Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Akmeşe, "8 Mart kutlanacak bir gün değildir"

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ile bir mesaj yayınladı.

Chp’li Bodrum Belediye Meclis Üyeleri Başkan Yardımcısının Odasını Bastılar!

CHP’li Bodrum Belediye Meclis üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un odası bastı. Akıl almaz olayın sebebi ise şaşkınlık yarattı.

Gün, Kadınların Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Fethiye ve Seydikemer’de de pandemi tedbirleri altında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Karaca, “Tarihimize baktığımızda Türk kadınları daima baş üstünde tutulmuştur”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Karaca, “Fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Tarihimize baktığımızda Türk kadını daima baş üstünde tutulmuştur” ifadelerini kullandı.

Arıç, “Kadınlar aile ve toplumun temel taşıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Arıç, mesajında “Kadınlar, aile ve toplum yapısının temel taşıdır. Ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınlar, bugün bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında tam manasıyla iz bırakmaktadır” diye konuştu.

Bayrağımızın simgesi yerden kaldırmak için aldığı kolye altın çıktı

Muğla’nın Datça ilçesinde sahil yolunda yürürken yerde bulduğu ay yıldızlı kolyeyi bayrağımızın simgesinin yerde kalamaması alıp kaldıran bir şahıs, kolyenin altın olduğunu fark edince uzun uğraşlar sonucu sahibini bulup teslim etti. İlçede yaşayan Bilgin Mustafa Giritli'nin bu davranışı takdir topladı.

İl İl Haftalık Tematik Denetimler Yapılacak

İç İşleri Bakanlığı tarafından, 81 İl Valiliği’ne Haftalık Tematik Denetimler konulu ek denetim genelgesi gönderildi. Genelgede kontrollü normalleşme döneminde illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği hatırlatıldı. Bu doğrultuda Mart ayında risk gruplarına göre uygulanacak tedbirlerin valiliklere bildirildiği ifade edildi.

Zeytin Kenti Milas’ta Zeytinde Verimsizliğin Nedenleri ve Çözümleri Tartışıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Zeytinde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti Ve Sorunlarının Giderilmesi" Projesi istişare toplantısı Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Çiçek: “Kadın Güçlüdür, Kadın Üretkendir"

AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ilçe teşkilatının kadın üyeleriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı çiçek seralarında çalışan emekçi kadınları ziyaret etti.

Hatalı basım 100 Tl servet değerinde

Fethiye’de Atasoy ailesinde bulunan hatalı basım 100 TL’nin fiyatı dudak uçuklatıyor. Bankanın basım hatasından kaynaklı Atatürk resminin üzerinde çizgiler bulunan 100 TL'lik banknot paranın değeri duyanları şaşırtıyor. Atatürk resminin üzerinde iki adet mavi çizgi olduğunu gören Elif Gülşah Atasoy, hatalı basım olarak piyasaya sürüldüğünü düşündüğü 100 TL’yi oğlu için satışa koydu.

Vali Tavlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kemer Nursel Özdemir’de Etkinlik

Nursel Özdemir Kurumları bünyesinde yer alan, 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Seydikemer Ak Parti Gençlik Kolları' nı ağırladı.

“Makri’den Meğri’ye Meğri’den Fethiye’ye Anılar”ın 2.si geliyor

Şimdiye kadar birçok yerel yazar, Fethiye’nin tarihini ele alıp onlarca kitap çıkardı. Bu yazarlardan biri de Fethiye’de doğup büyüyen ve eski Fethiyeliler’i anılarıyla birlikte kaleme alan İlhan Kurt. Fethiye ile ilgili araştırmalarına 90’lı yıllarda başlayan İlhan Kurt, şimdiye dek hep Fethiye’yi anlatan ve tarihine ışık tutan 6 kitap çıkarmış. Şimdilerde 7. kitabının hazırlıklarını sürdüren Kurt, “Makri’den Meğri’ye kitabını yazarken eksik kalan yönler vardı. Koskoca Fethiye’yi bir iki kitaba sığdırmak mümkün değil” diyerek son kitabının isminin ‘Makri’den Meğri’ye Meğri’den Fethiye’ye Anılar 2’ olduğunu ifade etti. 

Başkan Oktay'dan 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' mesajı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aras'tan Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için anma mesajı yayımladı.

Milletvekili Gökcan’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Milletvekili Gökcan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.

Muhtar Gizli, “Sarnıçlarımızın restore edilmesini istiyoruz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 6 adet tarihi su sarnıcının bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, yetkililerden bu sarnıçların restore edilmesini talep etti. Muhtar Gizli, “Karaçulha Mahallesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunun bu 6 sarnıcın bir an önce restore edilmesini istiyorum. Günümüzde böyle göçük vaziyette kalmasını istemiyoruz. Tarihimiz yok olmasın” dedi. 

Hayvanların zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi

Fethiye’nin Esenköy Mahallesinde köpek, kedi ve tavukların tarlaya atılan zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, CİMER’e ve gerekli yerlere şikayette bulunduklarını dile getirdiler. 

Marmaris Kaymakamı Aksoy ilçede denetime çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi kontrollü normalleşme denetimleri başladı. 'Tematik Dinamik Denetim' adı verilen uygulamada açık olan gıda satışı yapan restoran, cafe, pastane, çay bahçesi gibi yerler denetlendi. Denetlemeye Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da katıldı.

Toplam 14635 haber.