geçirdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün talimatıyla Fethiye'deki yangın söndürme çalışmalarına 1 paletli, 1 sulama aracı ve 1 lastikli kepçe ile destek verildi.

Muğla’nın İçme Suyu Analizleri Temiz Çıktı

Sosyal medyada özellikle Fethiye ile Köyceğiz İlçelerindeki içme sularına sabotaj düzenlendiği iddialarına karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi laboratuvarlarında yapılan su analizleri sonucunda içme suyunda herhangi bir sorun olmadığı raporlandı.

Kılıçdaroğlu, Marmaris'te

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Manavgat'taki meydana gelen yangın bölgesi incelemelerinin ardından Muğla'da meydana gelen yangınları yerinde incelemek için Marmaris'e geldi.

OGM ‘İyi ki varsın Şahin’ paylaşımı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Marmaris'te itfaiyecilere su götürürken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in fotoğrafını sosyal medya hesaplarından 'İyi ki varsın Şahin' yazılı kapak fotoğrafıyla paylaştı.

Fethiye’den, Marmaris’e Destek

Marmaris Armutalan’da başlayan ve birçok noktaya yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesine Muğla’nın birçok ilçesinden destek gelirken, Fethiyeli vatandaşlarda seferber oldu.

Toplam 14643 haber.