Dev yolcu gemileri rotayı İsrail yerine Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer gemi işletmeleri İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan sonra rotalarını Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Aydın'ın Kuşadası ve Antalya'nın Alanya limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Önümüzdeki iki ay Türk limanlarına İsrail rotası iptal edilen gemilerle 70-80 bin yolcu gelmesi bekleniyor. Bugün İsrail’in Haifa Limanı'na gidecek olan dev yolcu gemisi Malta Bayraklı Mein Schiff 5, 2 bin 588 yolcusu ve 930 mürettabatı ile Marmaris Liman İşletmesi Gümrüklü Limanı'na demir attı.

Bugün İsrail’in Haifa Limanı'na gidecek olan yolcu gemisi Malta Bayraklı Mein Schiff 5, Marmaris Liman İşletmesi Gümrüklü Limanı'na demirledi. 294 metre uzunluğundaki 36 metre enindeki dev yolcu gemisi yolcularından bazıları limandan çıkarak, kendilerini bekleyen tur otobüslerine binip, Dalyan ve turistik mahalle turlarına çıkarken bazıları da ilçe merkezinde ve yat limanında gezintiye çıktı. Gemi yolcuları, ‘Savaştan dolayı tabii ki üzgünüz, Marmaris bizim için sürpriz oldu ancak burası çok güzel’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN