ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA Haberleri

ANIL PARÇA haberleri, haber editörü ANIL PARÇA tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

HIRÇIN PEN FERFORJE' DEN YEŞİLÜZÜMLÜSPOR’A TAM DESTEK

Geçtiğimiz sezon 1. Amatör C Grubu’nda şampiyon olarak bir üst lig olan Süper Amatör Lig’e yükselen Yeşilüzümlüspor Kulübü, yeni sezon için Hırçın Pen ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

BAŞKAN HANCI, “AŞURE ETKİNLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinin tarihi belli oldu.

YATAĞAN MHP İLÇE YÖNETİMİ FESH EDİLDİ

MHP yetkili kurullarının aldığı kararla Yatağan İlçe yönetimi fesih edilip, İlçe teşkilatı geçici bir süre kapatılmıştır.

SEYDİKEMER’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK

Seydikemer Müftülüğü öncülüğünde Seydikemer Belediyesi, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve hayırseverlerin desteğiyle piknik etkinliği düzenlendi.

MOTORİN FİYATI YERİNDE DURMUYOR

Motorine, 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık indirim yapılmıştı. İndirimli alışveriş süresi kısa sürdü ve motorine 81 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşti. Artış pompa fiyatlarına yansıdı.

İLK OLAĞAN GENEL KURULLARINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Fethiye’de geçtiğimiz aylarda kurulan Mobilyacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MOBSANDER) birinci genel kurulu gerçekleştirdi. Tek liste olarak gidilen kongre sonucunda Kıymet Korkmaz yeniden başkanlığa seçildi.

ŞUBE MÜDÜRÜ KÜTAHYA’DAN, SED MEDYA’YA ZİYARET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı Muğla Şube Müdürü Erol Kütahya, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

ÜNLÜ DJ'DEN MUĞLASPOR'A DESTEK

Almanya'da yaşayan ünlü DJ Stutter, memleketinin takımı Muğlaspor'a sahip çıkarak maddi ve manevi destekte bulundu.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oy çokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

TOBB VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ARASINDA MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın katıldığı ‘Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nde şirketlerin mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle birlikte 2021 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mesleki eğitim gören öğrencilerin, işletmelerle daha etkin buluşabilmesinin yolu açılmış oldu. Süreci değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Fethiye ve Seydikemer’deki üyelerimizin proje okulumuzdan daha fazla yararlanabilmesi için çok önemli bir adım atıldı. 28 öğretmen ve 928 öğrencisi bulunan okulumuza, gereken tüm destekleri vererek üyelerimizin nitelikli çalışan ihtiyacına doğrudan çözümler üretmek istiyoruz. Öğrencilerimize iyi eğitim şartları ve staj imkânları yaratmak, üyelerimiz içinse mesleğini seven ve sahiplenen başarılı çalışanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

KPSS İPTALİNE DAVA AÇTI!

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından Fethiyeli Hüseyin Sağlam sınav iptalinde yaşadığı mağduriyet nedeni ile ÖSYM’ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtığını açıkladı.

BELEDİYE AŞEVİ HİZMETE GİRDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde ‘Fethiye Aşevi’ hizmete açıldı. Aşevi’nde yapılan aşureler belediye hizmet binasında dağıtıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ 5 YAVRU KÖPEĞİ KURTARDI

Menteşe Belediyesi ekipleri gelen ihbar üzerine Yerkesik Mahallesinde derenin içinde sıkışan anne köpeği ile 5 yavrusunu kurtardı.

BRONZLAŞMADA İLK TERCİH DOĞAL ÜRÜNLER

Yaz sezonu hızlı bir şekilde devam ederken insanlar sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın yollarını aramaya devam ediyor. Bu konuda fikirlerini söyleyen aktar işletmecisi Ahmet Aytopçu seçimini market ürünlerinden ziyade sağlıklı yağlardan yana kullandı.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son 6 ayın en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatlarında geçtiğimiz günlerde de büyük indirim olmuştu.

Toplam 608 haber.